reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
A u nas od jakiegoś czasu są jazdy z karmieniem :no: Jest tak: najpierw podaję jedną pierś, je z 3-5 minut, zaczyna się wkurzać, wyrywać i stękać, to wiem, że słabo już leci i przystawiam do drugiej. Je bardzo ładnie z drugiej kolejne 5 minut, po czym znowu wypluwa, wygina się i płacze. Biorę do odbicia, ale nawet jak odbije, to wygina się na rękach. A jak daję butelkę - to samo. Najpierw się na nią rzuca jakby trzy dni nie jadł i po dwóch łykach płacz i wypluwa. Nie wiem, o co chodzi? Tylko w nocy jest spokój. Czy możliwe, że boli go brzuszek? No ale w wieku 4 miesięcy mogą być jeszcze takie dolegliwości? Czy któraś z Was ma podobnie? :no:

Jest udowodnione naukowo, ze wiekszosc dzieci woli lewa piers bo slyszy bicie serca mamy :)
Moj od jakiegos czasu je ladnie pierw z jednej, a potem z drugiej piersi.
Czy Wy wszystkie juz dajecie cos innego poza mlekiem swoim maluchom? Bo zaczynam miec wyrzuty, ze moj tylko na cycu jeszcze.

Suer 22ga, a ja pisze z dzieckiem na kolanach :cool:

Tomek zaczyna swirowac, jesli chodzi o zasypianie w dzien. Najlepiej na raczkach, ale ja sie dzielnie opieram. Przegladajac net w poszukiwaniu metod uczacych samodzielnego zasypiania znalazlam 3 czy 4. Chcialabym poznac Wasza opinie.
U nas wieczory są spoko - kładę mała do łóżeczka, nakręcam karuzelę i wychodzę. Jak słyszę, że marudzi, wracam, daję smoka, znowu nakręcam, pogłaszczę i znowu wychodzę. I tak w kółko.

W dzień jest gorzej - ostatnio zasypia praktycznie tylko na rękach jak jej śpiewam lub włączę kołysanki. Muszę coś z tym zrobić, bo ile można? :sorry2:
Jestem wykończona psychicznie :eek:

Dziś byłam na kolejnej rozmowie i przeszłam kolejny stopnień wtajemniczenia w odbyciu najdziwniejszych rozmów kwalifikacyjnych:dry:
W tej samej firmie co ostatnio?
Ja mam teraz tak, że czuję, że nie leci mleko od razu jak Gabi się przyssie, dopiero po ok 30 sekundach zaczyna lecieć, a ja wtedy czuję to w jednej i drugiej piersi. No i czasem to 30 sekund jest zdecydowanie za długie dla Gabi i się wkurza. Wtedy muszę (trzymając ją na cycu) wstać i trochę się pokołysać. Jak zaczyna lecieć to mogę usiąść...eehh t:-)e nasze szkraby
Ja muszę stać i się bujać cały czas... A niekiedy nawet to nie pomaga :-(

A u nas od jakiegoś czasu są jazdy z karmieniem :no: Jest tak: najpierw podaję jedną pierś, je z 3-5 minut, zaczyna się wkurzać, wyrywać i stękać, to wiem, że słabo już leci i przystawiam do drugiej. Je bardzo ładnie z drugiej kolejne 5 minut, po czym znowu wypluwa, wygina się i płacze. Biorę do odbicia, ale nawet jak odbije, to wygina się na rękach. A jak daję butelkę - to samo. Najpierw się na nią rzuca jakby trzy dni nie jadł i po dwóch łykach płacz i wypluwa. Nie wiem, o co chodzi? Tylko w nocy jest spokój. Czy możliwe, że boli go brzuszek? No ale w wieku 4 miesięcy mogą być jeszcze takie dolegliwości? Czy któraś z Was ma podobnie? :no:
U nas się ostatnio tak zdarza i przyczyną są bączki, a ostatnio chyba ząbki, bo jak podmieniamy smoka na takiego prosto z zamrażarki to jest lepiej. :tak:

Ugotowałam dzisiaj małej kompot z jabłek - tak jej smakował, że butli nie chciała oddać :-D A herbatki ostatnio nie chce. Widocznie jej się znudziła ;-)

Jeśli chodzi o powrót do pracy i opiekę nad mała to ma się nią zająć moja mama. Ale dopiero od kwietnia, więc na te dwa miesiące kogoś trzeba zaangażować. Mam już dwa typy - babcia mojej bratowej, lub koleżanka z pracy, która jest obecnie na urlopie zdrowotnym. Na szczęście pracuję tylko po kilka godzin dziennie, więc nie zbankrutuję ;-)

Aga ja wczoraj zaczęłam dopiero ;-)

Jest udowodnione naukowo, ze wiekszosc dzieci woli lewa piers bo slyszy bicie serca mamy :)
Czy Wy wszystkie juz dajecie cos innego poza mlekiem swoim maluchom? Bo zaczynam miec wyrzuty, ze moj tylko na cycu jeszcze.

hmmm..to ja mam chyba serce z prawej strony :-D:-D

Moja też tylko na cycu. Miałam podejście do marchewki, ale potem kupka była trochę bardziej zielona i śluzowata, więc przestałam dawać. w piątek idę do pediatry to pogadam z nią jak ona widzi rozszerzanie diety.

Aga ja nic nie daję i do końca piątego miesiąca nie będę.

Iwon Gosia też tak miewa. Czasem zje spokojnie a czasem wypluwa lub ciągnie, prezy się i wkurza. Gdy wtedy zmieniam pierś i czuję, ze leci to się uspokaja.
Ale dziś np miała taki dzień, że po południu cyckala co godzinę więc wiadomo, za którymś razem musiała się napracować, żeby coś poleciało. I wkurz.
Ale też są powodem baczki lub gazy w brzuszku jeśli długo poodbija to jest ok.

Dobrej nocy:-)

Munka naleśniki były z:
-ser mascarpone i łosoś
-pieczarka z sosem slodko-kwasnym
-szpinak z jajkiem
-ser mascarpone z bananem i dzemem...

Wpadaj na drugi raz ;-)

hmmm..to ja mam chyba serce z prawej strony :-D:-D

Moja też tylko na cycu. Miałam podejście do marchewki, ale potem kupka była trochę bardziej zielona i śluzowata, więc przestałam dawać. w piątek idę do pediatry to pogadam z nią jak ona widzi rozszerzanie diety.

hmmm ja tez. Bo lewej moja nie lubi....

Dobrej nocy:-)

Munka naleśniki były z:
-ser mascarpone i łosoś
-pieczarka z sosem slodko-kwasnym
-szpinak z jajkiem
-ser mascarpone z bananem i dzemem...

Wpadaj na drugi raz ;-)

osz...... Ty BABO!!! na noc takiego smaka robisz???!!!???:wściekła/y::-p:-p;-)

chyba zacznę codziennie odwozić męża do pracy:-D:-D:-D

Aylin - nie martw się, będziemy zyć;-)

Dobrej nocy!!! ja też juz mykam.

reklama
Do góry