reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

mamina jeśli mogę podpowiedzieć to malych ciuszkow nie kupuj za dużo, dzieciaczki bardzo szybko wyrastają:tak: ja pamiętam, że nakupilam przy Kubie bodów, pajaców, kompletow (spiochy plus kafanik) na 56 bardzo duzo i teraz mam duzo nowych dla maluszka:-) Kuba po pierwsze urodzil się duzy i na 56 malo zuzylam ale z 62 tez szybko wyrósł :)
a wozek tak naprawde sprawdza się " w praniu", jak kupowalam to patrzylam tak naprawde na wyglad, podobal mi się bardzo i dlatego go kupilismy, na szczescie sie sprawdził:tak: wyparzacz mam z aventa i bylam z niego bardzo zadowolona.
Ja tez teraz jeszcze nie kupuije bo mam duzo rzeczy po Kubie, no jakies body dwie pary, czapeczki i niedrpaki jak na razie kupilam:tak: reszta pozniej, kilka dni temu robilam porzadki w rzeczach Młodego, i uzbieraly się 4 pudla duze ciuszkow malukich, nawet nie wiedzialam, ze tak duzo:) jedyna roznica to taka, ze Kuba urodzil sie w listopadzie, wiec malego kombinezonika czy cieplego spiworka nie uzyje ale reszta ok:) Teraz to musimy mu kupic normalne lozko bo jeszcze spi w lozeczku. Trzeba Go przyzwyczajać bo lozeczko bedzie dla Maluszka:tak:

reklama
Mamina - jak będziesz karmić butelką to podgrzewacz jest po prostu ułatwieniem - wstawiasz butelkę z wodę, która cały czas jest ciepła i tylko w momencie jak dzidzia jest głodna wsypujesz mleko, wstrząśnięciem wymieszasz i gotowe. Szczególnie przydatne w nocy. Wyparzacz.... mnie sie do niczego nie przydał, bo wyparzałam w garnku - mam za mało miejsca na postawienie wyparzacza w kuchni.
Jak już poczujesz ruchy dzidziusia w Tobie, to troszkę zmieni Ci się nastawienie, nie martw się, nie zawsze instynkt macierzyński budzi się od razu.

Niespodzianka - ja mam wszystko po Alince, a dla chłopczyka po bratanku. Więc częściowo jestem pozbawiona radochy wyniakjącej z kupowania tych malutkich rzeczy.

Mamina - tu jest ułatwiona "numeracja" - oznaczenia na ubrankach są "na wiek" dziecka - od 0-3 m-cy, 3-6 m-cy, itd.

Ostatnia edycja:
A ja po 10 latach od pierwszej ciazy nie mam ani jednej rzeczy. No może ubranka ale to dopiero od 4 roku życia. Wszystko muszę kupić na nowo. Ostatnio byłam w Ikei i bardzo maja ładne i niedrogie białe lozeczka dla dzidziusiow, przewijaki dmuchane z pokrowcami ( ja nie chce szafki do przewijania) i wanienki. W ogóle dużo fajnych rzeczy dla dzidziusiow. Podoba mi sie tam bo maja tanie rzeczy a z pomysłem. Także na pewno pare rzeczy tam zakupimy.:-)

Ja przy Ali wyparzałam w garnku, co do podgrzewacza tez nie miałam bo nie był potrzebny, wstawalam przed mala i zawsze miałam gotowe zanim zaczela plakac:-D co do ubranek ja mam kupe takich na 56cm po Alicji ale widać na nich plamy po "ulewaniu"... mala u mnie w 56 "chodzila" 3 miesiace.... no i wiekszosc rozowego i bialego a na bialych to juz hardcore z plamami:dry: no i mam wszystko na lato bo Ala tez miała być czerwcowa:-D ale wolala maj;-)

Dzien dobry wszystkim :)
Milej soboty zycze :)

No wlasnie dziewczyny, jak to jest z mebelkami z Ikei?
Mialyscie moze jakies lozeczko, przewijak, ktore polecacie, albo nie?
Ja takze mysle, by urzadzic pokoik w Ikei, bowiem gdzie indziej lozeczka maja taka cene ze z butow mozna wyskoczyc.

Dzien doberek. Ja jak zwykle, zamiast spac, bo malz w pracy i cale lozko dla mnie to mam oczy jak 5 zlotych. Glod mnie obudzil. Dajcie snikeeersaaaa :baffled: Macie juz zachcianki typowe? Ja tonami jem mandarynki i generalnie czasami czegos mi sie zachce. Ale nic nietypowego. Ostatnio sie nasluchalam w pracy od starszych kolezanek: jedna jadla pierniki w czekoladzie z musztarda, a druga miala nieustanna ochote na wegiel - taki z kominka. Nie jadla go oczywiscie, tylko sie oblizywala na widok, heheh.

Mamina ja tez nie zamierzam kupowac za wiele. Dzidzia i tak wyrosnie. Garderobe zaczne pewnie kompletowac w 7-8 miesiacu szukajac informacji na stronkach internetowych. Widzialam kilka takich, na ktorych masz podane ile czego kupic. A jakby co to sie mozna dziewczyn dopytac co i jak :tak:

Sicil ja z ikei mam komode z szufladami. Jestem baaardzo zadowolona. Ladnie wyglada, szuflady sie nie zacinaja, montaz nie byl taki skomplikowany (dla mnie przynajmniej, bo stalam z boku :D )

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dzien dobry wszystkim :)
Milej soboty zycze :)

No wlasnie dziewczyny, jak to jest z mebelkami z Ikei?
Mialyscie moze jakies lozeczko, przewijak, ktore polecacie, albo nie?
Ja takze mysle, by urzadzic pokoik w Ikei, bowiem gdzie indziej
lozeczka maja taka cene ze z butow mozna wyskoczyc.

TEż polecam komody świetna sprawa na wszystkie ubranka maleństwa:-)

Zarówno przewijak z ikei jak i łóżeczko sa bardzo praktyczne podp rzewijakiem jest półka na potrzebne gażdzety dla dziecka i pomocne mamusi. Łóżeczko jest regulowane dziecko może byc wysoko lub nisko jak juz zacznie ise podnosic i raczkowac dwa lata temu to był koszt rzędu oko 200 zł ......i mojej siostry córeczka do tej pory śpi w nim a ma dwa latka i 92 cm wzrostu prawie....Jedyna wada ale to zależy już od Mam i Tatusiów nie wyjmują się szczebelki wiec wasz słodziaczek niebędzie wam raczkował z łóżeczka na podłoge .....a jak dla mnie ot jest bezpieczne łóżeczko bo jest pewność że jak dziecko zostanie na chwile samo w łóżeczku to niegrozi mu krzywda...:-)

SNIGLAR Łóżko dziecięce - IKEA o to łóżeczko

SNIGLAR Stół do przewijania - IKEA i przewijak
materace znajdziecie na tej stronie również w wyszukiwarce mam nadzieje że coś pomogłam

Do góry