Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

Nie no, bylo na co popatrzec :-) Hitem okazalo sie jednak cos bardzo banalnego: ustawili na ziemii palnik gazowy, na nim sredniej wielkosci garnek z tluszczem i podgrzewali tak dlugo az tluszcz sie zapalil. Teren byl otoczony tasma. No i kiedy ten tluszcz plonal ubrany po sama szyje strazak polal go jedna niewielka chochla wody (chochla byla zamontowana na kilkumetrowym kiju) Oczywiscie wszyscy wiedzieli, ze ogien buchnie. Taki byl tez sens - pokazac co sie stanie, jesli ktos poleje taki tluszcz w domowej kuchni. Banal. Ale jak to buchnelo, to wszystkim szczeki opadly
Plomien o srednicy kilka razy wiekszej niz garnek, na kilka pieter wysoki az na niebie utworzyl sie grzyb z dymu jak po wybuchu atomowym
Nietrudno sobie wyobrazic, ze po takiej akcji w domu nie tylko cala kuchnia w plomieniach ale i z czlowieka niewiele by zostalo
A wystarczyloby po prostu garnek przykryc pokrywka
Moze widzialyscie juz cos podobnego na jakichs pokazach ale my bylismy pierwszy raz w zyciu na festynie strazackim i zrobilo to na nas wrazenie. Piesa sie tak przestraszyla, ze jak potem w domu robilam jajko sadzone (nie przypalilam
) to uciekla z kuchni :-)
. I skacze jak lajkonik.

Widac, ze takie pokazy maja sens. Niby oczywista oczywistosc a jednak nie zdajemy sobie sprawy jak silny ogien moze sie wziac ze zwyklego garnczka 

Caly dzien!!!!!!!!!!! Noc byla kiepska, nastepna bedzie w zwiazku z powyzszym jeszcze gorsza
Wyslalam wredziaka z malzem na spacer (kolejny) z domu, zeby mnie nie wkurzali - do 19 maja mi sie na oczy nie pokazywac. Ja podzialam w kuchni, pojde odreagowac furie na spacerze z psem, potem kapiel, kolacja, cyc i jak mi nie zasnie to zamykam na klucz drzwi w sypialni (mamy na klucz), stopery do uszu i mnie nie ma. Niech sie malz z nim buja. Ja wysiadam. Po 16miesiacach bez jednej przespanej nocy, brak drzemki w ciagu dnia, to jakby mi ktos tydzien z zycia wyjal
Nie mam sil ani psychicznie ani fizycznie 
pobłądziłam w Częstochowie bo remontują DK1 :/ prawie do warszawy dojechałam
szkoda, że nie działa na inne ciasta
ja pamietam filmik ze szkolenia BHP, na którym "niewinna" mąka ziemniaczana zamieniła się w miotacz płomieni