reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Ja nie mam takich problemów ale moja mama męczy się z alergia skórną i bardzo pomaga jej maść z żyworódki którą sama sobie robi, wystraczy kupić roślinkę w kwiaciarni (raczej wiele nie kosztuje), oberwać gałązki, wymyć, zmiksować i zmieszać z wazeliną kosmetyczną, pomaga nie tylko na alergię mamy ale też na rożne podrażnienia skórne
Mam koleżankę która żyworódką leczy wszystko, jak ją nachodzi przeziębienie to urywa kawałek kwiatka u żuje jak gumę, mówi że od lat nie była przeziębiona

Moja mama takze uzywa do wszystkiego tej roslinki, ale jakos nie widzialam jej, by uzywala jej na sobie a raczej trenuje na moim ojcu :baffled:

reklama
Moja mama takze uzywa do wszystkiego tej roslinki, ale jakos nie widzialam jej, by uzywala jej na sobie a raczej trenuje na moim ojcu :baffled:
uwielbiam wszystkie twoje wypowiedzi, albo parskam śmiechem albo się rozczulam, uwielbiam cię kobitko :-)
Jak tata to znosi?

No to jest już na świecie mój pierwszy siostrzeniec!!!! :-D:-D:-D:-D mały Filipek :-)
Gratuluję dumnej cioci, o ile się nie mylę to dosyć szybko poszło

Tialana super wiadomość:-)
Cieszę się razem z Toba;-) Nie moglo byc inaczej ;)

goldenlucy Kuba nie jest alergikiem, ogolnie naprawde rzadko choruje (na szczescie, teraz wyjatkowo Go rozlozylo :-(
Ale juz widze lekka poprawę:-)
Jeszcze nigdy nie mial antybiotyku wiec sie cieszę:tak:
W UK naprawde przepisuje go juz w razie koniecznosci a z tego co widze w PL to moj siostrzeniec ma antybiotyk jak jada z Nim do lekarza z katarem:szok: mial juz chyba z 15 razy a ma tyle co Kuba, wiec nie wiadomo co lepsze.
Moje dziecko to zwlaszcza ma w Polsce biegunki, za kazdym razem jak bylismy to go dorwie:wściekła/y:

jeju Faworki, uwielbiam:-D
no to narobilyscie mi smaka:zawstydzona/y:

munka
gratulacje

Munka gratuluje siostrzenca:)faktycznie bardzo szybko poszlo? to jej pierwsze dziecko? podobno porody w rodzinie sa bardzo podobne do siebie tzn jak mama czy siostra wiec sie ciesz kobieto, bo moze tez Ci sie tak uda:):):)

munka- gratulacje! :)

tialana- hihih moj ojciec przeszedl juz chyba wszelkie fazy, od strajku, przez wyparcie, teraz milczy i wcina- powiedzialabym ze znosi to jak prawdziwy mezczyzna ;-)
A tu jeszcze jeden dowod na to, ze niedaleko spada jablko od jabloni- ja wlasnie mojemu zaaplikowalam na bol brzucha taka herbatke wlasnej produkcji ze skorki z cytryny i liscia laurowego- tutaj to sie nazywa kanarek i jest bardzo znane- do tego naprawde dziala. Moj tez wlasnie sie buntowal, ale zaraz poslusznie wypil hihi tak to chyba jest, ze oni zrobia wszystko bysmy nie tylko zrzedzily :tak:

bond_20- skoro sa podobne, to ja sobie zycze wypluc swojego jak to wyplula nas moja mama :tak:
tylko czemu nie opuszcza mnie przeczucie, ze w dupe dostane ostro przy tym porodzie :baffled:

No to jest już na świecie mój pierwszy siostrzeniec!!!! :-D:-D:-D:-D mały Filipek :-)
Gratuluję :happy:

U nas w rodzinie też tą roślinkę ma każdy w domu :). Na taką mocna alergie na pierwszy raz to możesz wziąć listek przełamać i smarować bezpośrednio liściem. A później maść. Z pewnością Ci pomoże

reklama
Gratki! :tak:

podobno porody w rodzinie sa bardzo podobne do siebie tzn jak mama czy siostra wiec sie ciesz kobieto, bo moze tez Ci sie tak uda:):):)
Ja dziękuję za taką zależność - moja siostra męczyła się bardzo długo i w końcu wzięli ją pod nóż :baffled:

Do góry