reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Aylin, koniecznie wklej swój tort!!!
Alijenka, pomyslałam o dokładnie tym samym teczowym torcie w "moich wypieków", jak pisałyscie o kolorowych tortach!
Aronia, a smarowałas małego? czy nie stosujesz filtrów?

Dzięki dziewczyny za odzew a propos tych komarów...
Ja mogę polecic suuuuuuuper srodek dla dorosłych!!!!! ręczę za niego bo sprawdził sie bardzo nawet w tropikach - chodzi o muggę:
Mugga ® | Środek na komary, na kleszcze i meszki | Mugga.pl
kurcze...piszą, ze od 3 lat...to moze jak byłby dramat i nie mielibysmy mozliwosci sie szybko schowac to na małego był jednak posmarowała chocby na ubraniu...

reklama
Hatszept wkleję wieczorem bo musze zgrać z aparatu. Przepis z moich wypieków ale ten na biszkopcie bo o tym drugim piszą ze paskudny w smaku.

A co do komarów to moje dziewczyny z podwórka polecają ziaje. Ale jeszcze nie testowałam. Ja sprobuje moze jeszcze olejki eteryczne - zobaczymy.

A my chyba zrobimy urodziny w ten weekend...bo tesciowie nas prawdopodobnie odwiedzą...ja jednak postawię na smak tortu, a nie jego wygląd ;) bo czasem trudno, zeby te dwie kwestie szły w parze ;))) no wiec zrobie cos co bedzie smakowac dorosłym, bo Piter praktycznie nie je słodyczy...nawet jak jemy loda to jesli w ogole wyrazi chęć polizania to konczy sie na kilku razach...nie zna tez jeszcze smaku czekolady.
No wiec moze mało kłopotliwa pavlova z bitą smietaną i truskawkami i swieczkami oczywiscie!!! :))))

Josie, zapomniałam napisac, ze Twój teść rządzi :szok: matko!!! co za zwyczaje??? mój taktownie zawsze jakos tak po angielsku ulatniał sie z pokoju, kiedy zaczynam karmic, wiec ok - doceniałam to :)

Aylin, używane prezenty...no wiem, ze to tak w rodzinie, ale mimo wszystko... :baffled:

A u nas słuchajcie dopiero teraz cieplej....tak gadali o takich upałach, a kilka godzin temu był zimny wiatr i jakies dwadziescia pare stopni...na spacerze kilka razy zdejmowalismy i wkładalismy sweterki, wiec upału nie było...teraz robi sie chyba ciut cieplej...

Prasowanie skończone sporo tego było :) jak oduczyć się prasowac ??

Ja zrobię chyba tort ten co w zeszłym roku z bitą śmietaną i mascarpone- wszystkim smakował.

ja polecam mase budyniowa do tortu, masa jest przepyszna (taka idzie do metrowca) mozna na niej kazde owoce poukladac

do 200g masla dodac 200g cukru pudry, utrzec a potem ucierajac dodawac budyn smietankowy (nieslodzony) zrobiony z jednej torebki na niecale pol litra mleka zeby gesty byl,

Ostatnia edycja:
Aaa pavlowa. Wiesz ze to jest dobra myśl? Mam nawet zamrożone bialka. A co do tortu to w smaku super ten na biszkopcie. Masa z śmietany i mascsrpone plus truskawki i borówki i nawet mój ojciec który ze,slodyczy to jada ogórki poprosil o dokladke.

Aylin jak będziesz miała chwilke to napisz czy piekłaś po kolei te 6placków z przepisu "moich wypieków" bo ja mam taki plan i nie wiem czy dobry. A i jakie barwniki kupowałaś?

Aga pieklam po 2. A barwniki takie zwykle mam z allegro. 3 kolory podstawe czerwony, niebieski i zolty. Reszta kolorów przez mieszanie. Reszte wieczorem napisze bo zaraz kolezanka na resztkę tortu wpada

Hej dziewczyny,

Wpadam na chwilę bo tez jestem w fazie przygotowań. Jutro przylatują dziadkowie akurat na Szymka urodziny wiec roboty trochę jest.

Aga ja tez robię tort na bazie maskarpone i bitej śmietany. Do tego truskawki i jakieś ozdoby. A i ja mam trochę prasowania, to może Ci Aga je podrzucę ;)

Hatszept mój Sz. też nie bardzo jest za słodkościami. Czekolady też jeszcze nie jadł. Próbowałam mu dać żeby spróbował ale nie chce. Dla mnie to może i lepiej bo on i tak strasznie wybrednych jest w jedzeniu.

Aylin moja córa widziała ten tort i mnie meczy abym go zrobiła. I jaki jest w smaku? Bardzo słodki?

Asik gratulacje dla Oliwki. Super, ze zawody udane:)

Na razie zmykam bo Paula wróciła ze szkoły. A i roboty co nie miara.

reklama
Antek spal 3,5h :-) zaraz jedziemy na dzialke trawe siac :-)
Aylin dzieki czekam na dlasze wskazowki :-) dobrze, ze chociaz wiem jaki tort :-)

Sylka dawaj ja lubie prasowac :-)

Do góry