reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

bylam dzis w pracy i bardzo milo sie zaskoczylam :-) moja managerka powiedziala ze niektorzy to nawet 4 ni w tygodniu pracuja z domu, wiec ona nie ma nic przeciwko i moge sobie pracowac z domu ile chce :-):-):-) cudnie! juz nie mam obaw z tym powrotem! bede sobie pracowac z domu ile sie da, nianie bede miec na oku wiec malemu sie krzywda nie stanie.
a co do niani to postanowilam zaufac intuicji i mam ta pierwsza dogadana. przychodzi w poniedzialek na probny tydzien, a jak by sie nie sprawdzila to jeszcze dwie sa w kolejce, tez wydaja sie fajne.

Mlodak wspolczuje przezyc na szczepieniu... przypomnialas mi ze musze mojego umowic. Pani nam ostatnio zapomniala wpisac termin a ja zapomnialam sie umowic :baffled:

wlasnie widze ze moj w kocju cos kombinuje zeby w koncu dupke podniesc :-D

reklama
maćku - 10 dni kupy nie robiła? W szoku jestem że tyle czasu. U nas na samym mleku co 2 dzień był kpsztal. Teraz po zupkach i owocach to nawet i 3 razy strzeli, ale najczęsciej to dwie są.

kifsi - oby choróbsko szybko od Was odeszło.

Aylin - współczuję ryku małej. A może odpuść sobie basen na razie skoro sama jesteś podziębiona i ta opryszczka, no ewidentnie osłabiona jesteś i tylko sobie kochana zaszkodzisz. A jak się zregenerujesz to i więcej cierpliwości do niuni będziesz miała.

josie - ale fajnie masz z tą pracą w domu. Marzy mi się coś takiego.

Rysica niestety na szczepienie pojechaliśmy autem bo tak lało, że nie wiem jak byśmy doszli do ośrodka. Ale zrobiłam zdjęcie w spacerówce "na sucho" bo chcę go też przyzwyczaić do nowego środka lokomocji (a chyba bardziej siebie bo ten wściekły niebieski kolor nadal do mnie nie przemawia)
03.01.2013.1.jpg
(zaraz po zrobieniu tej fotki młody zasnął, więc chyba mu się podoba)

No to na spacer już gotowi jesteśmy w trójkę :-D
03.01.2013.2.jpg

Aylin - współczuję ryku małej. A może odpuść sobie basen na razie skoro sama jesteś podziębiona i ta opryszczka, no ewidentnie osłabiona jesteś i tylko sobie kochana zaszkodzisz. A jak się zregenerujesz to i więcej cierpliwości do niuni będziesz miała.

No to na spacer już gotowi jesteśmy w trójkę :-D
Zobacz załącznik 527508

boskie zdjęcie. Moja kota jednak w gondoli bardziej gustuje, a ostatnio znów sie do łóżeczka pcha.

Ja na basen idę jako siła wspomagająca przebranie Tyśki. Mąż sie będzie pluskał. Aż mu zazdroszcze

W gondoli to Gruby był stałym bywalcem, ale spacerówa od wczoraj zamontowana stoi to sobie znalazł nową miejscówę. Stąd już go nie wyganiam :-D.

No i fajnie, że to mąż idzie do wody, a Ty dbasz o siebie. I też mu zazdroszczę bo ani razu nie byliśmy jeszcze i przez ŁZS pewno długo nie pójdziemy....

kasieńka - jakim cudem Ty dajesz radę siedzieć i pisać cokolwiek na kompie przy prawie chodzącym dziecku. Mój przemieszcza się czołgając sie i każdego posta piszę przynajmniej 20 minut. Teraz mu dałam gazetę do porwania. Wsadziłam smoka w buzię co by jej nie zażarł przypadkiem :)))))

No i oficjalnie oznajmiam, że skończyłam z sterylizacją butelek. Moje dziecię tak namiętnie wylizuje wszystko co napotka na drodze, w tym podłogi, nasze kapcie, kółka od wózka, że sterylizacja butelek mija się z celem. Była to tylko strata energii i czasu.

Ostatnia edycja:
No to już po połówkowym:)

1. córcia potwierdzona

Zobacz załącznik 527517
2. Wszystko prawidłowe, tyle tego było że nie sposób zapamiętać!
3. Kilka wymiarów i jakiemu wiekowi ciąży odpowiadają:
BPD 47mm (wymiar dwuciemieniowy/średnica główki) ---- 20t1d (odchylenie standardowe: +/- 12dni)
HC 177m (obwód główki)---- 20t1d (+/- 10dni)
AC 153mm (obwód brzuszka) ---- 20t4d (+/- 14dni)
FL 34mm (długość kości udowej) ---- 20t5d (+/- 13dni)
WF (waga) 347g
4. łożysko na ścianie przedniej, nie przoduje
5. szyjka zamknięta 45mm
5. serce,żoładek,nerki,pęcherz,aorta,pępowina,kr� �� �gosłup,mózg - wszystko ok, żadnych rozszczepów wargi,podniebienia itp, bez oznak wodogłowia, serce miarowo, oczodoły, komory serca, mózg, móżdżek, sploty naczyniowkowe, kości, paluszki - wsjo OK!

