reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Wow Zaza, Sprytny chlopczyk z Sergiusza - szybko sie przestawil :D Moj postanowil dzisiaj wstac o 3 czy 4 - nie wiem czy mi sie sam zegarek przestawil w komorce. Tatus stanal na wysokosci zadania (chyba pierwszy raz w nocy :eek:) i uspil malego - zajelo mu to jakas godzine, a ja sobie "spalam".

Pamka najlepsze zyczenia dla Julka. I obys juz nie musiala wstawac w nocy. Moze on wczoraj swietowal po prostu?

Mloda ja bralam tabsy przez 6 lat. I generalnie nic mi po nich nie bylo, dobrze sie czulam, okres krotszy, bezbolesny, ale przez pierwszy rok brania mi sie przytylo kilka kilo. I ni huhu nie moge tego zrzucic :dry: Teraz tylko gumka. Rozwazam spirale skoro tu mam za darmo - czemu nie...

Aylin najlepiej przylec do Bournemouth, ale z Londynu tez Cie odbiore :D Tylko jakbys mogla, to takiej prawdziwej szyneczki mi przywiez ;)

Klusia mam nadzieje, ze wsjo da sie szybko poogarniac. Nie daj sie!

Gkvip super krzeselko. Ja poluje na jakies uzywane z regulowana wysokoscia.

Kasia natka, dzieki za linka.

Rysica aaaale Ci dobrze . Tylko moj chyba na uparciucha, zamiast godzine pozniej, to dwie godziny wczesniej :D

No i gratuluje pierwszych obrotow :-) Ani sie obejrzymy, a nasze dzieci beda juz biegac i wywalac wszystko z szafek :D

Czy ktos ma pomysl jak sklonic dziecko do pozniejszych pobudek :dry: Tak o 11, 12 np :D

reklama
Pierwsza oddzielna nocka za nami i nawet bylo ok. Tylko 3 razy wstawalam bo K mimo wczesniejszych zapowiedzi spal cala noc i nic nie slyszal.
Pobudka o 7:10 nowego czasu wiec tez bez tragedii ale glodny byl skurczybyk i afere zrobil jak ta lala, wiec do mleka dosypalam troche kleiku to powinien wytrzymac do 12.

Po marchewce kupy u nas tylko kolor zmienily.

Opony w srode zmienilismy.

U nas caly czas bialo. Wyslalam K do garazu aby zbil karmnik dla ptakow bo sikoreczki siadaja na parapetach i szukaja jedzonka.

Podczas pisania mlody zasnal.....

Ostatnia edycja:
Mój synek nie zrozumiał co znaczy spać godzinę dłużej,ale za to noc jakby spokojniejsza i rano jak się obudził to sam się zabawił (urwał troczek od ochraniacza:))

Co do tabletek to ja brałam 6 lat cilest i było wszystko ok nawet nie przytyłam, teraz też będę je brała.

A co do opon to coś słyszałam,że jak uchwalą tą ustawę o obowiązkowej wymianie opon na zimę to te uniwersalne,całoroczne nie będą mogły być tylko i wyłącznie zimowe.
My też mamy całoroczne ale na zimę i tak zmieniamy na zimowe bo po prostu mamy takie i mniej się tamte zużywają;)

A jeżeli chodzi o wprowadzanie posiłków stałych to u nas właśnie od czasu wprowadzania zupek i deserków kupki są ok:) i codziennie ,bo wcześniej to była masakra.

Ja tabletki odstawiłam w maju ze względu na to ,że w maju miałam operację usunięcia endometriozy z macicy,która zrobiła się po kilku latach na bliźnie po cięciu cesarskim. Jak wszystko się wygoiło to od razu się staraliśmy ,zaszłam w 2 cyklu. Mój lekarz twierdzi,ze w ogóle nie trzeba czekać po odstawieniu tabletek.

Mloda ja odstawilam w listopadzie 2010, starac zaczelismy sie latem - chyba w sierpniu 2011, no i w drugim cyklu sie udalo. Nie spodziewalam sie, ze tak szybko pojdzie :)

dzień dobry :-)
u nas za oknem też bialutko :szok:
widzę że większość dzieciaczków chyba jednak ma jakiś wew. zegar i pospały dłużej - Misia wstała po 7 nowego czasu :happy2:

a czy myślicie że nasze maluszki będą mogły już w tym roku zasiąść na takich sankach z oparciem zapatulone w koce itd.???

reklama
No to faktycznie szybko Wam poszlo zachodzenie w ciaze po tabsach. No musze jeszcze przemyslec sprawe.

kasia.natka Nie wiem czy Szymek juz usiadzie, ale i tak zamierzam go na sanki zapakowac, najwyzej bedzie lezal :)

Mam ambitny plan isc na spacer dzisiaj ale obawiam sie ze Mszczonow nie przygotowany na zime i chodniki zawalone sniegiem beda.

Do góry