reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Tak...Luxmed (tam płacę sobie abonament, więc badania i usg mam za darmo)...dzięki za kciuki...:)
o nie slyszalam o czyms takim jak "abonament w luksmedzie" powiesz mi coś o tym? bo tak to wiem że zwykle usg kosztuje tam 80zl :p pamietam ze tam mieli bardzo dobry sprzęt i dawali duzo duzo zdjec dzidziusia z dokladnym opisem na oddzielnej kartce:p

reklama
Dorotaa ja za każdym razem przeżywam widok bijącego serduszka ze łzami w oczach jakbym widziała je pierwszy raz ;-) ja następną wizytę mam 16.11 i też mam nadzieję że zobaczę już maleńkie rączki ,nóżki i zarys całego naszego maleństwa :biggrin2:
Pierwszy raz gadałam do brzucha jak jechałam do szpitala jak dostałam krwawienia i dalej mi się zdarza gadać z brzucholem a mój mąż, który też jest mało wylewny jak twój, mówi że to bardzo dobrze bo mały już sięuczy że mamy trzeba słuchać ;-)

Kamilka ja tez mam pakiet w luxmedzie.. nie wiem jak Carla, ale ja mam przez zaklad pracy takie cos oplacane w ramach świadczeń zdrowotnych :) Jest wtedy cala masa badan i specjalistow do kotrych mozesz sie w ramach pakietu udac za darmo :)

Xdorota hmmmmmm brzuszka takowego jak na ciaze w/g mnie jeszcze nie widac ale nie wiem jaki mialas przed zajsciem :p
Mi sie wydaje ze te brzuszki nasze to chyba od jedzenia albo wlasnie od zaparc :p

Kurde a u mnie dzien do bani :(, poklocilam sie ze swoim o psa !!! jakby nie bylo innego powodu do klotni!!! oczywiscie ja uparta sie nie odzywam i chyba zaraz sie porycze !!!

Kamilka ja tez mam pakiet w luxmedzie.. nie wiem jak Carla, ale ja mam przez zaklad pracy takie cos oplacane w ramach świadczeń zdrowotnych :) Jest wtedy cala masa badan i specjalistow do kotrych mozesz sie w ramach pakietu udac za darmo :)
a to wam dobrze :p ja jestem ubezpieczona u męża w pracy i niestety nie mam takich luksusow hehe :) Czasem pewnie pojde do luxmedu prywatnie na usg .. zapewne nastąpi to w grudniu jak bede chciala juz poznac plec. z synkiem jak bylam pierwszym to juz w 17 tygodniu w luxmedzie poznalam plec:)

Tialana heh no moj chyba jeszcze mniej wylewny bo raczej by tego nie pochwalil tylko stuknął by sie w czoło. Co oczywiscie nie zmienia faktu ze doskonale wiem ze tam w srodku cieszy sie z malenstwa.. ale ego mu nie pozwala sie do tego przyznac a juz bron boze okazac:))
Zdardza sie czasem jak podczas snu kladzie reke mi na brzuchu i sie przytula a przedtem nigdy tego nie robil :) Znam go juz na tyle ze przechwytuje te nawet najmniejsze sygnaly mimo ze on pewnie nawet sie tego nie domysla:) I niech tak zostanie:))

Ostatnio glaskałam brzuchola piorkiem np ot takie dziwactwa:) a niedlugo bede chodzic na brzuszkowe koncerty u nas w filcharmonii:) Szwagierka chodzi ze swoja 4 miesieczna córeczka i bedziemy chodzić razem. podobno fantastyczna sprawa. Cala sala w dzieciach tych spoza brzuszka jak i tych jeszcze w brzuszku:)

No właśnie z uporem probowalam im wytlumaczyc ze to raczej zaparcie albo jedzenie a nie dziecko.... bo w jelitach raczej sie nie rozwija tylko nizej;p poza tym to za wczesnie:)
Przedtem kochana mialam w sumie plaski brzuch i dla mnie ewidentnie widac zalegające żarełko:) hihi

reklama
Czesc dziewczyny,
ale od rana dzis sie rozpisalyscie :)
Ja USG mam jak Carla w sobote, tyle ze popoludniu i nie moge sie doczekac juz oczywiscie tez.
Dzis zamiast do pracy rano poszlam do lekarza, bo przeziebienie i dostalam zwolnienie do piatku, wiec pracuje sobie z domu.
Obawiam sie, ze lodowka jednak jest za blisko. WIekszosc czasu spedzam z glowa w niej...wiec brzuszek juz mam, ale nie ciazowy :-)

Xdorotax - piekne zdjecie fasolki!

Do góry