reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Joł!!!!

Strasznie nieogarnięta ostatnio jestem, młody absorbujący, oka spuścić z niego nie można bo albo na schody lezie, albo do szuflady ze sztućcami, albo do szafki na buty. Dlatego też czytam tylko co słychać ale nie piszę bo przy tym to sie skupić trzeba. Dziś kompa dorwałam to cos tam skrobnę.

Iwon - gratuluję odstawienia UU. Tak się balaś, że będzie trudno, a poszlo gładko. Super :-)

MsMickey - sto latek dla Gosiaczka!!!!!!
Podobna sytuację przeżyłam z synkiem koleżanki (1 rok i 2 miesiące miał wtedy). Przyjechała do mnie i jej maly wszedł do łazienki gdzie stał odkurzacz i zaczął się nim bawić. Szymek kocha też ten sprzęt (dzisiaj uzywał go jako pchacza) i od razu dawaj w tamtą stronę. A tamten w ryk. 15 minut go uspakajała. A ja oczywiście musiałam się ulotnić z Szymkiem do pokoju bo też zaczynał podkówkę robić.
Dlatego właśnie chcę aby Szymek miał częsty kontakt z innymi dziećmi.
No i udanego wprowadzania glutenu życzę.

Aylin współczuję tych zębów, marudzenia małej i kataru. U nas podobnie. Idą górne jedynki i chociaż nie marudzi jeszcze to ciągle coś tam w nosku charcze. No i dobranoc.

zaza, pamka - dobrze, że po wizytach u lekarzy dobre wieści macie.

Maćku fajno, że się odezwałaś.

Kasienka - fryzura dla mnie beznadziejna, panienka chce na siebie zwrócić uwagę i tyle.
A co do urlopu macierzyńskiego to też już mnie wkurzają te babki robiące z siebie cierpiętnice. No w końcu kiedyś musieli to wprowadzić i już. A pewno gdyby było od stycznia to te z grudnia też by afery robiły, że poszkodowane.

josie wózeczek super. No ale chyba na dwór to też z nim wyjdziesz co????:-D:-D

Waris współczuję bólu głowy, mnie tez ostatnio coś często dopada. Czyzby to ta pogoda????

Ja wczoraj na wycięciu pieprzyków byłam. 3 sztuki poszły w 15 minut. Szybko i bez bólu bo w znieczuleniu. Czwarty malutki na dekoldzie na żywca ciachnął :szok: Nawet nie poczułam. Za tydzien na zdjęcie szwów no i czekam na wyniki histopatologii.

Pohamałam się z K. Ostatnio tak słodko między nami było, zero awantur, tylko "tak kochanie", "nie kochanie". Już niedobrze mi się od tego robiło. No i dziś wybuchło. Nie lubię tak.
Pojechał sam do siostry na urodziny bo zdecydował że jedzie akurat wtedy gdy Szymek usnął. I zdziwiony, że go nie budzę. Kretyn.

edek: Muńka "od czapy" czyżby kolejne hasło?????:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Hej :)

Lekarz zaliczony...wirus jakis...ale już (OBY!) przechodzi, bo dziś tylko 3 kupki, więc prawie norma, temp. brak, tylko ranek był fatalny...książe taki marudny, ze szok i płakał, wiec widać, ze go cos bolało...bo w repertuarze na stałe jest tylko "muuuuuuuuuuu" i "muuuuuuuuuuu", wiec po placzu ewidetnie widzielismy, ze cos nie tak...
Pani doktor kazała kupic probiotyki, podawac bobotic i powinno przejsc...a z tym uszkiem (drapaniem uszka) to chyba bedziemy musieli odwiedzic laryngologa, bo nie mogła zbadać, czy tam wszystko ok, bo duzo woskowiny...pytalismy, czy to przez nasze zaniedbanie :/, ale stwierdziła, ze nie da sie wyciągnąć z tak głebokich miejsc, wiec tak po prostu się zdarza...kazała zakroplic po 1-2 kropelki parafiny i to ma pomoc wydostac się tej woskowinie...pojechalismy do apteki po nią (i probiotyk) i proszę wyraźnie o parafinę do uszu dla malenkich dzieci...no i dała mi taką malutką fioleczkę...dopiero w domu zorientowałam się, ze to parafina DOUSTNA! :angry: na zaparcia dla dzieci...nawet nie wiedziałam, ze cos takiego jest...no i tym samym muszę wrócić do apteki...
Ale wygląda, ze wszystko zmierza ku lepszemu!

MsMickey, tos się dziś rozpisała!!! fiu fiu!!! ;-) w kwestii spotkan dzieci to mysle, ze to dla nich bardzo wartościowe! przy okazji też dla matek ;) obiecuję poprawę w tej kwestii!

Josie, faaaaaajny ten cosatto! :)

Aylin, oby dziś nocka przespana bez pobudek!

Munka, brawo dla Gabi za brawa! ;)

Jeszcze Was pomęczę a propos wózków...chodzi mi o espiro magic...zupelnie inna półka cenowa niz maclaren, ale dziś przypadkiem spotkana para w sklepie bardzo zachwalała, a podobno przerobili 4 spacerówki...jakieś opinię nt. tego wózka?

