reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

reklama
ViolaPop - GRATULACJE! Pierwszy ząbek - WOW, bardzo szybko :)
a bardzo marudził??

JA miałam ter,min na 26 czerwca więc dwie kreski zobaczyłam dopiero 23 października :) Więc jeszcze mam chwilkę do "rocznicy" ;) Póki co będzie zaraz rok jak nie mam @ ;) Bo OM miałam 20 września, dzień po moich urodzinach ;)

Monika dziś spała tylko do 4, ale potem jeszcze do 7:30 przysnęła a zjadła o 8.

Rysica właśnie nie aż tak bardzo,ale pierwsze ząbki niby naj mniej boleśnie wychodzą.Ale ślinił się,pchał piąstki do buzi i jak jadł to bardzo nerwowo, butlę wyciągał i wkładał do buźki,wyginał się. Odbijałam go co chwilę bo nie wiedziałam o co chodzi.

ViolaPop - na ząbkowanie polecam smoku NUK te profilowane gumowe (żółte) bo są miększe i wyprofilowane i mniej dziąsłą urażają.

Wiecie co, ta moja córcia to jest od dwóch dni tak wygadana, że w szoku jestem. Guga do wszystkiego i wszystkich ! A jaki ma zasób "słów" raczej dźwiękó hahaha
hał, hej, gu, ga, ehe, ele, eł i kilka innych które nie sposób zapisać :-D - ja już współczuję mojemu mężowi jak mu kiedyś obydwie zaczniemy nad głową gadać :-D :-p

witam

młody marudny od rana, może to dlatego, że za długo spał, bo nie licząc przerwy od 4.20 do 6, to spaliśmy do 8.30:-D

Viola ogromne gratulacje!!!

Rysica ja 2 kreseczki zobaczyłam 20 X, ale nie wyraźne i właśnie 23-go w dzień urodzin męża test pokazał dwie super wyraźne krechy:-D

Gratulacje pierwszego ząbka :)

Rodzice poodbierali dzieciaki więc cisza, ale noc była ciężka, bo siostrzenicy córa się obudziła i ponad godzine wisiała na mnie i jęczała, a do tego Antek nie spal i też chciał na rączki :D
Dziewczyny jaki syrop mogę małemu kupić na suchy kaszel? Kurcze choroba go rozkłada :(

Gratuluje zabka :)
Jak to leci co zaraz beda nam bobaski biegac hihi

My poki co walczymy zeby mala chodz butle wpila. Pipa ryczy za cyckiem, krztusi sie i zachlystuje. Co ja mak zrobic z tym fantem wie ktos? Poki co walcze raz dziennie czasem dwa razy. Zawsze konczy sie placzem za cycem

Witajcie
U nas niedziela zapowiadała sie leniwie. Takiej soboty jak wczoraj, że cała rodzinka wzięła się za sprzątanie nie pamiętam od lat. Zwykle albo jesteśmy u rodziców, albo ktoś u nas, albo T nie ma. A tu cała banda weekend razem.

Planowaliśmy sobie zrobić nic nie robienie przed tv, ale Kuba marudził bardzo, bo wczoraj spadł z łozka piętrowego, musiał koniecznie coś stamtąd wziąć, nawet tego nie widziałam. No i teraz T pojechał z nim do szpitala, a ja siedzę i przeżywam czy będzie gips. Ręka była troche spuchnięta. Nadii nic niby nie jest, ale jak oddycha to słychać nosek zatkany. Kiedy to minie???:eek:
A przed antybiotykami bronię się jak mogę, bo jak już raz dostana, to boję się, że już tak cała zima będzie jak Kuba 2 lata temu chyba z 5 czy 6 miał bez przerwy!

Aga Ja nigdy nie wiem, ktory na suchy kaszel. Nadii dostałam na mokry Eurespal. Z tym kaszlem czasami cięzko stwierdzić jaki jest. Mam całą apteczkę leków, za każdym razem dostaje się coś o innej nazwie niepotrzebnie.
W apteczce Kuby mam np. Dorseteux na suchy, ale nie wiem ...

reklama
Papitkaa - ja nie podaję Kubie kleiku do butelki, tylko raz w ciągu dnia łyżeczką. Z tym, że mój maluch bardzo ulewał na samym początku i od 6 dnia życia jest na mleku, które ma gęściejszą konsystencję, jakby już było z kleikiem (taki dla dzieci refluksowych) i dzięki temu pięknie umie pić przez smoczek ten I II III - bo przez inny by mleka nie wciągnął.
Na razie z kleikiem na noc do butli się wstrzymuję, bo jak w ciągu dnia zje raz gęsty kleik łyżeczką i raz jabłuszko z marchewką to już jest bardziej treściwe w ciągu dnia, więc w nocy nie chcę obciążać jego brzuszka, tym bardziej, że jeszcze czasami ma ataki - to już nie kolka, ale ciężko gazy idą, więc musimy się posiłkować Espumisanem.

Do góry