reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Ja to muszę chyba częściej na swoje dziecię publicznie narzekać bo wczoraj się wyżaliłam jaki to on niespokojny w nocy a dzisiaj przespał calutką noc!!!!! Ani jednej pobudki nie miałam. No jedną, ale to pęcherz wzywał, a nie syn :-D.
No dawno nie byłam taka wyspana.
Także jestem przykładem, że można się doczekać dobrych nocy i wszystkim ich życzę.

reklama
hmmm wtedy będziemy sobie razem z Hatszept narzekać:p
A wyprawa do smyka odwołana na dziś:-(

uuu to szkoda... Ja właśnie się zbieram na spacer i do spożywczaka:-D

Ja to muszę chyba częściej na swoje dziecię publicznie narzekać bo wczoraj się wyżaliłam jaki to on niespokojny w nocy a dzisiaj przespał calutką noc!!!!! Ani jednej pobudki nie miałam. No jedną, ale to pęcherz wzywał, a nie syn :-D.
No dawno nie byłam taka wyspana.
Także jestem przykładem, że można się doczekać dobrych nocy i wszystkim ich życzę.

to życzę oby już wszystkie były takie:-)

Młodak Ty szczęściaro ;)

MsMickey a czemu z hatszept? Jest coś o czym nie wiem? :-p

Mój bąbelek dzisiaj znowu płakał przy karmieniu :-( Obudził się z porannej drzemki i był niespokojny, jak go brałam na ręce, to tak się we mnie wtulał biedaczek. Ponosiłam go na rączkach, pomasowałam, zrobiliśmy rowerek i poszedł w kimono. Chyba nie może zrobić kupki (a robi codziennie) i dlatego się męczy, może po dzisiejszej porcji jabłka coś się ruszy.

A ja jem naleśnika :-p W lodówce pingwiny, zakupy trzeba zrobić, więc tylko to udało mi się dzisiaj upichcić :sorry:

witam was wszystkie panie
my juz w domu po koszmarnej podrozy:wściekła/y:
zaczelo sie na lotnisku przy odprawie kazali mi wszystko wypakowywac, rozkladac wozek na czesci pierwsze, przeszukiwali mnie ok ale tym razem rozbierali mi mala:wściekła/y:. tak bylam wsciekla ze z tego wszystkiego zostawilam walizke przy odprawie:szok: i kiedy juz myslalam ze juz po wszystkim nagle przez glosniki zaczeli szukac wlasciciela walizki, wiec jak zakumalam ze to o mnie chodzi to biegiem z mala i wozkim na odprawe. no i kiedy znow pomyslalam ze wreszcie spokoj to jakis burak przy bramce przyczepil mi sie do ilosci butelek i pokarmu dla malej i zakomunikowal ze jesli chce wejsc na poklad to albo wyrzuce czesc butelek i reszty albo mam zaplacic 570zl:szok::szok::szok: nadmienie ze mialam jeden bagaz zgodny z wymogami plus w foteliku dodatkowa butelka z herbatka i kartonik mleka , i jak zaczelam chowac to do walizeczki on zauwazyl reszte butelek - pustych, i kartoniki z mlekiem i o to sie przyczepil:angry::angry::angry:. Burak tak szedl w zaparte ze samolot czekal na mnie, a ja musialam wywalac dobre buteli:no: nie ukrywam ze bluzgalam na niego jak je wyrzucalam bo placic takiej kasy mu nie zamierzalam. Normalnie koszmar. jak juz znalazlam sie w samolocie to posadzili mnie wsrod grupy szkotow wracajacych z kawalerskiego z gdanska wiec wszyscy ciagle byli pijani i oczywiscie pili dalej do tego co niektorzy zwracali:wściekła/y::szok:. To na pewna byla moja najgorsza podroz. Mala darla sie non stop koszmar. Jedno wiem napewno - nigdy wiecej. W domu bylam o 3 rano. Jestem mega nie wyspana a tu tyle roboty. Ide dzialac z rozpakowywaniem, pranie,m itp. Wiecziorkiem was nadrobie.

gkvip - współczuję koszmaru podróży. No ale najważniejsze, że już w domku jesteście.

Synuś śpi, więc idę trochę zadbać o siebie bo głowy nie myłam od soboty, więc delikatnie mówiąc wyglądam koszmarnie. No i nogi może wreszcie uda mi się wydepilować.

