Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
z macierzyńskiego nie można, jesteś rok chroniona. A po wychowawczym jak wrócisz to nie na cały etat, tylko choćby na 7/8, wtedy jesteś chroniona też chyba rok. Tak było do niedawna,może coś się zmieniło.czy któras wie moze, czy po powrocie z macierzynskiego/wychowawczego mozna mame od razu zwolnić?
Tez tak mówiłamOj właśnie przez okno widziałam jak matka płaczące może 2-3 letnie dziecko bije...a jak sie drze o rety..Obym ja taka nie była, chociaż wiadomo, że czasem nerwy siadają.
to zbaczy,ze lepiej wrócić na 7/8 etatu niż n cały, bo na calym nie jestem chroniona?z macierzyńskiego nie można, jesteś rok chroniona. A po wychowawczym jak wrócisz to nie na cały etat, tylko choćby na 7/8, wtedy jesteś chroniona też chyba rok. Tak było do niedawna,może coś się zmieniło.
Ja w poprzedniej ciąży stosowałam Pharmaceris. Dla mnie nie ma co przepłacać, bo teraz kupiłam Bielendy: do biustu i przeciw rozstępom i dla mnie są super. A antycelluitowy mam Perfecty i też jestem zadowolona.Skóra jędrna, gładka, wydaje mi się, że nawet lepsze niż Pharma. Zresztą teraz stosuję raz na kilka dni,bo mi się nie chce, zapominam...i jakoś skóra jest w nie najgorszym stanie. Jak mają być rozstępy to będą, nieważne czy coś stosujesz.
No właśnie po macierzyńskim jesteś chroniona przez rok, przynajmniej tak było jakieś 2 lata temu, gdy moja koleżanka wróciła. Mimo to szefowa ją zwolniła po niecałym roku. I poszły do sądu. Z tego co wiem, to koleżanka przegrała, ale wiem tez że szefowa kłamała w sądzie. Końca historii do końca nie poznałam, ale z tą ochroną przez rok to coś na pewno jest. A prawo zmienia się raczej na plus dla pracownika, więc pewnie jest tak nadal. Mówię oczywiście o umowie na czas nieokreślony, bo z innymi to nie mam pojęcia.AVO, to chyba zależy jaką masz umowę. Wydaje mi się, że po macierzyńskim pracodawca nie ma obowiązku dalszego zatrudnienia. Jestesmy kryte do porodu i w czasie macierzyńskiego/wych. Trzeba by się jakiegoś prawnika poradzic![]()
Tak, właśnie taką metodę zastosowałam, tak mi radziły 2 kadrowe i napisałam podanie o przerwanie wychowawczego i skrócenie etatu do 7/8. Potem okazało się, że jestem w ciąży, ale to zupełnie inna historia...to zbaczy,ze lepiej wrócić na 7/8 etatu niż n cały, bo na calym nie jestem chroniona?
i nikomu nie trzeba nic placic.

i mile to jest.

;-)