Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Tak sobie mysle o dziewczynach ktorych brakuje na forum, ciekawe jak sobie radza i jak ich maluszki rosna?

mam nadzieję, że już coraz rzadziej będzie się w chuście buntował...My chrzcic bedziemy na Boze Narodzenie bo dopiero z P na dluzej bedziemy. W prawdzie bedziemy w PL we wrzesniu ja na 3tyg ale P tylko na weekend a mamy inne rzeczy do zalatwienia wiec Alijenka nie bedziesz ostatnia :-)
myśleliśmy o Boży Narodzeniu, ale zmieniliśmy zdanie i poczekamy do wiosny
u nas też kąpiel koło 20 potem karmienie i lulu średnio do 6Witajcie
ja zapraszałam na chrzciny ustnie i tylko najbliższą rodzinę.
Moja mała też w miarę przesypia nockę. Po kąpieli ok.20 je i usypia, później mamy jedną pobudkę ok.1,2 lub 3 w nocy oraz drugą w granicach 5-6 ( tu też zazwyczaj jest robiony kupal) i już zostaje u nas na łózeczku i spicha tak do godziny 8-9.![]()

u mnie w ciąży wyszła duża nadczynnośćKasia.natka, a tsh, ft3 i ft4 robisz bo masz niedoczynnosc/nadczynnosc/hashi? ja własnie niedoczynnosc i hashi i probuje znalezc optymalna dawke teraz euthyroxu dla siebie po porodzie. Musze tez usg tarczycy sobie zrobic.
A my na razie nie chrzcimy...w ogole nie wiem, czy ochrzcimy...mamy slub cywilny, koscielnego nie chcielimy i taki sam mamy na chwile obecną stosunek do chrztu. Ja staram się zyc według dekalogu, ale instytucja kosciola mnie odpycha. Tylko oczywiscie mamy dylemat, czy mały nie zostanie odsuniety przez inne dzieci, czy nie narazimy go na ostracyzm, bo nie bedzie na przykład szedł do komunii i nie bedzie mógł uczestniczyc w rozmowach miedzy dzieciakami a propos przygotowan, stroju, uroczystosci, pozniej np. prezentow, a dzieci potrafią być okrutne i nie mają dystansu (czasami trudno wytłumazyc, zeby sie nie przejmowały glupimi uwagami)...no ale mamy jeszcze na to chwile 8;-)
ale się unormowało dzięki lekom i teraz kontroluję czy jest ok czy muszę wrócić do tabletek; na poprzedniej kontroli 1,5 m-ca temu było ok więc zobaczymy teraz
hmmm no samo wkładanie rączki do buzi jest ok (tak jak już dziewczyny pisały to taki etap) ale boję się że Misia nauczy się ssać palec wiec czasem jej wyjmujęstaram się ratować smoczkiem. Zasysa łapkę też głównie wtedy, gdy powoli budzi się w nim głodomór - wtedy hop i butla w dziób![]()
Zamówiłam dziś szczepionkę engerix w aptece we wtorek mamy szczepienie:-( No cóż trzeba to jakoś przeżyć.
A szczepionkę zabroniono nam kupować w aptece z powodu temperatur i możliwości złego przechowywania.
Julek zasnął, chociaż coś tam właśnie marudzi. Chyba nie będzie innej opcji, jak nagrać i puszczać non stop podczas snu