reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

hej wesoła!

A mi się zaczęło twardnienie brzucha ale jestem spokojna, w 1 ciąży też około tego tygodnia ,mi się zaczęło, bezbolesne i mam nadzieję niegroźne, zwiększam jednak dawkę magnezu

kamila
kiedy ty poczułaś na dobre ruchy maleństwa w 2 ciąży?? też jakoś później niż w pierwszej?? mnie już to zaczyna trochę wkurzać, w 1 ciąży w 17 tygodniu miałam już takie kopy że mąż przez brzuch czuł a teraz nic..

reklama
Buziak smacznego:) a nie macie logopedy w przedszkolu? u nas jest 2 ale najpierw trzeba miec wlasnie zaswiadczenie od laryngologa ze tam jest ok to wtedy daja do logopedy

Tialana ja tez z tym bicim nie wierze, dzieci jak sa zle na kogos bo pani zabronila czegos albo ukarala to beda mowic ze ktos je bije bo to zywkle dziala na rodzica. ale u nas niedawno byla taka akcja ze dziewczynka rozchulala sprawe ze ja pani bije, byla afera, przesluchiwanie dziecka bo rodzice wierza ze jej 3letnia corka ich nigdy nie oklamie:/ja rozumiem ze lepiej wierzyc, bo a noz rzeczywiscie sie cos dzieje. jednak wiem z ekobieta ktora tyle lat pracuje w przedszkolu i w najmlodszej grupie ma jeszcze jedna kobiete do pomocy nie bilaby dziecka przy 30 innych...no chociaz zdarzaja sie psychole wszedzie jak chocby ta co rozebrala dziewczynke przy grupie za kare, co w tv mowili. jakas paranoja normalnie

Sicilpol trzymam mocno kciuki zeby bylo po Twojej mysli!!!

My wrocilismy z przedszkola. uslyszalam znowu to samo. prawie sie przy tej babce poplakalam. ale widziala ze sie lamie wiec przestala mowic. powiedziala ze dobrze ze juz sie umowilam i chce cos z tym zrobic. bo to nie chodzi tylko o Rafala ale tez o to zeby bylo mi latwiej, tym bardziej ze zaraz 2 sie urodzi, no i inne dzieci tez nie moga korzystac z zajec tak jakby one chcialy.
poszlam do apteki i niestety niemieli najzwyklejszego syropku z melisy:dry: ani nic podobnego wiec wlasnie zaparzylam 2 melisy z pigwa...jedna dla mnie, druga dla mlodego i nic innego moje dziecko w najblizszym czasie nie wypije. jeszcze sprawdzilam czy wogole melise mozna w ciazy pic bo niektore ziolka sa zakazane, ale na szczescie mozna. normalnie sie trzese w srodku. mlody ma kare jak codzien i siedzi w swoim pokoju i rozwala to co posprzatalam...
dzisiaj wywalilam do piwnicy kilka workow zabawek, ubran, i innych *******ek ktorych juz nie uzywa. od razu jakos lepiej sie zrobilo w tym pokoju:)i znalazlam kilka pajacykow na 56 w uniwersalnych kolorach, bo tylko takie nawet kupowalam wtedy. booooze jakie one maluskie sa!!:) a najlepsze to ze na poczatku beda pewnie i tak za duze bo nozki takie skurczone sa:)

blond
ja tak właśnie ułatwiam sobie życie i 3/4 zabawek jest schowane, jakby wszystkie były pod ręką to by było za dużo sprzątania a tak raz na jakiś czas wyciągam jakąś schowaną i jest radość jakby nowa była!
Jeju ja też ostanio przeglądałam ubranka po Maksie i właśnie takie maleńkie są...

Karamija ja sie na te pajace napatrzec nie moge.one maja taaakie krotkie nozki hihi:)
a z zabawkami zawsze robie tak ze chowam jak mlodego nie ma w domu bo jak jets to nagle wszystkimi sie bawi:cool2: a tak to leza i sie kurza.
ale mnie skurcze lapia w lydkach dzisiaj.masakra. chyba pojde w Wasze slady i kupie magnez

hej wesoła!

A mi się zaczęło twardnienie brzucha ale jestem spokojna, w 1 ciąży też około tego tygodnia ,mi się zaczęło, bezbolesne i mam nadzieję niegroźne, zwiększam jednak dawkę magnezu

kamila
kiedy ty poczułaś na dobre ruchy maleństwa w 2 ciąży?? też jakoś później niż w pierwszej?? mnie już to zaczyna trochę wkurzać, w 1 ciąży w 17 tygodniu miałam już takie kopy że mąż przez brzuch czuł a teraz nic..

Poczułam ruchy tak mniej więcej w 18tyg5dni czyli w 19 tygodniu. Wcześniej nie czułam nic a nic... tego dnia poczułam przesunięcie się dziecka i od następnego dnia zaczęło się szaleństw w brzuchu wieczorami jak już leżałam w łóżku przed snem.. teraz też najczęściej czuję wieczorem w łóżku ale jak siedzę też czuję tylko że słabiej.
W pierwszej ciaży w 17 tygodniu.

kamila
no to może u mnie będzie tak samo! ja nie wiem, może to ma wpływ, że ja mam teraz więcej tłuszczu na tym brzuchu niż poprzednio ale to przecież i tak czuć od środka, no nic, czuję się trochę uspokojona, dzięki!:-)

blond

magnez z pewnością pomoże

kamila
no to może u mnie będzie tak samo! ja nie wiem, może to ma wpływ, że ja mam teraz więcej tłuszczu na tym brzuchu niż poprzednio ale to przecież i tak czuć od środka, no nic, czuję się trochę uspokojona, dzięki!:-)

blond

magnez z pewnością pomoże

ja też mam dużo więcej tłuszczu na brzuchu.. w pierwszej ciaży startowałam z wagą 67kg a teraz z 78 :D
Ale powiem Ci że to raczej nie ma wpływu bo przecież od środka nie ma tej osłonki tłuszczowej :)
A wczoraj lub przedwczoraj ( już nie pamiętam ) poczułam pierwszy raz ruch ręką :) musiałam mocniej przycisnąć ale poczułam.

reklama
Do góry