reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Hej baby :)

Pamka
podziękuj Julkowi za solidarność z moim ;-)Fajno że chłopaki razem stawiają pierwsze kroki :-) No i kalosze pięknie się prezentują :)

Aylin
czyli jak dzieć biegda, fruwa i skacze, znaczy - chory nie jest. To może faktycznie poczekaj z wizytą :blink:

Paulinamaria mój też wstaje czasem o 4.40 :tak: Chociaż cicho sza, bo w tym tygodniu budzi się przed szóstą :ninja2: Mój zasypia o 19.30 a w ciągu dnia śpi różnie - u teściowej ma jedną lub dwie drzemki po 30-40 minut, a w weekendy potrafi spać dwa razy po 1,5h :szok:

Niespodzianka lepiej mądry, bo wtedy i bogactwo przyjdzie ;)
Mój aż tak nie protestuje na odmowę, jak ma to miejsce u Ciebie i młodak, raczej tylko coś tam raz pisknie, ale spokojnie, wszystko przed nami ;) Chociaż jeśli pójdzie w ślady starszaka, to problemu nie powinno być, bo K. mi takich scen nie robił ;-) Ale to chyba nie jest dziedziczne (kasiek ;-))

Zaza
gg to jeszcze w ogóle istnieje? Mam wrażenie, że odeszło już do lamusa, w dobie czatu Fb ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Iwon prywatnie też nie uzywam już gg, ale jak na szybko trzeba się dowiedzieć za ile auto podjedzie czy coś w tym stylu, to jest idelane :) Pamka uzywam własnie tego skype'a, ale mnie wkurza, bo często ktoś próbuje do mnie dzwonić, a ja ani słuchawek, ani głosników nie mam i głupio mi tak tłumaczyć, że nie mam tego, a firma taka wielka niby:confused2:

Iwon Pamka gratuluję waszym chłopakom pierwszych kroczków!!!!

ten mój diabeł jakoś się nie zbiera do chodzenia :/ wstawać nauczył się już bardzo dawno, zapiernicza z pchaczem czy rowerkiem biegiem dosłownie, jak nie zauważy, że go puściłam to stoi samodzielnie, ale sam nic nie kombinuje w tym kierunku:confused2: a tak bym chciała, żeby na urlop umiał juz chodzić... do sierpnia jeszcze kawałek czasu, to może się wyrobi :)

Ostatnia edycja:
Nie chce mi sie dzisiaj nic. Sladem Kubusia Puchatka oglaszam ten dzien - Dniem nic- nie- robienia.
W nocy myslalam, ze glowa mi eksploduje, zdaza sie to coraz czesciej.:-(Adi kaszle strasznie, czeka mnie dzis wizyta u lekarza.

Iwon , Pamka- gratuluje pierwszych kroczkow.
Moj zaczal raczkowac :tak::tak: Myslalam ze nie bedzie, bo juz calkiem dobrze radzi sobie na dwoch nozkach ( jeszcze sam nie chodzi)
PaulinaMaria - Mati chadza spac ok. 20:30, wstaje o 6:30 ( na weekendach o 7:30, a zdaza sie ze i o 8:30) drzemki roznie - zazwyczaj dwie po ok. 1,5 h

Zaza - dolaczam do zablokowanych i bojacych sie o los BB. Ja pracuje w spolce Skarbu Panstwa i nie mam dostepu do wielu stron, zaczynajac od allegro itp., nk, fb, youtuba.... Czekam az sprwadza ile czasu spedzam na bb i je zablokuja. Chlopaki nie robcie tego:no:;-)
Sergiuszek to zloty chlopak- slucha sie mamusi.

Niespodzianka, Sunshine, Pola
- wyspiareczki nasze kochane, sloneczka Wam zycze.

Ostatnia edycja:
Aylin dobrze ze z mala lepiej. Stawialam na jakies zatrucie pokarmowe, ale skoro kupa juz dobra a mala dalej budzi sie w nocy z placzem to moze faktycznie zebole:/ swoja droga podziwaiam twojego dziecia za wypicie soczku marchewkowego hipp...moja nie chciala nawet kropelki tknac:p

bo ja jej na śpiocha to podaje - wtedy wszystko wypije.

W jakiej branży pracujesz?

Iwon nie w budżetówce, ale we włoskiej firmie i czasami czujemy się jak w tych ich słynnych obozach pracy:confused2: na przykład gg też zablokowali, bo nie maja tego we Włoszech i nie moga monitorować:confused2: a mnie by się gg bardzo w celach służbowych przydało, bo to najszybszy sposób kontaktowania się z przewoźnikami, no ale cóż, przecież mogę też powisieć na telefonie, co nie ? :-D

moja psiapsióła pracuje u dunczyków. I też im poblokowali gg, skapy, fb i inne formy komunikatorów. Bo tak. I nie ważne ze z połowa klientów rozmawiali przez gg - bo szybciej i łatwiej niz telefonem i mailem. Dania gg nie ma to inni też nie będą mieli.

Dzień dobry. Ja się zastanawiam kiedy wy macie czas tyle pisać ale teraz już wszystko jawne- W PRACY!!!!!

Iwon Mój Julek też na tym samym etapie chodzenia co Twój:-) Zaczyna samodzielnie się puszczać. Pewno solidarnie czekał na imiennika- widać te modele tak mają :tak::tak::tak:
chciałąm pokazać fryz mojego Julka :
Zobacz załącznik 563807
a ostatnimi czasy najfajniejsze jest chodzenie po kałużach
Zobacz załącznik 563808

kalosze sa boskie :) ja juz oglądam :) na allegrogo. Pomimo ze moja tylk z pchaczem lata.

A i mamy nowego pchacza - nazywa się taboret :) jest rewelacyjny bo jak chce zmienić kierunek to daje 2 kkroczki w bok i jedzie tam gdzie chce :)

Zaza
gg to jeszcze w ogóle istnieje? Mam wrażenie, że odeszło już do lamusa, w dobie czatu Fb ;)

no cos ty. Ja mam mobilne na tel zainstalowane i uzywam codziennie. Fb nie lubie :)

Nie chce mi sie dzisiaj nic. Sladem Kubusia Puchatka oglaszam ten dzien - Dniem nic- nie- robienia.

Zaza - dolaczam do zablokowanych i bojacych sie o los BB. Ja pracuje w spolce Skarbu Panstwa i nie mam dostepu do wielu stron, zaczynajac od allegro itp., nk, fb, youtuba.... Czekam az sprwadza ile czasu spedzam na bb i je zablokuja. Chlopaki nie robcie tego:no:;-)
.
ja w taki dzień mówię ze mam seksulany stosunek do pracy :)

A w jakiej spółce skarbu państwa?? bo ja prawie też :p

Hej chcialam mlodego przestawic wstał 4.40 i poległ co do minuty 6.40:eek: potem obudzil sie 7.40 :eek: zrobilam sniadanko tosty z serkiem topionym plus cały banan myslalam ze najedzony a on do kuchni poczworakowal i pokazuje na swoje musli z jabłkiem no to zrobiłam zjadł cała miseczke i o 11 znów spał do 12 obudził sie poszlismy na plac zabaw i o 13 juz ziewa strasxnie wrocil8smy do domu o 14 zjadl miske sosu pomidorowego z kus kusem i to sporawą deser galaretka i zacząl sie pokładac ja do pokoju z nim on w płacz poszlismy na spacer zasnal o 15 budzil sie 15.50 i juz o 18 od nowa zmeczony przetrzymalam go do 18.30 i spi zobaczymy o której wstanie. Niepodiba mi się to ze on taki senny jest mam nadzieje ze to Minie u niehest zeiazane to z cukrzyca?

Paulina jaka tam cukrzyca, nie wmawiaj dziecku chorób ;)
Mój ma podobnie, np. w weekend często dzień wygląda tak: pobudka 4.50, baraszkowanie do 7. Spanie 7-10. Potem spanie 13-15 i o 18 już zmęczony ;) Myślę, że może to wynikać z tego wczesnego wstawania, może dzieciak jest po prostu rozbity. Normalnie powinien spać ciurkiem do tej 7, a tak - taki sen szarpany, jak ja to nazywam :)

Dziewczęta konkretny temat: czy zakładacie dzieciakom nadal bodziaki czy już "zwykłe" podkoszulki? I druga sprawa to picie mleka z butelki - jak długo jeszcze? I co dalej - niekapek? Jaki?

Ostatnia edycja:
Jemu sie tak po tym antybiotyku co pochorowal tak po zmieniało spał zawsze do 6.30 mam nadzieje ze jeszcze to sie zmieni. Ide spać 20 dochodzi poźarłam sie z B. Wez wytłumacz chłopowi poco dzieci nosza rajstopki zimą. Zarzucil mi zebym nierobiła geja z własnego synka:laugh2::crazy: pozdrawiam

reklama
Iwon - jak zimno to bodziak, jak goraco koszulka. Co do butelki, to ja jeszcze karmie cycem, wiec zastanawiam sie powoli jak z niego zrezygnowac.:-p
PaulinaMaria - pewnie w nocy sie nie wysypia, dlatego w dzien taki ospaly.
Kasia.natka - obejrze w domku, bo jak pisalam wyzej - blokada :sad:

Do góry