reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

padam na ryjek ... ale tempka juz schodzi czesciej i juz nie wzrasta powyzej 38 raczej tak maks 37,5 i dzisiaj dostal tylko nurofen co 6/7 godzin, jutro rano go zarejestruje do lekarki tylko najpierw wyniki musze odebrac moczu

moje dziecie zaczelo tez jesc mniej ... nie zjada butelki 180 nawet teraz na wieczor tez zostawil prawie 90 i jestem w szoku ... i juz widze nocke skoro nienajedzony

Kasia.natka chyba te kupki trzeba przetrzymac nie dawaj kukurydzianego ale u mnie tez ich teraz jest wiecej tak bez powodu

a w ogole wybaczycie ze dzisiaj tylko o sobie ? i ze mnie prawie nie bylo? ide spac bo @ mnie dodatkowo wykancza

zdrowka dla pozostalych chorowikow no i zeby Twoja Gosienka MsMickey nie zlapala zapalenia pluc,
a i mialam pisac ze jak bylismy z mlodym na sorze to lekarka powiedziala ze na oddziale nie ma ani jednego pokoju z czymkolwiek innym niz zapalenie pluc takze masakra i trzymajcie maluchy z dala od skupisk i nawet osob przeziebionych zeby sie nam nie pochorowaly

reklama
witam wieczorowo :-)
dziewczyny pomóżcie - u nas trzeci dzień z rzędu 5 kup, te dwie pierwsze albo przynajmniej jedna są takie poobiednie z dnia wcześniej ale reszta to albo takie kleiste glutki albo twarożek albo jak takie pogniecione jajko na twardo :-( przez dwa dni dałam jej rano i wieczorem kleik kukurydziany do mleka ale już wczoraj tylko na wieczór ryżowy ale nic to nie zmieniło dzisiaj... co to może być? czy możliwe że to jeszcze po tym kukurydzianym? a może zęby? żółtko (podaję od tygodnia)? żal mi jej bo choć kupy bezbolesne to ma już krostki na pupie :-(
przepraszam że tylko o Kropce ale nie mogę myśleć o niczym innym...

kasia u nas tez kilka kup dziennie ostatnio, a że nic w diecie nie zmieniałam, a wręcz wyeliminowałam marchewkę to wydaje mi się, że to ząbki, kupy mają czasami mocno zielony kolor, a czasem takie brązowe plamy, konsystencja od papkowatej do plastelinowej

Rysica pytałaś jak Antek znosi wychodzenie ząbków. Powiem Ci,że był troszkę marudny,ale też chory więc nie wiem czy to od zębów czy z choroby do tego te zastrzyki zahamowały stan zapalny więc jakoś to było.
Teraz będzie gorzej idą dwójki górne i dolna i już jest zdrowy więc zobaczymy jak to będzie.

Co do termometrów zbliżeniowych to ja również polecam firmę microlife. My may taki:
Termometr elektroniczny Microlife IFR 100 - sklep firmowy Microlife
On jest z tym dobry,że jest zbliżeniowy i również do ucha. Nam się sprawdza.

Dziewczyny czy wy się tak ściśle trzymacie tego co mogą jeść maluchy? Mój Antek dziś tak piszczał jak jadłam śniadanie a zaznaczę ,że nie był głodny,że musiałam mu dać posmakować chlebka. Jak zaczął smakować to zjadł mi pół kanapki z serkiem almette.

Jeszcze jedno uważajcie jak kupujecie chrupki. Ja się dziś nacięłam niby chrupki kukurydziane najzwyklejsze na świecie a w składzie jeszcze sól była. Wcześniej zawsze kupowałam flipsa i tam na pewno nie ma soli a dziś byłam w innym sklepie i flipsów nie było, wzięłam inne a w domu czytam skład a tam sól. Starsza córka się cieszy:)

Młodak – współczuję nocki! I reakcji męża… a raczej braku reakcji… mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej!

