reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Witam dziewczęta;-) Melduję się jako ostania z Naszej wczorajszej czwóreczki;) Nic wczoraj nie pisałam bo wpadłam w taki zachwyt, że musiałam pojechać do mamy i opowiedziec jej o wizycie;)

Słuchajcie popłakałam się wczoraj na kozetce u gin;-) Moje szczęście tak skakało, że nie mogłam powstrzymać łez;) Widziałam normalnie jak zgina i prostuje nóżka i obracał się ciągle praiwe o 360 stopni;))))

Dzieciątko zdrowe, wszystko ma na swoim miejscu, wszystkie parametry elegancko;)

Karamija mi najpierw moja gin robiła dopochwowe, ale dzidzius leżał przodem do Nas więc musiała robic USG brzuszne;)) Pytałam kiedy można poznać płeć, powiedziała, że najlepiej tak w20 tyg. Póki co powiedziała, że jakąś dziurkę widzi ale nie wie czy to siusiak czy cipulenka;d Następna wizyta 10 styczeń;)

Moje dziecko ma całe 6cm;)Wg USG 12tyg 5d;) Jestem przeszczęśliwa;DD

Ale jakoś z tej radości znów wena do sprzątania nie chce przyjść;)

reklama
no to już po karta założona w poniedziałek badanie prenatalne o godz 19,30 150zł
jak się dowiadywałam to jest usg -badanie maleństwa oraz badanie krwi
już się nie moge doczekać poniedziałku :-)

Kurczę sporo sobie za to liczą. A kiedy najlepiej zrobić takie usg, żeby wsio było dobrze widać?
Ja nawet nie wiem, czy u nas w jakimś gabinecie mają taki bajer...

Maćku tam gdzie ja chodzę to dojeżdżają lekarze ze sprzętem z Łodzi w soboty bo na stanie to też nie maja.
Ja zdecydowałam się iść też teraz - po moich przejściach i widomości że wyskoczył krwiak chciałabym się dowiedzieć czy się zmniejsza no i potwierdzić że wszytko ok. W końcu to dwaj różni lekarze, mogą być dwie różne opinie.
Lekarz na normalnej wizycie robiąc usg 2D też ci zrobi genetyczne - wszytko zmierzy i powie czy wszystko ok tylko tyle, że to 3D to lepszy sprzęt, dokładniej widać no i tym samym więcej płacisz.
To genetyczne robi się pierwszy raz tak 11-14tc i tzw.połówkowe ok 18-22tc

Niezapominajka123 gratulacje.

Też mam ostatnio problem ze spaniem- ulożyć się nie mogę, wszystko mnie boli, żeby nie spać na brzuchu muszę sobie poduszkę podłożyć. Skłoniło mnie to do zakupu rogala
Zobacz załącznik 414621

Ja to takiego rogala z kołdry sobie robię. Maż marudzi, że mu zimno bo nie ma się czym przykryć a kołdra ma 220x200cm:-D

Takiego rogala to widziałam na filmie z J. Lopez w którym grała ciężarną która nie umiała bez niego spać. Była tam świetna scena porodu w dmuchanym basenie na środku salonu. Ryczałam ze śmiechu :-D Tytuł filmu to chyba Plan awaryjny czy Plan B. Świetny, jak nie widziałyście to polecam na wieczór :-)

Ostatnia edycja:
Takiego rogala to widziałam na filmie z J. Lopez w którym grała ciężarną która nie umiała bez niego spać. Była tam świetna scena porodu w dmuchanym basenie na środku salonu. Ryczałam ze śmiechu :-D Tytuł filmu to chyba Plan awaryjny czy Plan B. Świetny, jak nie widziałyście to polecam na wieczór :-)

widziałam fajny film naprawdę ;D a tytuł to " Plan B "

no mam nadzieje ze teraz mi przejdzie już. Kurde juz tydzien nie wychodzilam z domku (nie liczac dzis wizyty do lekarza ale to tylko chwilke bo z domu do auta i z auta do lekarza ehhh) i jeszcze tydzien przedmna a tu swieta ida ;o trzeba bedzie posprzatac mieszkanko ale tak generalnie i na jakies zakupy sie wybrac. hmmmm nawet nie mam pomysly na prezent dla mojego P.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam dziewczęta;-) Melduję się jako ostania z Naszej wczorajszej czwóreczki;) Nic wczoraj nie pisałam bo wpadłam w taki zachwyt, że musiałam pojechać do mamy i opowiedziec jej o wizycie;)

Słuchajcie popłakałam się wczoraj na kozetce u gin;-) Moje szczęście tak skakało, że nie mogłam powstrzymać łez;) Widziałam normalnie jak zgina i prostuje nóżka i obracał się ciągle praiwe o 360 stopni;))))

Dzieciątko zdrowe, wszystko ma na swoim miejscu, wszystkie parametry elegancko;)

Karamija mi najpierw moja gin robiła dopochwowe, ale dzidzius leżał przodem do Nas więc musiała robic USG brzuszne;)) Pytałam kiedy można poznać płeć, powiedziała, że najlepiej tak w20 tyg. Póki co powiedziała, że jakąś dziurkę widzi ale nie wie czy to siusiak czy cipulenka;d Następna wizyta 10 styczeń;)

Moje dziecko ma całe 6cm;)Wg USG 12tyg 5d;) Jestem przeszczęśliwa;DD

Ale jakoś z tej radości znów wena do sprzątania nie chce przyjść;)

Gratulacje :-) :-D :-) :-D

Tialana wow już czujesz ruchy to super ja jeszcze ni a powinnam w tej ciąży czuć wcześniej

Dziewczyny co do zgagi to ja tez miałam w 1 i piłam codziennie przed snem szklankę mleka czasami pomagało ;-)

Mój M też często głaszcze brzuszek i cieszy się jak dziecko że już zaczyna się krąglić chociaż ja mam dalej 3 kg na -
Ach te infekcje ja też z katarem chodzę a najlepsze jest to że dostałam go w szpitalu przy antybiotyku :wściekła/y:

reklama
Lenka życzę dużo zdrówka.

Ja spię z małą poduszką twardą miezy kolanami - też świetna sprawa... i nie trzeba placić :)

Właśnie walczę ze zgagą... koszmarnie mnie dopadła.. karton mleka przed sobą:D w momencie picia nie ma zgagi ale kilka minut po przełknięciu znów wraca.....

W Lublinie znów sypie śnieg.

Do góry