reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

czytam was i czytam i jestem coraz spokojniejsza bo wszystkie się martwimy o te bobaski, każda się czegoś doszukuje a wszystkim się urodzą zdrowe i piękne dzieci!! Ja postanawiam już nie martwić się i nie doszukiwać niczego, będę się po prostu rozkoszować tym cudownym stanem

witamin nie biorę żadnych, tylko kwas foliowy, resztę próbuję dostarczyć w jedzeniu, wtedy mam pewność, że się przyswoi

o prenatalnych badaniach nawet nie pomyślałam choć już się pewnie załapię

co do jedzenia to ja wczoraj jadłam kapuśniak ze świeżej kapusty i do miski dodałam pół słoiczka chrzanu! nie pytajcie dlaczego, a dziś ukradkiem pojechałam do sklepu i kupiłam sobie wielką paczkę takich pianek w czekoladzie (ciepłe lody czy jakoś tak) i je wszystkie zjadłam a normalnie za słodyczami nie przepadam

reklama
hej, jak myslalam o diecie od dietetyka co by sie nie roztyc ale nie wiem jeszcze czy ja wykupie i zastosuje, to bylaby najlatwiejsza opcja. Poki co jem tyle co zawsze bo z tego co wiem od 3msca mozna zwiekszyc podaz kcal o 300.
Staram sie jesc rano owsianke albo jajka, na drugie twarozek, potem kanapke z zielonym i chudym miesem, potem miesko jakies z warzywami i np ryzem

Wszystko zalezy od organizmu.

Niektóre nie czują ciągłej potrzeby jedzenia a inne tak.

I tak te pierwsze, zeby wyglądać normalnie muszą być na "diecie", bo mimo iż jadłyby jak przed ciążą to ciagła chęć jedzenia i przez to powstrzymywania się to dieta.

Drugie także jedzą tak jak przed ciązą, ale brak dodatkowego łaknienia= brak diety :-D

Jest jeszcze trzecia grupa, te które jak czują potrzebę to jedzą :-)

josevina - wiesz to moja 3 ciąża, poza tym przed nią zgrodziło mi sie troszke tłuszczyku na brzuszku, tyle, że teraz ten tłusty brzuszek zaczyna się robic juz takim twardym brzuszkiem, przy poprzednich ciążach zaczynało być coś widac dopiero tak po połowie...

mamina - najlepiej jeść 5-6 małych posiłków w ciągu dnia, bez objadania się, i ograniczyć słodycze, a przy tym trochę sie ruszać - ot, cała tajemnica diety na ciąże.

Ostatnia edycja:
A ja wlasnie czekam na kapustke kiszoną, moj A. mi zaraz przywiezie a poza tym owszem czuje ssanie w brzuchu ale staram sie jesc normalnie, dzisiaj nie zjadlam np obiadu wcale tylko kanapki... ale to tylko dlatego ze obecnie przebywam na wypizdziejowie strasznym a moj samochod stoi bo siadlo wspomaganie a nie poradze sobie bez niego:) i nie mialam czym podjechac do sklepu:) a swoja droga maly len ze mnie dzisiaj:)

josevina - wiesz to moja 3 ciąża, poza tym przed nią zgrodziło mi sie troszke tłuszczyku na brzuszku, tyle, że teraz ten tłusty brzuszek zaczyna się robic juz takim twardym brzuszkiem, przy poprzednich ciążach zaczynało być coś widac dopiero tak po połowie...

mamina - najlepiej jeść 5-6 małych posiłków w ciągu dnia, bez objadania się, i ograniczyć słodycze, a przy tym trochę sie ruszać - ot, cała tajemnica diety na ciąże.

TA CZEKOLADA BYŁA MOJĄ PIERWSZĄ I OSTATNIĄ - OBIECUJĘ TO SOBIE I WAM! TU I TERAZ!

a na obiadek mam dzisiaj bitki schabowe i buraczki:)

reklama
Do góry