A ta Twoja spacerówka to ma pecha :p

Delwer – Tobie z kolei gratuluję przespanej nocki!!! Oby więcej takich :D No i nieźle ruchliwy Twój Rafcio!!! A wstaje sam?? Niezły jest ;]

Muńka – fajnie, ze @ mniej boli, ale ja Ci strasznie tych migren współczuję!!! Tym bardziej jak widzę, jak moja mama z nimi walczy i jak ją dopadają to kaplica… a skąd wiadomo, że to na podłożu hormonalnym?? Ja cały czas staram się coś wymyślić, żeby mamie ulżyć, ale już nie wiem co… Wiem, że ma w fatalnym stanie odcinek szyjny kręgosłupa oraz jest już po menopauzie, a coraz częściej jej się te migreny pojawiają…

A co do zarażania rodzeństwa – z tego samego powodu Szymek nie chodzi do przedszkola póki jestem w domu – między innymi z tego powodu…..

A z tym kulaniem po panelach to znaczy jak? Turla się?? J

Agaundpestka – ja też nie sprzątam jak Monika spi bo boję się, że ją obudzę ;P trochę wtedy siedzę na BB i idę się z Szymkiem bawić :p

Maćku – no to faktycznie po takim wieczorze trening zaliczony… Bidulka mała, niech Zosia szybko zdrowieje!!! A ja też się wrażliwsza zrobiłam odkąd mam dzieci :p a w ciąży z Moniką to już w ogóle – pierwszy objaw ciąży – poryczałam się na reklamie Calzedonii!!! Tej co mała dziewczynka rośnie, staje się kobietą i jest w ciąży – no to ja w ryk….. a mąż się na mnie spojrzał jak na kosmitę :p

A termometr polecam owulacyjny Microlife MT16C – genialny. Szybko i bardzo dokładnie mierzy. No i nie jest zbliżeniowy – tym nie ufam…

Zaza – powodzenia z ćwiczeniami – ja cały czas myślę, żeby zacząć ćwiczyć z Chodakowską. No i niezmiennie jestem na etapie myślenia :D
A pomysł na prezent fajny J
A co do domofonu – masz rację, to półmózgi :/

Aylin :D dobra jesteś J czyli jednak wygrałaś bitwę o biurko ;] super, że pierwszy dzień w pracy minął szybko, ale szczerze współczuję wstawania na 7!!!!

Sunshine mam nadzieję, że lot był ok.!!! Odezwij się w domku już J

MsMickey – Merry Poppinsie fajnie to musiało wyglądać :D:D:D A jak młodej się w chuście podobało w taką pogodę? :D
A z tym zapaleniem płuc – szok!!! I nie było żadnych objawów?? Ja jak miałam zapalenie płuc to kasłałam jak głupia i gorączkę miałam 41 stopni! W szpitalu leżałam 10 dni…

Alijenka – o 5-6 nad ranem „włącza się” układ immunologiczny i zazwyczaj wtedy objawy choroby potrafią się chwilowo zmniejszać i dają organizmowi odpocząć… Mam nadzieję, że będzie coraz lepiej!!! A z tym masłem – pierwsze słyszę!!!! No i 4 zębole na raz – szacun!!! Bidulka!!!

A z tą ramką elektroniczną – na allegro są nawet po 50 zł

Josie – biurko super!!! Francja elegancja!!!!!

Claudette – współczuję niewyspania!!!! I wstawania tak wcześnie do pracy… I tego monitora – biedna jesteś :/ Dobranoc!

Kasia.natka – być może, że to jeszcze po tym kleiku. Daj jej jakiś probiotyk i zobacz czy będzie lepiej, może musi się jej nastawić znów na taką produkcję jak wcześniej.

Kasieńka – dobrze, ze gorączka odpuszcza. On przez chorobę może mniej jeść, jak mu minie może znów) więcej jeść.

ViolaPop dzięki za odpowiedź w sprawie ząbkowania J oby nie był za bardzo marudny przy reszcie ząbków!
Ja kupowałam zawsze flipsy J ale dzięki za przestrogę
A co do rozszerzania diety – trzymam się schematów z pewnymi wyjątkami :
Warzywa niektóre wcześniej wprowadziłam np. cukinię czy buraczki
Ale trzymam się jeśli chodzi o mleko krowie, gluten, żółtko i jajko ogólnie, pomidory, cytrusy. Reszta mniej rygorystycznie. Myślę, że nic jej nie będzie, skoro Kamila daje małemu płatki kukurydziane na mleku krowim a Snoopy MilkyWay i parówki, czy jakoś tak ;)

UFF nadrobiłam Was :)

