reklama

Czerwiec 2012

aylin ja myję 2 razy w tygodniu głowę a meszek też ma z tyłu i mnie to irytuje. Mama mówi, że jak ciut bardziej podrosną to zniknie - ponoć też tak mieliśmy. Tysia jest nieziemska z tą zabawą w 'mam cie' :D:D:

aronia P kąpana jest co drugi dzień i trwa to ok. 15-20min.:)

sunshine ja dziś do H&M nie dojechałam. M za późno wrócił do domu i nie wyrobiliśmy się w tamte strony, więc tylko zakupowa spożywka w Auchan. Może jutro udam mi się tego dokonać. Wybacz!

reklama
Aylin ja mam chyba 22/23 jutro ci sprawdze bo juz jestem w lozku. kombinezon tez mamy 74 hihih
Rysica zdrowka!
Aga :(

Janek dzis rano podslyszal przy sniadaniu "nie to nie" i caly dzien tak nawijal, nie to nie to nie to nie:-D:-D:-D komedia
no i niestety zaczyna mi znow histerie jak czegos zabraniam, normalnie wyje a lzy jak grochy sie leja :no::wściekła/y: nie wiem skad mu sie teraz to wzielo ale licze ze szybko wytepimy...

i przyszly duplo sa takie fajne ze juz sie z mezem pobawilismy haha. no ale juz schowalam do szafy i wyciagamy na mikolaja

dzieki dziewczyny. No to my z tych szybszych, bo sie uwijamy w ok. 10minut: dziec sie bawi kranem i tak sobie puszcza i puszcza wode az sie robi za duzo :-pPoza tym ja sie kapie z nim, bo on tak chlapie, ze najlepiej byc na golasa a siedziec na golasa poza wanna glupio :-D No i wygodniej go myc bez schylania sie przez sciane wanny :tak:

Aylin - to moze to kwestia tego, czym myjesz? Co 2 dni to bardzo czesto, jak u nastolatka z lojotokiem :eek: Ja bym w takiej sytuacji nie uzywala szamponu a myla woda z niewielka iloscia olejku (migdalowy, lniany, sezamowy - obojetnie jaki). Mala ilosc oleju wbrew pozorom oczyszcza wlosy a jednoczesnie ciut nawilzy+natlusci to, co wysuszy chlorowana woda. Oleju rycynowego bym sie bala, bo jak dziecko by polknelo, to biegunka murowana :szok:

Widzialam, ze rozmawialyscie o Mikolajach i jarmarkach. Ja bym za Mikolaja nie placila. Pelno ich teraz - na imprezach miejskich, w marketach. Jak dla poltoraroczniakow wystarczy ;-)U nas jarmark byl w ten weekend. Skromnie ale dla dzieci jakies tam atrakcje byly: karuzela, kucyki no i Mikolaj. A czym sie interesowal moj? "Kablami" - czyt., sznurkami na ktorych wisialy balony (a nie samymi balonami), kablem z pradem do karuzeli (a nie karuzela), lejcami koni (a nie konmi), przewodem do swiatelek na choince (a nie choinka) itd A jak mial sobie wyszukac zabawke to wybral... labedzia :eek::-)

Aj, tak sie naszorowalam po nocy podlogi po tym, jak dziec rozsmarowal na niej kasze gryczana, ze az mnie krzyz boli :eek: Dobranoc wszystkim.

hej

przepraszam, że tak słabo ostatnio zaglądam i odpisuje wam:zawstydzona/y: obiecuję się popawić! ale raczej w przyszłym roku;-)na razie za dużo pracy :dry:

Papitka Katrina hatszept najlepszego dla waszych półtoraroczniaków!!!

aronia kurcze nawet nie mam pojęcia ile czasu kapiel zajmuje:confused: ale chyba 15 minut...

rysica zdrówka dla was!!!

aylin ja też zalecałabym podcięcie włosków

Niepodzianka - sto lat dla Tomaszka ( sorki za spóźnienie)
Najlepszego dla Piorusia i Kubusia

Munka - dzieki za instrukcje.
Aronia - u nas kąpiel róznie zależy od wileu czynników ( 5-15 min.)
Twój kabelkami zainteresowany . Mati ma fioła na punkcie Lamp, gdzie nie wejdzie to tylko "paa"
Kasiek - fajnie ze niania podpasowała.
Sunshine - byłąm wczoraj w HM ale u nas nie ma już tych spodenek
Zaza- dobrze ze rok sie kończy, bo brakuje Cie tu
Rysica - fajnie ze firma tak podchodzi do zwolnień - dziś to raczej rzadkość.
U nas raczej problemów nie robią, ale po premii rocznej jadą, maja jakieś wspłóczynniki i w tamtym roku to połowe wzięłam tego co powinnam.

hellooooo po wczorajszym ajaaaaaaa niestety 3 pobutki w nocy i dorabianie mleka. Nie wiem czy to nie ten orkan tak na nia wpływa. Bo przed ochłodzeniem też mi się tak budziła.

Aylin ja mam chyba 22/23 jutro ci sprawdze bo juz jestem w lozku. kombinezon tez mamy 74 hihih
i przyszly duplo sa takie fajne ze juz sie z mezem pobawilismy haha. no ale juz schowalam do szafy i wyciagamy na mikolaja

Super, dziękuję Ci. A z kombinezonem - ja byłam przekonanan ze ten w który teraz się mieści to 80. Dopiero wczoraj poszukałam metki a tam jak byk 74 :)
Które duplo zamówiliście? Bo ostatnio fajnie się bawiła u kolezanki - i też myslałam aby jej kupić. W lidlu nawet jakies widziałąm.

Aylin - to moze to kwestia tego, czym myjesz? Co 2 dni to bardzo czesto, jak u nastolatka z lojotokiem :eek: Ja bym w takiej sytuacji nie uzywala szamponu a myla woda z niewielka iloscia olejku (migdalowy, lniany, sezamowy - obojetnie jaki). Mala ilosc oleju wbrew pozorom oczyszcza wlosy a jednoczesnie ciut nawilzy+natlusci to, co wysuszy chlorowana woda. Oleju rycynowego bym sie bala, bo jak dziecko by polknelo, to biegunka murowana :szok:

Ale musze jej myć - gdyby umazana w serku rączką nie jeździła po włosach to bym odpuściła. Jednak twarożek zbyt odzywczy nie jest - przynajmniej jako maseczka na włosach. Myję hipp-em. Lubie te kosmetyki. Poza tym - ja też myje co 2 dni :) a łojotoku nie mam hehe
A na serio - nasmarowałam wczoraj jej wlosy oliwką - potem umyłam i ma super. Dzis jak wstała wyglądała jak Chopin. Ale ma miękkie a nie sianowate.

U nas woda jest najlepsza w całej Polsce - chloru nie ma. Nie wysusza tak jak np warszawska (mam akurat porównanie tylko ze stolicą) ale z olejem lnianym spróbuje - mam nawet taki ego od lokalnego rolnika sprzedającego na czarno :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry