reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Kuzwa odbieram młodą od opiekunki a ona z takim guzem!!! Dzwoniła żeby mnie poinformować ale tego się nie spodziewałam!

reklama

Załączniki

• 1402330005293.jpg
    1402330005293.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 60
Byli na placu zabaw i niby głową uderzyła w kant tego koła ale nie wiem czy czasem nie wypadła z tego :/

Załączniki

• 1402333209198.jpg
    1402333209198.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 51
Aga ja wlasnie biorę sie za prasowanie :) tego nie da ais oduczyć, ja tez lubię prasować i to bardzo :)

Sunshine o kurcze ale guz. Opiekunka musiała najeść sie strachu. Biedna Aurelka.

Doczytalam!

hatszept
- to mygga juz jest w PL? Super! Rzeczywiscie jest genialna. Jesli sie nie myle to szwedzki produkt a w kazdym razie kupilam go w Szwecji (mygga = komar), oszczedzam ow "skarb" jak tylko moge, bo myslalam, ze jest nie do kupienia :zawstydzona/y:Dzieki ze mnie oswiecilas!
Co do kremow z filtrem to ja jestem z nimi bardzo ostrozna. W normalne dni nie uzywam i nie uznaje, ba, uwazam, ze sa wysoce szkodliwe (blokuja produkcje witaminy D i powoduja nagromadzenie sie nieusuwalnych z organizmu chemikaliow, czego skutki widac jak na dloni w USA, gdzie te preparaty sa w masowym uzyciu ponad 20 lat) Preferuje bluzki z dlugimi rekawami i cien jako metody chroniace przed poparzeniem. No ale na takie dni jak dzis, czyli ponad 30st i pol dnia nad woda to juz co innego. Problem jest jednak taki, ze dziec nienawidzi byc smarowany czymkolwiek (ile walk stoczylam zima z kremem ochronnym!) a po drugie mamy polecany przez pediatrow filtr mineralny, ktory co prawda nie obciaza organizmu ale sie gorzej wchlania, co skutkuje jeszcze wiekszym wkurzeniem dziecia :sorry2:

Aylin
- moim zdaniem uzywane rzeczy sa o.k. jesli sa dane "ot tak" bez okazji. Na urodziny powinno sie juz bardziej wysilic a nie pozbywac sie z domu smieci znalezionych przy odgracaniu chaty :sorry2:

agaundpestka
- ja prasowalam poprzednio... 4 lata temu a wiec mozna zyc (i to wygodnie) bez prasowania :-p Nienawidze prasowac :-) Obyscie nie mieli problemow z ospa!

alijenka
- ja tez mam @ ale nad jezioro sobie zakorkowalam ;-)

kasiekz - a Twoja dala sobie pobrac krew? Dzielna kobita!

asik
- gratulacje dla cory!

Niespodzianka - swietna fotka! Taka wakacyjna :-)

Sunshine -
o rany! Bidula! Moze jakies dziecko ja popchnelo? Mam nadzieje, ze humoru jej to nie psuje :tak:

U nas o godzinie 18 bylo 32st! O 21 zeszlo do 27. Takze pol dnia w wodzie :-)

Sunshine, o buuuuu :((( no niestety zdarza sie...:((( przytul od nas Aurelke!!! i nie martw sie tak bardzo...
My przeprowadzilismy sie 3 miesiące temu do nowego mieszkania i P.postanowił wspiąc sie na oparcie kanapy i poraczkowac po niej :wściekła/y: xxx razy ja albo Dorota zdejmowałysmy go z tej sofy zakazując mu wchodzenia...no i wszedł po raz n-ty, ja byłam w kuchni, a Dorota była obok ale odwróciła sie na sekunde i sie zwalił!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a my nie mamy teraz paneli/parkietu w domu tylko taką surową chropowatą dechę...i oczywiscie na głowę, bo jakby inaczej :baffled: ...miał bardziej siniaka niz guza, ale tez obtarcia...grrrrrrrr....

Aga, o rany...że Ci sie chciało prasowac w takiej temperaturze...

Aylin, a ten krem to własnie z przepisu na ten teczowy tort z moich wypieków, tak?

Ps. Aronia, sklep z mugga jest jakies 500m ode mnie, wiec mogę kupic i Ci podesłac jakby co :)

Ostatnia edycja:
Hatszept - tak, dokładnie ten. Z tym ze zmieniłam troche proporcje z racji oceny na oko ze mi nie wystarczy :) i dałam litr smietany kremówki 36% i 500 g mascarpone.

A to moje dzieło:
DSC_9176.jpgDSC_9180.jpgDSC_9188.jpgDSC_9189.jpg

Załączniki

• DSC_9176.jpg
    DSC_9176.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 64
  • DSC_9180.jpg
    DSC_9180.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 59
  • DSC_9188.jpg
    DSC_9188.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 62
  • DSC_9189.jpg
    DSC_9189.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 53
reklama
Aylin piękny dokładnie taki jak ja mam w planach :) krem wiem jaki, bo tez robie od zeszłego roku ten, ale powiedz mi który biszkopt jeszcze.
A to mama??

Z prasowaniem to tak lubię prasować, ale ostatnio myślę, ze może nie wszystko powinnam :D a z drugiej strony nie lubię ciuchów niewyprasowanych :)

Ale się wkur.... pojechałam na działkę siać trawę, bo rano miał jakiś gościu z ogłoszenia nam przekopać kawałek i co przyjezdzam, a on tylko nakrył ziemią chwasty :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: :wściekła/y: sąsiad obok z działki mówił, ze robił 15min :/ mamuśka wcześniej nie sprawdzała i mu zapłaciła. Przegięciem jeszcze było zakopanie cegieł :baffled::baffled: zadzwoniliśmy do niego i powiedzieliśmy, ze tak się nie robi i ze powinien poprawić to co przyjechał w ciągu 15min na działkę i rzucił nam pieniądze. Ludzie mają tupet :-:)-(

Do góry