Sunshine6
Fanka BB :)
Nadrobilam i zasiadam do odpisywania a tu slysze placz niuni to sobie pospala...... poszlam posluchac pod drzwi, pokwikala i zasnela moze cos jej sie snilo
Niunia nie przekreca sie z pleckow na brzuszek ostatnio zaniechala nawet prob :-( na rzecz wydawania dzwiekow ktorych moje uszy nietoleruja
Z brzuszka na plecki sie ladnie przekrecala a teraz nic- zapomniala 
Kubki niekapki hmmmmmm rozgladam sie za jakims ale nie wiem jaki i czy juz??? my jeszcze oprocz kaszki i kleiku nie wprowadzilam jedzonka ale widze, ze niunia jest bardzooooo zaciekawiona jak ja pije z kubka i jak jej podsune do buzki to ma chec sie napic
Gkvip- swietnie wygladaja te przekrety Mijeczki, spryciara z niej
Pamka- mam nadzieje, ze z pleckami bedzie lepiej, wiem jaki to bol i nie moc, mi ostatnio tez szwankuje mam wrazenie jakby mi sie lamal w polowie:-(
Kasienka- moja reaguje na imie i wie ze jak wolam Aurelka to chodzi o nia bo czasem jak ja przebieram odwroci glowke i strone telewizora i jak ja wolam to sie nie odwraca tylko usmiecha
dopiero jak skonczy ogladac to sie odwroci mala cwaniara
Aylin- wazylysmy sie w piatek i bez pieluszki 6190 a wrodzila sie 3035 w porownaniu do dzieci z forum to malo ale przez ostatni miesiac prawie 1kg przytyla
chyba przez ten kleik?
Munka- korzystaj a niunia sie nie przejmuj wroci do normy
a ja bym poprosila o filmik o ktorym wspomniala Aylin
Agaundpestka- ciesze sie, ze histotia znikniecia siostrzenicy sie dobrze skonczyla
Iwon,Aylin- moja tez jutro szczepionka ooooo Iwon juz po ;-)
Rysica- oczy hipnotyzujace!!!!!!! zazdroszcze, ze potrafisz zrobic arcydzielo na powiekach co do tego ja jestem beztalencie
Mlodak, Lena- finanse qurczaki czy zawsze musza byc problemem, u nas podobnie ciezko i nie widac zeby bylo lepiej. Staralam sie o benefity i dzis przyszla odpowiedz ze nam sie nie nalezy o rzesz to ja nie wiem chyba musielibysmy byc bezdomni zeby dostac :-
-
-(
Rysica- co do znajomego to moze niech podesle plytke do angielskiego wydawnictwa, zawsze to latwiej niz do programu isc
Karmienie UU wcale nie jest latwe, dokladnie to samo przezylam jak bylam w PL niunia byla marudna w ciagu dnia, zle spala i doszlam do wniosku ze ja glodze, staralam sie utrzymac laktacje jak tylko moglam ale do okola kazdy "po co meczyc dziecko daj mm" bylo mi bardzo ciezko sie przelamac ale wkoncu zaczelam podawac butle najpierw jedna na noc, potem rano i na noc, a pozniej juz co drugie karmienie bo wtedy zdarzylo mi sie mleka nazbierac tyle zeby ja zaspokoic. A teraz to juz ma jedno karmienie UU w ciagu dnia i w nocy jak sie obudzi. A mialam plan karmic do 6m-c :-( nie wiem jak niektorym matka udaje sie karmic dziecko 2lata
U nas pierwsza drzemka jest najlepsza potem juz trudniej.
Pobudka 7:30 drzemka o 9 zazwyczaj 2,5h potem to juz roznie raz jedna raz dwie po 1-1,5h
Widziesz te ostatnie 3tyg byly przez zeby, zawsze jest jakis powod teraz jak juz wyjda to wszystko wroci do normy i Tobie bedzie lzej
Fotelika do karmienia jeszcze nie mam ale podoba mi sie to co Gkvip kupila chicco a na razie mamy BUMBO jak juz sama zacznie siedziec. Fotelik do samochodu mamy Maxi Cosi i jestem BARDZO zadowolona dodam, ze kolezanka ma dwa inne i teraz chce kupic 3 wlasnie ten szybko i latwo sie montuje w samochodzie a ja nie mam bazy tylko zapinam pasami.
Bialy Lenor sensitive
U nas niunia przeziebiona, przez to marudna, budzi sie w nocy i placze nic nie pomaga tylko cycek od 3 dni spie razem z nia w czasie drzemek.
Nadrobilam i padam chyba ide sie polozyc spac.
P.S Dziekuje za polubienie stronki mam nadzieje, ze zajrzalyscie do srodka i ze sie podoba :-) a to byl powod mojej nieobecnosci miedzy innymi

Niunia nie przekreca sie z pleckow na brzuszek ostatnio zaniechala nawet prob :-( na rzecz wydawania dzwiekow ktorych moje uszy nietoleruja

Kubki niekapki hmmmmmm rozgladam sie za jakims ale nie wiem jaki i czy juz??? my jeszcze oprocz kaszki i kleiku nie wprowadzilam jedzonka ale widze, ze niunia jest bardzooooo zaciekawiona jak ja pije z kubka i jak jej podsune do buzki to ma chec sie napic

Gkvip- swietnie wygladaja te przekrety Mijeczki, spryciara z niej

Pamka- mam nadzieje, ze z pleckami bedzie lepiej, wiem jaki to bol i nie moc, mi ostatnio tez szwankuje mam wrazenie jakby mi sie lamal w polowie:-(
Kasienka- moja reaguje na imie i wie ze jak wolam Aurelka to chodzi o nia bo czasem jak ja przebieram odwroci glowke i strone telewizora i jak ja wolam to sie nie odwraca tylko usmiecha

Aylin- wazylysmy sie w piatek i bez pieluszki 6190 a wrodzila sie 3035 w porownaniu do dzieci z forum to malo ale przez ostatni miesiac prawie 1kg przytyla

Munka- korzystaj a niunia sie nie przejmuj wroci do normy

Agaundpestka- ciesze sie, ze histotia znikniecia siostrzenicy sie dobrze skonczyla
Iwon,Aylin- moja tez jutro szczepionka ooooo Iwon juz po ;-)
Rysica- oczy hipnotyzujace!!!!!!! zazdroszcze, ze potrafisz zrobic arcydzielo na powiekach co do tego ja jestem beztalencie

Mlodak, Lena- finanse qurczaki czy zawsze musza byc problemem, u nas podobnie ciezko i nie widac zeby bylo lepiej. Staralam sie o benefity i dzis przyszla odpowiedz ze nam sie nie nalezy o rzesz to ja nie wiem chyba musielibysmy byc bezdomni zeby dostac :-
Rysica- co do znajomego to moze niech podesle plytke do angielskiego wydawnictwa, zawsze to latwiej niz do programu isc
Po prostu chciałam się z Wami podzielić czymś, co mną dzisiaj wstrząsnęło.
Otóż mówiłam/pisałam Wam, że mój mały od jakiegoś czasu jest w ciągu dnia marudny i płaczliwy. W dodatku wygina się na wszystkie strony tak, jakby miał coś z brzuszkiem. Zaczęłam podejrzewać, że może on po prostu nie dojada, intuicyjnie czułam, że tym razem chyba naprawdę zaczęły się problemy z moim pokarmem. I o 19-tej postanowiłam dać mu mm zamiast cycka. M. zrobił mu 90ml (tylko tyle, bo około 18 go podkarmiłam jeszcze) i po mały zjedzeniu tych 90 zaczął stękać i wić mi się na rękach tak, jak to robi ostatnio często w ciągu dnia. Szybko dorobiliśmy mu 30ml, wypił i... uspokoił się momentalnie! Wtulił się we mnie na rękach, a jak go odkładałam do łóżeczka, to nawet nie pisnął i...usnął na pleckach, co się nigdy nie zdarza. Zawsze nas "woła" i dopiero się uspokaja jak go przełożymy na brzuszek.
W tym momencie uświadomiłam sobie, że może jak go przez te ostatnie dni głodziłam :--
-( Prawie się popłakałam. Może on był niedojedzony i dlatego taki niespokojny. Strasznie się zdołowałam.
W każdym bądź razie już jakiś czas temu robiłam podejście do dokarmiania mm, ale chyba nie potrafiłam się przełamać, jakoś to odkładałam w czasie. I kiedy tylko było u mnie lepiej z laktacją znowu ze wszystkich sił starałam się karmić go tylko naturalnie. Ale teraz dojrzałam do decyzji, że muszę coś z tym znowu zrobić.
To tyle.
Hej kobitki
Dzięki kochane za słowa pocieszenia a propo naszych bojów związanych z karmieniem
Wczoraj dostał o 19 mm i potem kolejny raz o 24 i 4. Potem była pobudka o 6, godzina aktywności, drzemka i zjadł dopiero o 8 (cycek + 30 ml mm)Rano jak się obudził był jak nie moje dziecko - spokojny, zadowolony, grzeczny.
Myślę, że karmienie mieszane jest u nas nieuniknione. Tylko muszę się jeszcze zastanowić nad systemem - czy karmić za każdym razem piersią i dokarmiać mm czy może na zmianę (jedno całe karmienie pierś, jedno mm itp.) tak jak niektóre z Was to robię. Macie jakieś propozycje, sugestie? Będę wdzięczna za każdą radę :
Karmienie UU wcale nie jest latwe, dokladnie to samo przezylam jak bylam w PL niunia byla marudna w ciagu dnia, zle spala i doszlam do wniosku ze ja glodze, staralam sie utrzymac laktacje jak tylko moglam ale do okola kazdy "po co meczyc dziecko daj mm" bylo mi bardzo ciezko sie przelamac ale wkoncu zaczelam podawac butle najpierw jedna na noc, potem rano i na noc, a pozniej juz co drugie karmienie bo wtedy zdarzylo mi sie mleka nazbierac tyle zeby ja zaspokoic. A teraz to juz ma jedno karmienie UU w ciagu dnia i w nocy jak sie obudzi. A mialam plan karmic do 6m-c :-( nie wiem jak niektorym matka udaje sie karmic dziecko 2lata