Ostatnia edycja:
MsMickey moj sie wlasnie dzieci boi troche :baffled: doroslych niespecjalnie, ale dzieci jak widzi to ok byle z daleka... jak nikos u nas byl to tez myslalam ze ryk bedzie, jakos sie oswoil ale zeby sie razem bawili to nie powiem:dry:
a najlepiej ostatnio na basenie, myslalam ze padne. taka 6-miesieczna ania tez chodzi i leza kolo siebie na przewijaku, ona na niego patrzy usmiecha sie zalotnie a ten wgapiony w sufit. no nic idziemy do wody, ta do niego az raczki wyciaga, i jej mama mowi ze chce go pocalowac bo ona wszystkich caluje i czy moze. ja mowie ze pewnie, i mama z nia podplywa do jasia, a ten niewzruszony, wpatrzony gdzies w dal, ZERO REAKCJI!! a ona go tak slodko calowala, ustka wysuwala w dziubek, chyba ze 4 razy tak!!! :-D:-D no az mi glupio bylo bo ten moj jakby gluchy i slepy, ZERO zainteresowania!!!!

ogolnie mam wrazenie ze janek jest czesto taki nieobecny i troche mnie to martwi...

Ostatnia edycja:
hatszept - no to fajno, że juz lepiej się P czuje. Oby szybko choróbsko minęło.
W sprawie wózków nie pomogę bo ja na razie nie zamierzam kupować.

Witam u nas dziś nocka była wyjątkowo kiepska młody spał bardzo niespokojnie, ale to chyba wina zębów.
Remont trwa i dziś jak fachowiec zerwał panele to okazało się, ze poprzedni tak spartaczył kiedyś robotę, ze trzeba było robić wylewkę dzięki temu byliśmy uziemieni w pokoju :/

Antek dziękuje za życzenia :) i przesyła buziaka dla Gosi.
Kasieńka fryzura dla mnie okropna :sorry2: a co do urlopu to mysle, ze od 1stycznia powinni zrobic i tyle.

Josie wózek super, a Jasiek w nim cudny :)

Iwon gratulacje zakońćzenia UU, u mnie czym dłużej karmię tym nie mam planowanego terminu końca, może dlatego, ze przeważnie mam jedną pobudkę po 4ej więc nocki mam w miarę przespane.

Hatszept, Pamka szybkiego powrotu do zdrówka :)

Ja dziś młodego usypiałam godzinę, normalnie jadł kładłam się obok i usypiał, a dziś skumał, ze może przewrócic się na brzuch, a potem wstać trzymając się mnie- poduszki czy ściany i tak sto razy w kółko.
Na widok dzieci też się cieszy, ale przeważnie dzieci się go boją :D

Josie jak cię martwią takie rzeczy to nie zapomnij powiedzieć pediatrze przy nastepnej wizycie. Swoją droga to Janek zareagował po chłopsku IGNOROWAł dziewoje przy mamie;-) jest tylko jedna kobieta w jego.życiu...

[FONT=&amp]Josie[/FONT] ależ wózek jest unisex!:) Syn kuzynki ma identycznie, często jest wyobcowany przy Poli:p Taka uroda:)

Pamka niestety w PL nie ma mleka koziego mm dla niemowląt. Jest u zachodnich sąsiadów firmy holle od 6 mies. i potem od 12 mies. Moja ma skończone 9 mies. i lekarz poleciła zakupić to po 12 mies. Pola pije drugi dzień i jest zachwycona smakiem. Ja też, bo mleczko bez cukru a słodkie w smaku, nie śmierdzi i spowodowało, że znika łuszcząca plama na rączce (skaza). Mleczko zakupiłam na necie (drogie, bo 50zł za 400g!). Dodam, że od 12 mies. w naszym pięknym kraju można podawać zwykłe kozie mleko w płynie lub to w proszku, co jest znacznie tańsze i tak też będę robić:D

MsMickey moja również kocha inne dzieci i lgnie do nich. Ale syn kuzynki zawsze patrzy na nią nieruchomo, jakby ducha widział - cały zaniepokojony. Jak idzie do niego to zaczyna ryczeć i nawet po kilku godzinach się nie przekonuj do wspólnej zabawy;/

Hatszept dobrze, że nic poważnego i już z tego wychodzi. Oby i z uszkiem nic nie było!

I coś dla kawoszy...zanim zrobicie sobie jutro rano kawkę: [FONT=&quot] [/FONT] http://palcelizac.gazeta.pl/palcelizac/1,110783,9240407,Kawa_rozpuszczalna___krolowa_biurowa.html

Ostatnia edycja:
Dzięki Kasiek muszę porozglądać się trochę za tym kozim mlekiem bo krowiego nie bardzo chcę wprowadzać a mm to dla mojego największa trucizna poza tym na wszystkie co próbowaliśmy ma uczulenie:sorry2:

Dzieć dostał jakiegoś rozwolnienia w nocy 2 razy była kupa a rano już woda... eh jak nie urok to....:-D

A propo kawy tzn. że mogę bez wyrzutów rozpuszczalną pic:tak:

reklama
Witam z kawką :) dziś pobudka 4:15 i 5:20 i spanie do teraz. No i przez kurz w czasie remontu łapie mnie choroba :(
Jezeli to mleko kozie jest dla dzieci to jak najbardziej ja jestem przeciwnikiem dawania zwykłego krowiego/koziego z kartonu- oczywiscie do roku.

Do góry