reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

hejka widze że zmaganie z dzieciakami ciągle trwa
u nas różnie mała ogólnie jest grzecznym dzieckiem chyba że akurat ma wzdęcia ja się wzięłam za nią i już jej nie cyckuje za każdym razem dostaje cyca co 2 godziny i staram się karmić przynajmniej 15 minut z jednej piersi bo wcześniej mała mi jadła około 5 minut jak płacze to nie biorę jej od razu tylko daje do zrozumienia że nie zawsze będziemy się nosić no chyba że widze że coś jej dolega no i tak ogólnie leci nam dzień za dniem już się nie mogę doczekać aż zacznie się interesować zabawkami bo narazie to coś tam patrzy ale niewiele

reklama
Witam.

Piers się goi. Ma m nadzieję że najgorsze juz za mną. Jest podejrzenie że złapałam jakieś bakterie na oddziale dziecięcym jak młody maił żółtaczkę. Dobrze że ja nie on. Młody na mm jakby spokojnieszy się zrobił tylko samo jedzenie nerwowe. Nocki już kilka dni z rzędu karmienie o 2 i potem o 6, tylko czasami zauważam ch ęc czuwania w nocy i trzeba mu towarzystwa dotrzymywać. Czekam aż sie obudzi karmienie i zbieramy się na spacer bo od tygodnia ja mogę wychodzić.

Pozdrawiam i trzymajcie się.

Moja obudzila mnie stekaniem jakbym miala mega zatwardzenie. Co takie odglosy oznaczaja? Ona lezy i sie nadyma, sampie i steka. Strasznie smiesznie to wyglada.
Nie ma zatwardzenia wiec to odpada.

Josie trzymaj sie i pamietaj ze im szybciej pokazesz tesciowej granice tym lepiej dla twoich nerwow.

Aylin jakby moja znowu ulala to bym nie umiala tak jak ty na spokojnie. Ja juz bym sie zamartwiala na maxa.

Witam się i ja,

nocka spokojna, tylko młody się dzisiaj częściej budził na karmienia, chyba z cztery razy :confused2:

U nas kąpiel też bez żadnego krzyku, wyjęcie z wanienki ok, natomiast nie zbyt podoba mu się etap pielęgnacyjny, przy pępku to w ogóle się drze wniebogłosy. Ale mam teorię, że on po pierwsze nie lubi zimna, po drugie chyba jest głodny.
Nie mam pojęcia jak wyregulować czas wieczornego jedzenia i kąpieli. Bo jak go np. nakarmię godzinę przed myciem, to kąpiel jeszcze ok, bo lubi, ale już zaraz po niej jest ryk, bo głodny a tu go matka smaruje, pielęgnuje, czyści. Natomiast gdybym go maiła nakarmić tuż przed kąpielą, to bez sensu, bo po pierwsze niezdrowo, po drugie nie zje mi wtedy przed snem, a on już nauczony, że przed spaniem dostaje cycka. Jak jest u Was?

U mnie od zamykania okien jest K. chwilami to mam wrazenie ze sie boi swiezego powietrza. Wystarczy ze maly kichnie a ten od rzu okna w calym domu zamyka, zaklada Szymkowi czapke i skarpetki. I nie idzie mu wutlumaczyc ze przeciez on w ten sposob oczyszcza sobie nosek bo smarknac jeszcze nie umie.

To Twój małż może sobie z moim rękę podać :tak: Nawet jak były upały to m. nie chciał na noc okna otwierać, tylko robił tzw. przewiew lekko rozszczelniając okna :rolleyes2: Jak szliśmy na spacer, to pytał, czemu małemu czapeczki nie założę. W domu jak mały był w bodziaku i skarpetkach, to m. biorąc go na ręce opatulał kocykiem. Dopiero jak położna powiedziała, że mały ma potówki od przegrzania trochę się uspokoił ;-)

U mnie od zamykania okien jest K. chwilami to mam wrazenie ze sie boi swiezego powietrza. Wystarczy ze maly kichnie a ten od rzu okna w calym domu zamyka, zaklada Szymkowi czapke i skarpetki. I nie idzie mu wutlumaczyc ze przeciez on w ten sposob oczyszcza sobie nosek bo smarknac jeszcze nie umie.

