reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Addiena co to znaczy "nie robić cc na sucho"?

Chodzi o to, ze lepiej jak sie poród zacznie skurczami. Dlatego ja przed cc od rana mialam je wywolywane, najpierw tarmoszeniem sutkow;)), a potem oxytocyna. Jesli cc jest robione bez akcji, to moze potem dojśc do krwotoku, bo macica nie bedzie sie obkurczac.
Takie sa zwyczaje w szpitalu, w ktorym rodzilam.

reklama
Addiena - to też chodzi o to, żeby też szyjka choć trochę puściła, żeby łatwiej się wszystko oczyszczało. U mnie była taka sytuacja, że nie mogli przed CC dopuścić do żadnych skurczy, żeby nie ryzykować pęknięciem pęcherza płodowego (VASA PREVIA) i ja miałam na siłę podczas operacji rozwieraną szyjkę od środka macicy, a po CC miałam podłączoną oxytocynę, żeby się właśnie małe skurcze pojawiły, ale ja ich nawet nie czułam...

Miśki - toż to CUDOWNA informacja :D kciuki trzymam mocno :)

Miski jutro bedzie wielki dzien :-D ciesz sie. Ja jakbym wiedziala kiedy bedzie TEN dzien to bym nie spala cala noc z ekscytacji. Poznasz jedna z najwazniejszych osob w twoim zyciu

A nam dzisiaj pępowiniak odpadł po kompieli:-p ja samymi gazikami ze spirytusem przemywałam, Ali też tak robiłam...
agrafka u nas to samo ze zmianą pieluchy jest:-D się smieje ze mała się na mnie wpienia i za to na mnie s...a:-p

W sprawie pepka - była dzis połozna u mnie i mówiła ze zalecenie szitalne aby nie moczyc ok. Ale mówi ze strasznie dlugo sie goją. Mialam spirytus w domu taki spozywczy więc mowi aby nim przemywac na patyczku 2 x dziennie. Bo jak się zapaskudzi to nieciekwie bedzie.

karmienie nigdy na niego nie działa jak usypiacz :) on jak nie śpi to potrafi tak i 4 godziny domagać się przytulania całowania i mówienia do niego.. jak nie to marudzi chociaż ja mu często pozwalam się wypłakać :D

hmm ale jak przytrzymac główkę? tak na siłę przy cycu żeby nie oderwał się od neigo? nie rozumiem za bardzo ;p opisz mi - moze i na mojego zadziała:)

Moze nie na siłe ale zdecydowanie, za tył główki. Całą dłonią. Jak na siłe wyrywa to nic nie poradzisz, bo nie bedziesz walczyc z dzieckiem. Ale jak kręci głowko to się da "utrzymac". Nie wiem jak to wytłumaczyc.

Addiena urodzil sie w 37t6d ale w ksiazece mu wpisali rozwojowo na początek 37. No mi wszyscy mówili lekarze ze to cecha wczesniaczkow...

Addiena urodzil sie w 37t6d ale w ksiazece mu wpisali rozwojowo na początek 37. No mi wszyscy mówili lekarze ze to cecha wczesniaczkow...

Ja urodzilam dokladnie 38 t +1 dzień. Malenka tez kiepsko zaciskala paluszki. Kurcze mi nikt nic nie powiedzial, choc sama dopytywalam dlaczego buźka otwarta i wystaje troche języczek.

Dziewczyny ja pępka niczym nie dotykałam. Octaniseptem pryskałam 2x na dzień i tyle, trzymałam suchy. Całe szczęście, że mi dziecko do domu dali bez tej klamerki plastikowej bo ciężko się z tym obchodzić.

reklama
Addiena poproszę o taki zestaw obrazków czarno białych jeśli masz....

Dziewczyny trzymam kciuki za jutrzejsze porody&&&&&&&&

Do góry