reklama
Sunshine6
Fanka BB :)
Kuzwa odbieram młodą od opiekunki a ona z takim guzem!!! Dzwoniła żeby mnie poinformować ale tego się nie spodziewałam!
Nie wkleilo Mo zdjęcia wcześniej
Załączniki
agaundpestka
Uuuu bidulka, a co opiekunka mowila?
aronia12
Doczytalam!
hatszept - to mygga juz jest w PL? Super! Rzeczywiscie jest genialna. Jesli sie nie myle to szwedzki produkt a w kazdym razie kupilam go w Szwecji (mygga = komar), oszczedzam ow "skarb" jak tylko moge, bo myslalam, ze jest nie do kupienia
Dzieki ze mnie oswiecilas!
Co do kremow z filtrem to ja jestem z nimi bardzo ostrozna. W normalne dni nie uzywam i nie uznaje, ba, uwazam, ze sa wysoce szkodliwe (blokuja produkcje witaminy D i powoduja nagromadzenie sie nieusuwalnych z organizmu chemikaliow, czego skutki widac jak na dloni w USA, gdzie te preparaty sa w masowym uzyciu ponad 20 lat) Preferuje bluzki z dlugimi rekawami i cien jako metody chroniace przed poparzeniem. No ale na takie dni jak dzis, czyli ponad 30st i pol dnia nad woda to juz co innego. Problem jest jednak taki, ze dziec nienawidzi byc smarowany czymkolwiek (ile walk stoczylam zima z kremem ochronnym!) a po drugie mamy polecany przez pediatrow filtr mineralny, ktory co prawda nie obciaza organizmu ale sie gorzej wchlania, co skutkuje jeszcze wiekszym wkurzeniem dziecia
Aylin - moim zdaniem uzywane rzeczy sa o.k. jesli sa dane "ot tak" bez okazji. Na urodziny powinno sie juz bardziej wysilic a nie pozbywac sie z domu smieci znalezionych przy odgracaniu chaty
agaundpestka - ja prasowalam poprzednio... 4 lata temu a wiec mozna zyc (i to wygodnie) bez prasowania
Nienawidze prasowac :-) Obyscie nie mieli problemow z ospa!
alijenka - ja tez mam @ ale nad jezioro sobie zakorkowalam ;-)
kasiekz - a Twoja dala sobie pobrac krew? Dzielna kobita!
asik - gratulacje dla cory!
Niespodzianka - swietna fotka! Taka wakacyjna :-)
Sunshine - o rany! Bidula! Moze jakies dziecko ja popchnelo? Mam nadzieje, ze humoru jej to nie psuje
U nas o godzinie 18 bylo 32st! O 21 zeszlo do 27. Takze pol dnia w wodzie :-)
hatszept - to mygga juz jest w PL? Super! Rzeczywiscie jest genialna. Jesli sie nie myle to szwedzki produkt a w kazdym razie kupilam go w Szwecji (mygga = komar), oszczedzam ow "skarb" jak tylko moge, bo myslalam, ze jest nie do kupienia

Co do kremow z filtrem to ja jestem z nimi bardzo ostrozna. W normalne dni nie uzywam i nie uznaje, ba, uwazam, ze sa wysoce szkodliwe (blokuja produkcje witaminy D i powoduja nagromadzenie sie nieusuwalnych z organizmu chemikaliow, czego skutki widac jak na dloni w USA, gdzie te preparaty sa w masowym uzyciu ponad 20 lat) Preferuje bluzki z dlugimi rekawami i cien jako metody chroniace przed poparzeniem. No ale na takie dni jak dzis, czyli ponad 30st i pol dnia nad woda to juz co innego. Problem jest jednak taki, ze dziec nienawidzi byc smarowany czymkolwiek (ile walk stoczylam zima z kremem ochronnym!) a po drugie mamy polecany przez pediatrow filtr mineralny, ktory co prawda nie obciaza organizmu ale sie gorzej wchlania, co skutkuje jeszcze wiekszym wkurzeniem dziecia

