reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

josie współczuję przeżyć tobie a Jasiowi guza i pewnie strachu ale całe szczęście że wszystko jest ok
aga oby się wszystko szybko wyjaśniło a siostrzenica cała i zdrowa wróciła do domu &&&

dziękuję za głosiki a kto jeszcze nie głosował to zapraszam bo każdy głosik się przyda

Ostatnia edycja:
reklama
Dla mnie na fb jest za duży bałagan, nic tam nie można znaleźć.
Tak tak będę tu do Was wbijać jak tylko będę miała okazję i zamelduję co u mnie.

Kurde poczytałam że Wy tak daleko już z rozszerzaniem diety, a ja dalej podaje marcheweczkę i dopiero od przedwczoraj zaczęłam podawać kleik :-(.
Mam problem bo moja mała w ogóle nic nie pije, robie soczki podaję takie gęste i rozrabiam z wodą i herbatki i sama woda i nic :-(, ani też nie chce mi jeść żadnych owoców, codziennie chociaż po 2-3 łyżeczki staram się coś podać ale kończy się to pluciem !!!!

Kasia.natka zaglosowane :) az zalozylam konto na romanie :p

Josie dobrze ze wszystko dobrze , te nasze dzieci cwane sa wiec jedyna podloga jeszcze w miare bezpieczna, na lozku 160x200 ja juz sie boje zostawic bo sie dwa razy obroci i jest na ziemi :|

Sunshine bedzie dobrze ... przytulasek

Iwon to moze byc jeszcze gorzej :p dasz rade bo dzielna mama jestes :) wiec trzymaj sie i bedzie gut :) a zle dni przeminal i nowe umiejetnosci maluszka wynagrodza wszystko :D

Rysica to bede musiala podpytac jak juz bede miec miejsce bo u mnie tez tak jest ze on na rekach za chiny nie zasnie hehe dziwne dziecko mam jak nic ... a z drzemkami to byl jakis wyjatek od reguly nastepna juz bujana w wozku i to tylko 20 minut hehe

Agaundpestka jestem w szoku tyle sie slyszy az przychodzi ze jest to zwiazane z nami... oby wrocila cala i zdrowa !!!

Alijenka tez sie czuje czasami tak jak i Ty ale damy rade :) ktos juz napisal po burzy przychodzi slonce :)
co do ulewania to kaszka nie zageszczaj juz lepiej ten nutriton a ulewac maluchy ulewaja teraz od wygibasow, wiec nie wiem czy jest sens jesli dobrze przybiera, na owoce i picie nic nie poradze bo moj i pije (zawsze przed snem) i wcina tak owoce ze mu sie uszy trzesa

Zaza albo mi sie wydaje albo u nas Dentonox nie dziala on go zjada dalej pcha lapki do buzi i nawet ostatnio sliniakiem sobie drapal dziaselka, recznikiem i czym sie tylko da :| no chyba ze to nie zeby

Mlodak a nie chcesz wrocic na 7/8?? a czy Szymus ulewa przy tych wigbaskach po nutritionie ? bo moj zaczal znowu i to strasznie i znowu zaczynam sie zastanawiac nad nm tylko boje sie o kupy

co do przekrecania sie maluszkow cieszcie sie dziewczyny poki leza na plecach bo ja juz z moim nie moge tym bardziej ze ciagle jeszcze ulewa i lezac na brzuchu to masakra jest nawet i po dwoch godzinach czasami a on na plecach nie ulezy bo sie drze

Ostatnia edycja:
Aga trzymam kciuki za siostrzenice aby wszystko się wyjaśniło i wróciła cała i zdrowa !!!
Wiem co to znaczy mój wujek wyszedł ostatnio tak na grzyby o 7 rano i wrócił jak było ciemno myślałam że tu jajko zniosę :-(

Kasienka_ tylko że ta burza u mnie już za długo jest, przyznam się Wam że nawet ostatnio miałam takiego doła że przez 2 dni prawie w ogóle się nie odzywałam do mojego dziecka !!!!!

Zaza albo mi sie wydaje albo u nas Dentonox nie dziala on go zjada dalej pcha lapki do buzi i nawet ostatnio sliniakiem sobie drapal dziaselka, recznikiem i czym sie tylko da :| no chyba ze to nie zeby

Kasienka pamietam ze ktoras tu pisala ze sprobowala zelu na zabkowanie i jej jezyk zdretwial. no wiec ja wczoraj otworzylam dentinox. maly plakal dwie godziny po polnocy co mu sie nigdy nie zdarza, i juz nie mialam pomyslu wiec mysle moze zabki. i zanim mu dalam to chcialam sprobowac. no i mi jezyk nie zdretwial a sprobowalam dwa razy :)

Josie no wlasnie u mnie tez zadnych efektow ... chyba ze mamy podrobki hehe :D to dziewczyny od ktorego dretwieje ?? bo moze pomylilam te zele ?

