reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Tak, właśnie :tak:
To może kupię coś z tej serii i do tego coś aptecznego na w razie czego...

Na początku wystarczy Ci np EMOLIUM emulsja do kąpieli, wlewasz do wanny, myjesz tym całym ciało, nawet włoski na początku i to zupełnie wystarczy. Tylko kupuj to albo na allegro albo w aptekach internetowych bo normalnie jest to strasznie drogie

Tak, właśnie :tak:
To może kupię coś z tej serii i do tego coś aptecznego na w razie czego...

to wszystko zależy od podatności dzieciaczka na różne alergie . Ja jestem alergiczką - od wszystkiego mam wysypkę a Wiktor ma to po mnie, więc myślę że to dla tego u nas się nie sprawdziło.
Tak na dobrą sprawę żadna z nas nie wie czy dzidziuś nie dostanie wysypki od tego co pokupujemy :-p
Nakupujemy całe serie kosmetyków które później mogą wylądować w koszu - ryzyk fizyk - kto nie ryzykuje ten nie żyje :-p
No ale od czegoś trzeba zacząć :laugh2:

Ja nawet jesli cos by nas tfu tfu uczuliło to mam jeszcze dwóch starszych mężczyzn ktorzy uwielbiaja dłuuuuugie i kosmetyczne kąpiele. A jak nie chłopcy to tatus tez nivea by nie pogardził:cool2::cool2: Najlepiej mu ida kosmatyki dzieci, tylko o dziwo perfum chłopców nie uzywa haha

to wszystko zależy od podatności dzieciaczka na różne alergie . Ja jestem alergiczką - od wszystkiego mam wysypkę a Wiktor ma to po mnie, więc myślę że to dla tego u nas się nie sprawdziło.
Tak na dobrą sprawę żadna z nas nie wie czy dzidziuś nie dostanie wysypki od tego co pokupujemy :-p
Nakupujemy całe serie kosmetyków które później mogą wylądować w koszu - ryzyk fizyk - kto nie ryzykuje ten nie żyje :-p
No ale od czegoś trzeba zacząć :laugh2:

Ja też jestem alergiczką, ale "wziewną" ;-) Kosmetyki mnie nie uczulają na szczęście i mam nadzieję, że mała to tez ominie :tak:

widziałyście na ddtvn testy wózków ???
nioo fajne te wózki tylko nie stać mnie na żaden z nich !!!! może tylko na ten za 1700 zł :-D

to słyszałas co radza ???? zbiorka rodzinna :confused2:
noprmalnie słuchac mi sie tego nie chce - jak kogos nie stac na taki wózek za 4tys i nawet by je uzbierał to juz widze jak daje czwóraka za wozek:eek:

Ja też teraz najchętniej śpię sama! Mamy też ten luksus, że mamy 2 sypialnie więc ja planuję się przenieść do tej drugiej już niebawem, tam też wstawię łóżeczko (jak już uda mi się Maksa z niego wyrwać i przenieść do innego)

dziś w nocy obudził mnie jednoczesny ból pleców i brzucha a od rana kuje mnie jajnik

Ja nic jeszcze nie kupiłam oprócz koszyczka mojżesza bo się uparłam i nowej poduchy rogala do karmienia bo stara jest zbyt miękka i była obrzygana jakieś miliard razy

Resztę wszystko mam po Maksie, tylko pieluchy i chusteczki dokupię i może jedną butelkę ze smoczkiem w razie czego choć butelkę zamierzam najwcześniej po 6 miesiącu podać.

co do kosmetyków to mieliśmy szczęście bo Maks nie miał żadnych uczuleń i używaliśmy to co było czy raczej to co dostaliśmy w prezencie

kwestia wózka mnie przeraża i odkładam na później, najbardziej pasuje mi esprit ale są tylko czarne

Ostatnia edycja:
Hej

Tylko jeden dzień nieobecności, a kilkanaście stron do nadrobienia:szok:
z tego co za pamiętałam:

niezapominajka gratuluję egzaminów!!!

josie super, że w końcu sobie odpoczniesz!!!

mlodak super, że łożysko się podniosło :)

odnośnie pozycji do spania, to ja się straszliwie wiercę w nocy i śpię i na lewym, i na prawym boku, a nad ranem często na plecach, do tego od paru dni śpię z rogalem, trochę pomaga na napinanie się brzucha

na siusiu w nocy nie wstaje prawie w ogóle, zdarza się czasami raz w tyg albo rzadziej, że się na siusiu obudzę nad ranem
ale codziennie jak wstaje to brzuch jest bardzo napięty od pełnego pęchęrza, przechodzi po tym jak się odsikam ;)

mówisz o Baby Dream - u mnie się nie sprawdziły te rossmanowskie rzeczy - ani pieluchy ani słoiczki ani chemia - niestety :no:

Buziak ja chyba się wyposażę w Nivea .

Ja mam z tej serii Baby Dream balsam przeciw rozstępom i w ogóle go nie polecam, bo wsmarowanie tego dziadostwa po kąpieli jest absolutnie niemożliwe :crazy:

reklama
to słyszałas co radza ???? zbiorka rodzinna :confused2:
noprmalnie słuchac mi sie tego nie chce - jak kogos nie stac na taki wózek za 4tys i nawet by je uzbierał to juz widze jak daje czwóraka za wozek:eek:

tiaaaa 4 tys to prawie cała wyprawka łącznie z dokładaniem się rodziny !!!!!!!!! je jebie co za pomysły !!!!!!!! testują wózki które mają gwiazdy :szok: tylko że dla takiej gwiazdy 4 tys to może 1 dzień pracy !!!!!

Do góry