Impreza dla Dzieciaków i ploty super!!!! Ale mąż dał ciała :p nie udało mu się nakarmić Moniki do końca, tylko pół butli przez co się teraz obudziła głodna, no i zapomniał jej umyć zębów i posmarować dziąsełek CalGelem......... oczywiście umył ręce i ja musiałam jej robić mleko, usypiać i smarować dziąsełka i myć zęby.... Bo on "jest z chłopakami na miski i nie może teraz skończyć grać". Za karę jutro rano wstaje do Moniki, piecze chleb, robi kawę i śniadanie a ja śpię :D
No ale najważniejsze, że jej nie utopił :p

claudette - to 3mam kciuki, żeby badanie wyszło oki. U nas będzie potrzebna chyba cystografia jeśli na kolejnym USG wyjdzie, że miedniczka się nie zmniejsza.
235ml mleka! nieźle, moja to ledwo 180 wypija:-)

Aylin - to za długo nie popracowałaś ;-) powodzenia jutro!

kasia.natka - to może od zębów więcej kup. Ja dziś kupiłam kleik kukurydziany i zamierzam jej dodawać do kaszki ryżowej, zobaczymy, czy kupy będą codziennie.
Kasienka - to się zgrałyśmy z @ :-) Ja własnie nie zabieram G w skupiska ludzi i nawet mężowi kazałam jeździć autem do pracy, bo wiadomo jak to jest w komunikacji miejskiej. Zobaczymy, może uda nam się uniknąć choroby. Póki co się 3mamy!

Co do termometrów zbliżeniowych to ja również polecam firmę microlife. My may taki:
Termometr elektroniczny Microlife IFR 100 - sklep firmowy Microlife
On jest z tym dobry,że jest zbliżeniowy i również do ucha. Nam się sprawdza.

Dziewczyny czy wy się tak ściśle trzymacie tego co mogą jeść maluchy? Mój Antek dziś tak piszczał jak jadłam śniadanie a zaznaczę ,że nie był głodny,że musiałam mu dać posmakować chlebka. Jak zaczął smakować to zjadł mi pół kanapki z serkiem almette.

ja raczej się 3mam, ale wczoraj S dał Gabi spróbować troszkę sera białego z pierogów, bo prawie mu twarz w talerz wkładała:-)

Rysica - ja wiem, że u mnie migreny są głównie na tle hormonalnym, bo zaczęły się jak pierwszy raz wzięłam tabletki anty. Zaszłam w ciążę - w jednym tygodniu miałam 2 migreny, urodziłam - znów to samo, teraz dostałam okres - i znów migreny. Czyli widać, że wtedy, kiedy hormony u mnie szaleją to migreny się nasilają i wtedy najczęściej są te z aurą.
Nawet jak na bóle miesiączkowe ginka zapisała mi tabsy z małą ilością hormonów, to ja po 3 dniach od brania miałam atak.
A jeśli chodzi o Twoją mamę, to niech kupi sobie http://www.doz.pl/leki/p385-Ginkofar
Mamę mojej cioci od 60 lat bolała głowa. Codziennie brała tabletki. Odkąd bierze ten preparat jest o wiele lepiej.
Terapia na kręgosłup też mogłaby mamę wyleczyć z migren, bo może tam tkwi największy problem. Ja też muszę się pod tym kątem zdiagnozować, bo coś czuję, że u mnie w tym odcinku też nie jest wesoło.

Tak, turla się.

Ostatnia edycja:
Znowu puchy na forum :sorry2:

Moje dziecko odmówiło zjedzenia kolacji mimo, że ostatnio jadła po 17. Ciekawe o której się obudzi... :dry:
No i bomba. Mama ma zapalenie płuc. Obustronne.
Dodam, ze mieszka piętro niżej niż miejsce, w którym właśnie przebywam.
I kontaktowalysmy się w ciągu ostatnich 3 tyg codziennie a ostatnie 2 dni z Gosią też.
Nie martw się na zapas! Może się nie zaraziła :sorry2:

Witam się i ja
U mnie nocka straszna ciągle stałam nad małą z fridą, aż o 6 rano zjadła mleko i dostała nurofen to spała do 9.45.
Biedactwo :-(