Mam to samo w domu :) Nic sobie D nie da powiedzieć, tylko pakuje dzieciaka w kolejne ciuchy i okrywa szczelnie kocem jak w środku zimy :) Faceci są koszmarnie przewrażliwieni. Ja już usłyszałam, że zajmuję się dzieckiem 'na odpiedziel' bo dotknęłam palcem - czystym - smoczka od butelki.... Dear God..

bry...
od 5 młoda "ulała" z rozbryzgiem na:
moje 2 bluzki i 2 staniki
swoje 3 spiochy
6 pieluszek tetrowych
recznik
flanelka
przescieradlo - to akurat zasikałA - pampers puscil

ide pranie nastawic

miałam prawie to samo. pranie właśnie wywieszam.
a poza tym- od czwartej praktycznie nie śpie. zaczełam karmić małą to starsza się obudziła i już żadnym sposobem nie dała sie przekonać że trzeba jeszcze spać. mleka zażadała a potem mi niezły bałagan zroiła w domu. teraz pojechała do babci. nie miałam dzisaj do niej cierpliwości. chociaż najbardziej zdenerwował mnie mój mąż ale to za długa historia. czasami mam wrażenie, że on nie kuma o co mi chodzi, faceci są tacy niedomyślni, no zwariować można. oczy mi sie zamykają...

Ostatnia edycja:
U nas kąpiel też bez żadnego krzyku, wyjęcie z wanienki ok, natomiast nie zbyt podoba mu się etap pielęgnacyjny, przy pępku to w ogóle się drze wniebogłosy. Ale mam teorię, że on po pierwsze nie lubi zimna, po drugie chyba jest głodny.
Nie mam pojęcia jak wyregulować czas wieczornego jedzenia i kąpieli. Bo jak go np. nakarmię godzinę przed myciem, to kąpiel jeszcze ok, bo lubi, ale już zaraz po niej jest ryk, bo głodny a tu go matka smaruje, pielęgnuje, czyści. Natomiast gdybym go maiła nakarmić tuż przed kąpielą, to bez sensu, bo po pierwsze niezdrowo, po drugie nie zje mi wtedy przed snem, a on już nauczony, że przed spaniem dostaje cycka. Jak jest u Was?

Mój też nie uznaje fazy pielęgnacyjnej:tak: Jak prawdziwy facet:-D.
Ręcznik zasr..ny mam prawie za każdym razem...

Ja go karmię przed kąpielą tak z 15- 30 minut, wtedy jakoś łatwiej daje się doczyszczać i smarować kremikami. Po kąpieli J jest zawsze głodny.

Zasypianie na noc stało się dla nas problemem. Julek sobie pośpi 15 minut przy cycku a potem się budzi i tak do 23... Wyssie mi wszystko w tym czasie z obu cycków i wydaje mi się, że zaczęło się to gdy zaczął przesypiać po 6 godzin, po prostu robi zapas na ten czas.

Standardowo ja chciałam jeszcze coś dodać ale mój syn ma dla mnie inne plany... Muszę pędzić:sorry:

No buziak popraw się kobieto;-)

mowisz i masz hehe:-):-) JESTEM :cool:

bry...
od 5 młoda "ulała" z rozbryzgiem na:
moje 2 bluzki i 2 staniki
swoje 3 spiochy
6 pieluszek tetrowych
recznik
flanelka
przescieradlo - to akurat zasikałA - pampers puscil

ide pranie nastawic

Aylin to nieźle dzien zaczelas o_O
u nas noc spokojnna zbieram siły na dzienz tesciowa :-\

WKONCU DZIS PIĄTEK 13 ;-)

Co do okien to ostatnio nie mogłam otwrzyc UWAGA!! : "Bo muchy najdą":-D:-D
Coprawda jest ich zatrzesieie jakos moze na deszcz ????
Ale w gniazdku odstraszacz a naodstraszaczu mucha chodzi :eek:

reklama
Podobno nie da się przekarmic niemowlaka karmiąc piersia - a mnie sie chyba dzis to udało:-( Młoda od 4 rano domagała się zarcia co chwile a ja rano jestem tak zaspana, ze nie mam siły protestować. Więc jadła co pół godziny do 9 rano. A potem ulewała jak szalona. Teraz lezy w łóżeczku i się ruszyc nie może.... Cięzko byc twardym nad ranem. W ogóle ostatnio wieczorami jest spokojna, zasypia zawsze o 10, to daje mi popalic tak od 4 rano......
Łatwiejsze od obsługi dziecka jest chyba nawet pilotowanie statku kosmicznego:wściekła/y:

Do góry