reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cztery kółka i inne środki lokomocji naszych maluchów ;D

reklama
Ma, ma zwrotne koła, można zablokować że pojadą prosto. Ale to naprawdę super sprawa, w sklepie jak jeździłam i aż się rozpływałam.

Inka, daj znać czy się zmieści i czy tatuś uległ :)

dziś już nie miałam siły ani ochoty ale jutro pójdę do garażu z metrówką w ręce i sprawdzę czy ewentualnie wózek wejdzie bo tak naprawdę nie wyobrażam sobie kupić innego!!! choćbym miała składać z tyłu siedzenia to i tak kupię x landera a przyszły Tatuś nie będzie miał nic do powiedzenia!! :-D

inka...w tym wózku masz możliwość wypiecia przednich i tylnich kól...robi sie to szybko i sprawnie...gondolke też demontujesz jednym ruchem i tak rozłożony wózek bez problemu zmiesci Ci się do bagażnika nawet tak malego jak pegeuot 206, sama tak nasz wózek woziłam we właśnie takim autku mojej mamy (stelaz i koła do bagażnika, gondolka na tylna kanapę).
Spacerówka jest natomiast do stelaża przymocowana na stałę (przylepcami, sznureczkami i innymi elementami)wiec nie ściągasz jej za każdym razem ze stelaża i składasz ja w całości, masz oczywiście mozliwosc zdemontowania kół przednich i tylnich i jeśli je zdemontujesz, to tez spacerówka bez problemu wejdzie Ci do takiego bagażnika jak ma pegeuot 206. Ja tak to robilam i spoko. Sama jeżdżę samochodem typu combi, więc nie muszę sie tak rozdrabniać ze składaniem wózka i nawet jeszcze do bagażnika razem z wózkiem pakuje psa, więc nie mam żadnego problemu, ale xlander xa spokojnie mieści się do małego bagażnika, tyle że trzeba go odpowiednia rozłozyć. Ale do małego bagaznika KAŻDY wózek trzeba rozłozyć.

Witajcie.
Stoję przed wyborem wózka. Co do X-Landera to widzę nie ma wątpliwości, że jest bardzo dobry.

A co powiecie o ABC DESIGN 3Tec??? Bardzo mi się podoba, jest lekki i taki mały. Mam autko w kombi więc zmieści mi się nawet kolos, na większe zakupy raczej nie będę wybierać się z dzieckiem, więc kosz też nie ma dla mnie znaczenia. Tylko te koła, czy są zwrotne??? WOZEK ABC DESIGN 3TEC + FOTELIK RIDER KOL 2011 TEC (1733003928) - Aukcje internetowe Allegro

wg tego co pisze w aukcji przednie kola sa zwrotne, generalnie raczej wszystkie wózki maja przednie koła zwrotne, to jest standard, bardzo przydatna funkcja.
ABC design to dobra firma, ja bym sie zdecydowała..wózek jest ładny i na pewno dobrze wykonany.

Jedynie nie wiem co Ty na to, że spacerówka ma kubełkowe siedzisko, tzn, że nie rozkłada się oparcia na płasko, tylko cała siedzonko jest sztywne i jak chcesz dziecko położyć i oparcie układasz na płasko, to automatycznie "poddupek" i podnóżek się dźwigaja ( zmieniasz tylko kąt nachylenia całego siedzonka) mam nadzieje, że to wystarczajaco precyzyjnie zobrazowałam. To jest jedynie kwestia do rozważenia, bo wiem, że niektóre mamy nie przepadaja za kubelkowymi siedziskami, uważają je za mniej wygodne i małe.

Katarinka wszystko to kwestia gustu, ja osobiście nie lubię 3-kołowców. pytanie czy będziesz wózkiem jeździć po "wertepach" albo zaspach śnieżnych, bo ja mieszkając w górach muszę mieć naprawdę niezawodny wózek :-)

o x landerze sporo pozytywnych opinii jest, podobnie musty- mój 2 wybór ale jakoś stelaż mi się nie podoba, wrażanie jakby miał się zaraz złamać!

kATRINKA WIDAĆ ŻE WOZEK SOLIDNY I HM.. BAJERANCKI, JAK DLA MNIE ZA BARDZO, SAMA BYM SIĘ NEI ZDECYDOWAŁA, ALE GENERALNEI KAZDEGO WOLNY WYBOR, PODOBA MI SIE NAWET, I WŁASNIE.. CHOLERKA NIE WIEM SKAD U MNIE OBAWY PRZED TEGO TYPU "NOWOSCIAMI" HIHI
ja zostaje przy moim tako jumper x, nei bede zmieniała w dalszymciagu po Kamilku, hm.. ale do grudnia jeszcze daleko...
Aaaa co do kubełkowego siedzenia to faktycznie to jest rzecz która mi się nei podoba, małe dziecko ma miec pełen komfort i wygode, niestety kubełkowe siedzenie tego eni daje.

reklama
Dzięki dziewczyny za radę. Ładnie ten wózek wygląda, bo widziałam na żywo, ale musze pojechac do sklepu i poprosić o rozłożenie, złożenie i porównam z obok stojącym X-Landerem. Kubełkowe siedzonko, hmmm... nawet o tym nie pomyślałam. :-) Dobrze, że napisałyście.

Jakoś podobają mi się 3kołowe, są takie malutkie. :-) Podoba mi się jeszcze jeden, ale nie jestem przekonana, trochę kosmiczny :-) : http://www.swiatwozkow.pl/maxi-cosi...-cosi-citi-kolor-brown-earth-1szt-p-4379.html

Do góry