A ja jadę do spożywczaka po się rozerwać ;-) hehehe
Istne szaleństwo! :-D

witam wieczorowo :-)
dziewczyny pomóżcie - u nas trzeci dzień z rzędu 5 kup, te dwie pierwsze albo przynajmniej jedna są takie poobiednie z dnia wcześniej ale reszta to albo takie kleiste glutki albo twarożek albo jak takie pogniecione jajko na twardo :-( przez dwa dni dałam jej rano i wieczorem kleik kukurydziany do mleka ale już wczoraj tylko na wieczór ryżowy ale nic to nie zmieniło dzisiaj... co to może być? czy możliwe że to jeszcze po tym kukurydzianym? a może zęby? żółtko (podaję od tygodnia)? żal mi jej bo choć kupy bezbolesne to ma już krostki na pupie :-(
Nie pomogę z przyczyną, ale te krostki spróbuj smarować penatenem. U nas sprawdził się rewelacyjnie, podczas gdy sudocrem dał ciała :tak:
Ta też nie trzymam się ściśle jeśli chodzi o wprowadzanie owoców i warzyw. I często daję polizać małej nowych smaków (np cytrusy, czekolada), ale żeby dać większą ilość to nie :no:

No ale najważniejsze, że jej nie utopił :p
Hehe :-D

Rysica - ja wiem, że u mnie migreny są głównie na tle hormonalnym, bo zaczęły się jak pierwszy raz wzięłam tabletki anty. Zaszłam w ciążę - w jednym tygodniu miałam 2 migreny, urodziłam - znów to samo, teraz dostałam okres - i znów migreny. Czyli widać, że wtedy, kiedy hormony u mnie szaleją to migreny się nasilają i wtedy najczęściej są te z aurą.
Nawet jak na bóle miesiączkowe ginka zapisała mi tabsy z małą ilością hormonów, to ja po 3 dniach od brania miałam atak.
A jeśli chodzi o Twoją mamę, to niech kupi sobie GINKOFAR
Mamę mojej cioci od 60 lat bolała głowa. Codziennie brała tabletki. Odkąd bierze ten preparat jest o wiele lepiej.
Terapia na kręgosłup też mogłaby mamę wyleczyć z migren, bo może tam tkwi największy problem. Ja też muszę się pod tym kątem zdiagnozować, bo coś czuję, że u mnie w tym odcinku też nie jest wesoło.

Tak, turla się.
tyle napisałam i mi wcięło przez głupiego linka :p głupie forum
w skrócie - mam miała długo rehabilitację na kręgosłup i na migreny nic to nie pomogło. Na dodatek moja mama ma tak, że są dni gdzie ją WSZYSTKO boli - każdy kawałek skóry i każdy staw i każda kość, ledwo jest w stanie zwlec się z łóżka a przecież ma dopiero 55 lat! A ma tak od ponad 10 lat i NIKT nie jest w stanie tego zdiagnozować. Przez lata zwlalali to na znaczny niedobór potasu, mama brała potas kilak lat, była jakaś poprawa, ale teraz potas w normie od dawna a ją dalej WSZYSTKO boli... Nie codziennie, albo inaczej - codziennie w małym natężeniu, a czasem się zdarza tak, że ledwo się może ruszać, i dłuuugo rano jej zajmuje "rozruch".... i żaden lekarz nie zna przyczyny

trochę mnie uspokoiłyście ale i tak buszuję po necie ale nic sensownego nie znalazłam :crazy:

probiotyk? czyli np? :zawstydzona/y:

Probiotyk czyli "dobre bakterie". Daje się e osłonowe podczas brania antybiotyków, ale też podczas biegunek. Poprawia wchłanianie. Np - dicoflor, biogaja, lakcid, lacidofil...

reklama
Muńka - badali, wykluczone ... miała rezonans całego ciała, wykluczyli nowotwory, wirusy, infekcje, niewydolność nerek, wątroby, trzustki, ogólnie organów, hormony ok jak to u 55 letniej kobiety, tarczyca ok, niby jest zdrowa jak koń - no bo ten kręgosłup to nie choroba przecież... I co z tego jak co kilka dni ma migreny i wszystko ją boli... zgłupieć można, nie? najgorsza perspektywa, że nikt nie wie co jej jest i czym to leczyć i jak jej pomóc...

normalnie przypadek nadaje się do "Hause MD".........

Do góry