do tego mała najpierw spała, potem ją obudziliśmy,ssała palucha, wierzgała kończynami aż hej! Gin mówi że ruchy powinam poczuć w ciągu 2 tygodni;)
Waga +5 od początku ciąży, za tydzień w sb idę po L4, dostanę na miesiąc i ok 11 lutego następna wizyta. Ok 24tc mam się też umówić z jakąś babką z kliniki, kardiolog, będziemy badać echo serca płodu,przepływy itp...
wyniki ponoć ok bo mocz choć nie doskonały to się poprawił, a krew ok, poza żelazem które pierwszy raz spadło o 1 punkt... póki co bez leków, jedynie dieta bogata w żelazo....

księżniczka, którą ciężko było zmierzyć ale z nogami ma ok 25cm

Zobacz załącznik 527518

Nanu - ale cudne fotki i gratuluję córeczki!!! rany, jeszcze niedawno ja oglądałam tą moją niunię na monitorze, a teraz już potrafi mi nieźle przyłożyć:-D
Super!! cieszę się, że wszystko oki! 3mam kciuki!
Czujesz już ruchy?

nie wiem czy widzicie pełny opis wizyty bo BB świruje i raz pokazuje pełny a raz okrojony:(

oto pełny:

No to już po połówkowym:)

1. córcia potwierdzona
2. Wszystko prawidłowe, tyle tego było że nie sposób zapamiętać!
3. Kilka wymiarów i jakiemu wiekowi ciąży odpowiadają:
BPD 47mm (wymiar dwuciemieniowy/średnica główki) ---- 20t1d (odchylenie standardowe: +/- 12dni)
HC 177m (obwód główki)---- 20t1d (+/- 10dni)
AC 153mm (obwód brzuszka) ---- 20t4d (+/- 14dni)
FL 34mm (długość kości udowej) ---- 20t5d (+/- 13dni)
WF (waga) 347g
4. łożysko na ścianie przedniej, nie przoduje
5. szyjka zamknięta 45mm
5. serce,żoładek,nerki,pęcherz,aorta,pępowina,kr� �� �gosłup,mózg - wszystko ok, żadnych rozszczepów wargi,podniebienia itp, bez oznak wodogłowia, serce miarowo, oczodoły, komory serca, mózg, móżdżek, sploty naczyniowkowe, kości, paluszki - wsjo OK!

do tego mała najpierw spała, potem ją obudziliśmy,ssała palucha, wierzgała kończynami aż hej! Gin mówi że ruchy powinam poczuć w ciągu 2 tygodni;)
Waga +5 od początku ciąży, za tydzień w sb idę po L4, dostanę na miesiąc i ok 11 lutego następna wizyta. Ok 24tc mam się też umówić z jakąś babką z kliniki, kardiolog, będziemy badać echo serca płodu,przepływy itp...
wyniki ponoć ok bo mocz choć nie doskonały to się poprawił, a krew ok, poza żelazem które pierwszy raz spadło o 1 punkt... póki co bez leków, jedynie dieta bogata w żelazo....

księżniczka, którą ciężko było zmierzyć ale z nogami ma ok 25cm

nanulika cudnie! ja juz sie nie moge doczekac drugiej ciazy :-)
mlodak no to rzeczywscie szkoda czasu na sterylizowanie butelek! ja mojemu juz dawno nie sterylizuje i zyje, wiec twojemu tez nic nie bedzie

bylam zrobic badania do pracy, musze isc do ortopedy bo mam cos z dyskiem jednym i mnie boli kregoslup :sorry2: jutro rano ide.
jeszcze mi kazal sie umowic do dermatologa bo mam pelno pieprzykow. wiem ze musze isc ale sie strasznie boje... ze mi kaze wszystko wycinac :baffled: zapisalam sie na 8 stycznia i juz mam stresa...

a w ogole t bardzo fajny lekarz, i mowil mi ze koniecznie z malym isc na basen bo to genialna sprawa, samo zdrowie. moze w sobote w koncu sie wybierzemy!

aylin wspolczuje nocek... moze sie czuje troszke odrzucona przez to odstawienie nocne i dlatego w dzien ci tak dokucza? mam nadzieje ze sie poprawi szybko

Ostatnia edycja:
reklama
Muńka tylko zeby ta marchewa dodatkowo nie zatwardzila :)

Mlodak jak Szumys?? mam nadzieje ze bez reakcji, wyglada w tej spacerowce jak duzy chlopiec :D
co do pisania czesto tez pisze 20-30 minut, pisze jak spi pisze jak raczkuje jak staje :p powiedzmy ze mam w miare pusta przestrzen w domu wiec sobie moge na to pozwolic, to co ma byc zamkniete jest zamkniete poki co nic nie otwiera, a jak staje to go asekuruje ale teraz stoi coraz pewniej i wie ze moze fiknac i widze jak chce zejsc bo zaczyna smiesznie uginac kolanka wtedy pokazuje mu jak, my tez skonczylismy juz ze sterylizacja bo sensu nie ma :)

Maćku ojej bidulka byla ... dobrze ze sie unormowalo

Josie zazdroszcze takiej mozliwosci, to opiekunka dochodzaca bylaby dobra :) wspolczuje lekarzy ale trzeba czasai dmuchac na zimne :)

Nanulika piekna dziewuszka :) oby tak dobrze bylo do samego konca :):)

Aylin oby bylo lepiej

Do góry