Aga przytulasek, moze z czasem jakos sam sie odstawi chyba jeszcze ma czas co ?
a ja mam pytanko o spanie Waszych dzieci... bo moj ewidentnie wkurza sie na ta pierwsza drzemke jakbym mu krzywde robila ale wydaje sie zmeczony ... i na ostatnia tez no chyba ze w jakims foteliku zasnie jak jedziemy to jest git, a na druga zasypia sam ... bez problemu w lozeczku ze smokiem ktorego pozniej wyciagam... i w ogole jest taka mozliwosc zeby dziecie spalo tylko raz dziennie ?? w takim wieku ?
U nas pierwsza drzemka jest najlepsza potem juz trudniej.
Pobudka 7:30 drzemka o 9 zazwyczaj 2,5h potem to juz roznie raz jedna raz dwie po 1-1,5h
Heja
U mnie dziś troszkę lepiej mała przestaje już tak płakać i widać jej pierwszy ząbek :-), niestety nie jestem w stanie Was nadrobić, aby do Was zaglądnąć wsadziłam mała do leżaczka włączyłam bajki i mam chwilkę. Wiem wiem nie powinnam tego robić ale nie da się inaczej :-(.
Mam pytanie choć wiem że już się pojawiało o fotelik do karmienia i fotelik do auta jakie polecacie ????
Widziesz te ostatnie 3tyg byly przez zeby, zawsze jest jakis powod teraz jak juz wyjda to wszystko wroci do normy i Tobie bedzie lzej

Fotelika do karmienia jeszcze nie mam ale podoba mi sie to co Gkvip kupila chicco a na razie mamy BUMBO jak juz sama zacznie siedziec. Fotelik do samochodu mamy Maxi Cosi i jestem BARDZO zadowolona dodam, ze kolezanka ma dwa inne i teraz chce kupic 3 wlasnie ten szybko i latwo sie montuje w samochodzie a ja nie mam bazy tylko zapinam pasami.
Josie Rysica straszne !!!!
a ja mam pytanko jaki plyn do plukania tkanin dla maluszka ?? po proszku nie ma zadnych wysypek ale po plynie chyba cos dostal no chyba ze to alergcznie na jedzonko tzn pora, albo takie potowki od slinienia bo on caly czas pyszczek mory tak se slini
Bialy Lenor sensitive
U nas niunia przeziebiona, przez to marudna, budzi sie w nocy i placze nic nie pomaga tylko cycek od 3 dni spie razem z nia w czasie drzemek.
Nadrobilam i padam chyba ide sie polozyc spac.
P.S Dziekuje za polubienie stronki mam nadzieje, ze zajrzalyscie do srodka i ze sie podoba :-) a to byl powod mojej nieobecnosci miedzy innymi

Ostatnia edycja: