reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Maćku - ja jestem jak najbardziej za osobnym tematem o pieluszkach wielorazowych.

Ja też kupiłam w bobolider (ale na allegro) Pieluszki wielorazowe, Praktyczne torby dla mam, Odzież dziecięca, Odzież ciążowa, Urządzenia i drobiazgi - BoboLider
PIELUSZKI WIELORAZOWE ECOwzorki BOBOLIDER -MIKROF. (2579914135) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Mam wkłady z mikrofirby, muszę dokupić jeszcze te papierki celulozowe. Najgorsze że Szymek nie ma unormowanego koopkania. Robi o różnych porach z reguły raz dziennie, ale zdarzają się też 2 dni przerwy, więc muszę coś podkładać.
Prałam pieluszki i wkłady w tym samym płynie co ubranka Dreft senisitive. No i czekam na ten olejek bo jeszcze nie dotarł do mnie.

delwer - przykro z powodu maluszka koleżanki. Ja też od razu podeszłam do śpiącego Szymusia i go przytuliłam.....

Moje dzieciątko obudziło się o 3, wciągnęło 200ml mleka - 180ml wody+proszek (szok :szok:, gdzie on to zmieścił) i dalej kimał do 7:30. Potem zjadł o 9 kolejną porcyjkę, ale już 170ml i śpi od godzinki.

a moze sprobuj z tymi chusteczkami :) one na wielkosc sa akurat a wysuszone tez przepuszcza siuski a zatrzymaja kupke :) no i oszczednosc :)

delewer - strasznie przykre :(

Nikos pobawil sie godzinke od 6-7 i dalej spal do 10 teraz znowu godzinka 15 zabawy i spi ...

mysiaczek a jakie mleczka podawalas podajesz ??

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny......nie bede sie rozpisywac.....ten wczesniaczek mojej kolezanki zmarl o 6 rano. Walczyli o ciaze pare lat o utrzymanie jej tez od 6 tygodnia.....lekarze robili co mogli....szok,placz,bezradnosc
takze czy nasz malec placze czy nie,czy marudzi czy nie,czy spi czy nie,,,niewazne.....wazne ze maluszki cale i zdrowe sa przy nas....ja dzisiaj chyba swoje zacaluje

Bardzo mi przykro :-( A to co powiedziałas, to oczywiście prawda, zawsze staram się o tym pamiętać, kiedy dzieciaki mnie wyprowadzają z równowagi.

U nas nocka nie za ciekawa, bo młody o trzecioej po jedzeniu znowu nie chicał zasnąć, to znaczy chciał, ale przy cycku :baffled: A że nie miałam zamiaru siedzieć z nim godzinę, to się rozwył i M. musiał go uspokajać, bo ja już nie miałam siły. W dodatku wleciał nam do sypialni jakiś mega komar z Lochness i zaczaił się za łóżeczkiem małego, więc urządzałam w środku nocy gonitwę za tym potworem. I dzisiaj oczy na zapałki :nerd:

Ja to się zaczynam już martwić tym moim i jego nie jedzeniem. Wczoraj wieczorem było już trochę lepiej a od rana znowu to samo. Najpierw 65ml....potem 70...
Wczoraj sprawdziłam w centylach, że jego waga jest ledwo co na granicy normy (jutro kończy 3 m-ce a waży 5200).
Pediatra powiedziała nam, że może mu mleko nie smakować, ale próbowałam zmienić i jeszcze gorzej. Macie jakieś doświadczenia podobne?
A ile ważył jak się urodził, mój waży podobnie tylko, ze jest na cycu i je często.

Maćku- mieszkam w Szprotawie. A te meningokoki panują w Nowej Soli. Jeżdzę tam do alergologa, który pracuje w Szpitalu i kazał koniecznie zaszczepić chłopaków. Najgorsze, że dzieci zarażają się typem B a szczepionka jest tylko na C, ale i tak kazał szczepić. A u nas w przychodni ( zacofanej) pediatra powiedział, że jestem pierwszą osobą któa pyta o tę szczepionkę i musi poczytać, kiedy i jak szczepić.
Ja mieszkam w Wolsztynie, więc to też niedaleko.
A kiedy się na to szczepi?

Maćku - ja jestem jak najbardziej za osobnym tematem o pieluszkach wielorazowych.
Oki. To jak będę miała chwilkę postaram się poprzerzucać stąd niektóre posty :tak:

Raz mi kazała robić badanie moczu, ale jest ok za 2 tyg mam go zważyć i wtedy może będę musiała dokarmiać. Teraz nie kazała, bo mały spokojny robi dobrze i często kupy. Wczoraj też spotkałam znajomą lekarkę ze szpitala dziecięcego i powiedziała, ze może ma teraz taki okres, ze mniej przybiera, ale ważne ze przybiera regularnie, a ja szczerze czasami nie wiem co robić i czy nie głodzę dziecka.

Dziewczyny wraz z wczorajszym przyjsciem okresu mam wrażenie że pokarm mi się kończy ... :( Coraz częściej jak przystawię małego do piersi to ssie ssie i nic mu nie leci, nie łyka złości się ... wtedy jak przystawiam do drugiej to tam jest ale też po kilkunastu łykach słyszę i widzę że ssie z całej siły i nic nie łyka po czym się złości i awanturuje i musze robic mm... :((((( co mam robić doradźcie mi coś.

reklama
Delewer- przykre to bardzo. Masz racje- czasami nie docenia się tego co się ma i martwi się małymi, głupimi sprawami. ale czasem nawet te małe z pozoru sprawy potrafią zaprowadzić na krawędź wytrzymałości.
u mnie ogólnie kiepsko. w sobotę mój ojciec miał zawał mózgu- na szczęście nie rozległy i już neurologicznie jest ok ale wymaga rehabilitacji i w szpitalu posiedzi jeszcze. jeszcze cukrzyce mu wykryli a on jest mega upary i slodkolubny i nie wiem jak będzie z dietą.
poza tym- moja Zuzia daje mi coraz bardzoej w kość, złości się, wrzeszczy- chce zwrócić na siebie uwagę. od poniedziałku ma chodzić do Klubu Malucha (na początek 4 h dziennie)- i już sie buntuje na słowo przedszkole, chce być tylko z mamą. nie wiem jak to przetrwam.
noc tragiczna- obie sie pobuziły, zuza łaziła po domu i ogólnie masakra. a marysia jadła jak szalona, też mi sie czasem zdaje ze mam za mało pokarmu bo ciągnie niemożliwie a ja czuje "pustke" w cyckach.
pozdrawiam dziewczyny.

Do góry