Alijenka a moze cos w aptece Ci poleca na poprawe nastroju ?? cos na bazie ziolek ?? jesli to nie jest deorecha to powinno pomoc a jesli deprecha to lekarz ... we wczesniejszym poscie dodalam odp na pytanka Twoje :)

no ale dobrze w ogóle robię z tym kleikiem ?? bo w sumie mała po mleku też dobrze spala tak samo jak i po mleku z kleikiem ale ktoś na mnie ostatnio nakrzyczał że ja tego nie podaje no i zaczęłam :szok:

uciekam spać, miłej nocki Wam życzę :-)

Ostatnia edycja:
jak spi i dobrze przybiera to nie dawaj bo to tylko do utuczenia :p moj w ciagu miesiaca na kleiku ponad kilo przybral :| i dostalismy ochrzan od pediatry

alijenka - tak jak Kasienka pisze, jak mała dobrze śpi po samym mleku to daruj robie te kleiki. U mnie nie było bez tego snu dłuższego niż 5 godzin, a teraz całe nocki zalicza. Powoli jednak zmniejszam ilości kleiku.
No i mój Szymus też z tych co nie chcą nic pić. Na szczęscie z kupą nie ma problemów ale to raczej zasługa nutritonu, który działa na niego zbawiennie. No i odkąd jada stałe posiłki też to kupa jest codziennie, a wczesniej co 2 dni była.
Z piciem od soboty jednak walczę - on woli ciepłe, więc ugotowałam kompocik z jabłuszka i gruszki - po połowie owoców zagotowałam z 400ml wody do miękkości, potem potraktowałam wszystko belnderem. No i trafiłam w 10!!!! Wypija po 60ml nawet i to 2-3 razy dziennie. Dzisiaj to aż musiałam mu zabrać i jeszcze rozrzedziłam wodą bo jendak owoców za dużo to jednak nie można jeszcze.

josie - zapomniałam wcześniej napisać, że nie zazdroszczę stresu po upadku z łózka. Ja juz nie zostawiam młodego na kanapie. Nawet jak tylko chce zaciągnąć roletę to mały ląduje na macie lub w leżaczku.
Pomalu też muszę się przywyczajać do przewijania na pododze bo to male tak wierzga nogami i przewala się na boki że się boję iż któregoś razu może polecieć dalej.

Dzisiaj po kapieli połozyłam go na chwilę do łózeczka aby ogarnąć pokoik (K w pracy do 22 więc wieczory są nasze), wyszłam z wanienką do łazienki, wracam a ten glut leży na brzuszku już :szok:. Przewracał się już często, ale dzisiaj pierwszy raz zrobił to w swoim łózeczku.

kaisenka - nie chcę w ogóle do tej firmy wracać. Sprzedaż telefonów to już nie moja bajka jednak. Prawie 5 lat to i tak nazbyt dużo w tej branży, chyba się wypaliłam. Zresztą tam to trzeba bylo być dostępnym po 14 godzin dziennie i 6 dni w tygodniu, a przy małym to nie chce czegoś takiego. No i o kasie nie wspominając.
Po nutritonie szymek uleje jak za szybko go odłoże. Jednak po jedzonku staramy się trzymac go aż odbije i jeszcze jakieś 20-30 minut co by nie szalał za bardzo. I z reguły jest ok. Ale na brzuszek to pozwalam mu się przekręcic dopiero po godzinie.
U nas nutriton działa zbawiennie na kupy, jak napisałam wyżej.

reklama
Agaundpestka jestem w szoku tyle sie slyszy az przychodzi ze jest to zwiazane z nami... oby wrocila cala i zdrowa !!
No dokładnie zawsze jak w jakimś programie widziałam takich nastolatków to się dziwiłam, a teraz sami mamy nie małe problemy z nią :(

Aga trzymam kciuki za siostrzenice aby wszystko się wyjaśniło i wróciła cała i zdrowa !!!
Wiem co to znaczy mój wujek wyszedł ostatnio tak na grzyby o 7 rano i wrócił jak było ciemno myślałam że tu jajko zniosę :-(
Szkoda, ze pogoda się psuje, bo my z Antkiem podróżnicy to byśmy do Was i na kawke przyjechali:)

Do góry