Aylin - moim zdaniem uzywane rzeczy sa o.k. jesli sa dane "ot tak" bez okazji. Na urodziny powinno sie juz bardziej wysilic a nie pozbywac sie z domu smieci znalezionych przy odgracaniu chaty

agaundpestka - ja prasowalam poprzednio... 4 lata temu a wiec mozna zyc (i to wygodnie) bez prasowania

alijenka - ja tez mam @ ale nad jezioro sobie zakorkowalam ;-)
kasiekz - a Twoja dala sobie pobrac krew? Dzielna kobita!
asik - gratulacje dla cory!
Niespodzianka - swietna fotka! Taka wakacyjna :-)
Sunshine - o rany! Bidula! Moze jakies dziecko ja popchnelo? Mam nadzieje, ze humoru jej to nie psuje

U nas o godzinie 18 bylo 32st! O 21 zeszlo do 27. Takze pol dnia w wodzie :-)
hatszept
Sunshine, o buuuuu
(( no niestety zdarza sie...
(( przytul od nas Aurelke!!! i nie martw sie tak bardzo...
My przeprowadzilismy sie 3 miesiące temu do nowego mieszkania i P.postanowił wspiąc sie na oparcie kanapy i poraczkowac po niej
xxx razy ja albo Dorota zdejmowałysmy go z tej sofy zakazując mu wchodzenia...no i wszedł po raz n-ty, ja byłam w kuchni, a Dorota była obok ale odwróciła sie na sekunde i sie zwalił!!!

a my nie mamy teraz paneli/parkietu w domu tylko taką surową chropowatą dechę...i oczywiscie na głowę, bo jakby inaczej
...miał bardziej siniaka niz guza, ale tez obtarcia...grrrrrrrr....
Aga, o rany...że Ci sie chciało prasowac w takiej temperaturze...
Aylin, a ten krem to własnie z przepisu na ten teczowy tort z moich wypieków, tak?
Ps. Aronia, sklep z mugga jest jakies 500m ode mnie, wiec mogę kupic i Ci podesłac jakby co
My przeprowadzilismy sie 3 miesiące temu do nowego mieszkania i P.postanowił wspiąc sie na oparcie kanapy i poraczkowac po niej

Aga, o rany...że Ci sie chciało prasowac w takiej temperaturze...
Aylin, a ten krem to własnie z przepisu na ten teczowy tort z moich wypieków, tak?
Ps. Aronia, sklep z mugga jest jakies 500m ode mnie, wiec mogę kupic i Ci podesłac jakby co
Ostatnia edycja:
Załączniki
reklama
agaundpestka
Aylin piękny dokładnie taki jak ja mam w planach
krem wiem jaki, bo tez robie od zeszłego roku ten, ale powiedz mi który biszkopt jeszcze.
A to mama??
Z prasowaniem to tak lubię prasować, ale ostatnio myślę, ze może nie wszystko powinnam
a z drugiej strony nie lubię ciuchów niewyprasowanych 
Ale się wkur.... pojechałam na działkę siać trawę, bo rano miał jakiś gościu z ogłoszenia nam przekopać kawałek i co przyjezdzam, a on tylko nakrył ziemią chwasty

sąsiad obok z działki mówił, ze robił 15min :/ mamuśka wcześniej nie sprawdzała i mu zapłaciła. Przegięciem jeszcze było zakopanie cegieł 
zadzwoniliśmy do niego i powiedzieliśmy, ze tak się nie robi i ze powinien poprawić to co przyjechał w ciągu 15min na działkę i rzucił nam pieniądze. Ludzie mają tupet :-
-(
A to mama??
Z prasowaniem to tak lubię prasować, ale ostatnio myślę, ze może nie wszystko powinnam
Ale się wkur.... pojechałam na działkę siać trawę, bo rano miał jakiś gościu z ogłoszenia nam przekopać kawałek i co przyjezdzam, a on tylko nakrył ziemią chwasty