reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Czy ciąża w wieku 25 lat to dobry pomysł?

agata2001

Początkująca w BB
Mam w nowym roku 25 lat , chłopaka i myślę o dziecku. Co sądzicie na tem temat.Dodam że biorę leki na schizofrenię.

reklama
Jeśli macie warunki (finansowe, zawodowe, emocjonalne) to jasne. Sądzę jednak, że jeśli zadajesz takie pytanie, nie do końca jesteś gotowa. Przegadaj to z chłopakiem i lekarzem i się zastanów

Ja w wieku 24 lat wzięłam ślub (po 5 latach razem), chwilę wcześniej kupiliśmy mieszkanie. Oboje mieliśmy pracę i zdecydowaliśmy się na starania o dziecko. Urodziłam mając 25 lat. 1,5 roku później drugie. Nie żałuję. Mieliśmy stabilną sytuację w związku, własne mieszkanie, mąż nas utrzymywał przez czas, gdy ja byłam w domu.

Zastanów się @agata2001 czy masz stabilne warunki na dziecko. Czego chce Twój chłopak? Czy czujesz się dobrze i pewnie w związku?
Biologicznie to dobry wiek na dziecko, ale ważne są też inne aspekty życia. Co do schizofrenii się nie wypowiem, bo nic na ten temat nie wiem.

Do góry