A no i okresu u mnie nadal brak. Zaczynam się poważnie denerwować. A najgorsze, że nie mam jak kupić testu - w Mszczonowie nie kupię bo tu każdy każdego zna, więc zaraz pójdzie w miasto wieść. Jutro jadę do brafitterki znów to wtedy kupię, o ile się @ nie pojawi nadal.

witajcie

Jestem dziś Zombie,w nocy Kuba budził się co godzinę i strasznie płakał. Myślę, że to od zębów, bo pakował wszystko do buźki.

Iwon, Nispodzianka - Alinka była chora w ubiegłym tygodniu i nie dało sie upilnować, żeby nie nakichała i nie nakaszlała na Kubę. No i niestety maluch zaczął pokasływać, a potem nazbierało mu się tyle flegmy, że mały sobie z tym nie radził. Zaczął mieć taki świszczący oddech i już w pewnym momencie nie wiedziałam, czy to w gardle od nadmiaru wydzieliny, czy juz cos w oskrzelach. Byliśmy u lekarza i niestety bez antybiotyku sie nie obyło, bo świszczał juz w środku. Teraz już jest trochę lepiej, bo odkasłuje to, co mu przeszkadza i mniej juz świszczy.
Mam nadzieję, że pośpi trochę w dzień, to i ja sie położę.

Gkvip witaj w PL ;-)

Młodak ale jaja, weź załóż jakiś kapeluch na łeb, okulary i kup ten test, nie trzymaj nas w niepewności :-p A jak by Twój luby zareagował na tę radosną nowinę?

Katrina szkoda, że się nie obyło bez antybiotyku, ale najważniejsze, że się mu poprawia :tak:

reklama
Kupiłam na allegro kombinezon - czekam az przyjdzie, zyrafkę mam. Jakies nowe pomysły zakupowe?? Poluje jeszcze na śpiworek do wózka :) i sam wózek dla mamy aby mojego od stycznia w kółko nie wozić.

Lecę na spotkanie z dziewczynami z bb rzeszowskiego. Paaaaaa

Baw sie dobrze ;-)

A co do nastepnych zakupow to kiedys ktoras wrzucila linka o siedzonku dla dziecka BUMBO. w niedziele bym odebrac bo wygralam aukcje na ebay'u, siedzonka rewelacja ma wlasny stoliczek wiec jak tylko mloda zacznie siedziec sama bo jak na razie to z nasza pomoca to zaczniemy prawdziwa przygode z jedzeniem :-)

Fotelik Bumbo Baby Seat | DOBRA MAMA
Bumbo. Najpopularniejszy na świecie, pierwszy fotelik dla twojego dziecka.

gkvip- oszzzzzzzz to mialas przygode, a nie rozumiem czemu mialas wyrzucic dobre puste butelki ktore byly w walizce? a z jakiego lotniska lecialas?
mlodak- zazdroszcze nocki :tak:
atinka- pamietac ze to nie moze trwac wiecznie i wkoncu nadejda sloneczne dni, takie myslenie mnie pociesza, u nas tez nie bylo ani jednej przespanej nocki :-(
verita- to rzeczywiscie nie dobijasz nas:confused2: choc moja z nocnym spaniem tez nie ma problemu, po karmieniu odkladam do lozeczka caluje na dobranoc, gasze swiatlo i wychodze z pokoju a niunia sama zasypia nawet nie wiem kiedy :sorry:
mooni- moja tez lepiej reaguje na mnie i Pe jest zazdrosny nawet jak sie z nia bawi a ona mnie zobaczy to juz ja nie interesuje tatus i najlepiej jej z mamusia ale nie ma co sie dzieiwc jak dziecko praktycznie caly dzien spedza ze mna :sorry:
katrnina- zdrowka dla niunka :tak:

U nas nocka calkiem niezla, zasnela o 20 i podudka na karmienie o 24:50 a potem pobudka o 3:20 ale stwierdzilam, ze dopiero jadla i nie bede jej karmic, probowalam uspic nie wyjmujac z lozeczka nie udalo sie, wlaczylam, pozytywke w karuzelce ze swiatelkiem i zasnela w 5min :szok: nad ranem to samo ok 7 pobudka wiec lece robic mleko wlaczylam muzyke wracam niunia spi :szok: ale po 20 min sie obudzila cala mokra bo zrobila siusiu .

Ostatnia edycja:
Do góry