• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Czerwiec 2012

Hej, szwów nie mieli zakłądać tylko pessar.. ale to jeszcze nie jest pewne jak to będzie.
Szyjka miala 2 tygodnie temu 30 mm ostatnio 27 mm.. mam mieć zakładane ze względu na bóle brzucha co oznaczało skracanie .. i ze względu na to że w poprzedniej ciąży skróciła mi się na jakieś 3mm już w 6 miesiącu ciąży. Teraz macica jest bardziej rozciągnięta, miękka i bardziej podatna na zniekształcenia, skórcze i rozkurcze co może spododować jeszcze szybsze skrócenie niż w pierwszej ciąży.. oraz ze względu na to że teraz przy dziecku nie mam możliwości leżenia i odpoczywania.. w pierwszej ciąży musiałam leżeć non stop.

a ocenia Ci recznie czy przez usg długość szyjki?
Ja tak patrzę do kart ciaży i mam napisane w rubryce,,ocena szyjki macicy" 2,5 ale bez cm. I zastanawiam sie czy ręcznie mozna to ocenić?I chyba 2, 5 cm to by było za mało?

reklama
a ocenia Ci recznie czy przez usg długość szyjki?
Ja tak patrzę do kart ciaży i mam napisane w rubryce,,ocena szyjki macicy" 2,5 ale bez cm. I zastanawiam sie czy ręcznie mozna to ocenić?I chyba 2, 5 cm to by było za mało?
mierzy to przez usg, niewiem ile powinno być, jakie są normy ale u mnie to bardziej ze strachu (chyba) że może coś się stać przez mój tryb życia dzwiganie dziecka i wogole.. i pewnie przez to, że mialam ten problem w pierwszej ciązy

No ja troszkę niżej bo tak hmm jak to określić :hmm: jak się nie myle to tak jakoś na wysokości kości miednicy ;o hehheh trudno określić bo nie wiem jak to napisać :-D ale nie powiem miłe uczucie ;D teraz codziennie rano będę sprawdzać gdzie ta kuleczka ;p
hhmmm może przesadziłam pod żebrami ale mam tak zwany brak tali od zawsze, długie nogi krótki tółw więc odczuwam w tym miejscu.....najważniejsze że coś tam się dzieje...

Ostatnia edycja:
nie wiem jaka jest prawidłowa długosc, ale na jakims forum doczytałam ze dziewczyny maja i po 48mm i po 20mm i ciaze nosza do konca

wszystko mnie juz boli od tego lezenia:-(:-(:-(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry