reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Brzoskwinkaa zdrówka dla Adasia , miejmy nadzieje że to tylko chwilowa temperatura, a z drugiej strony lepiej że ma 39 niż 37 , bo jakby miał 37 to wiedziałabyś że coś się wykluwa a jak jest 39 to przynajmniej organizm walczy.:tak:
niby masz rację! ale ie mogę teraz mu zbić tej temperatury... ;/ a juz dzisiaj 3 czopki dostał.. a mozna chyba 4 maz na dobę..
a syrop nie wchodzi w grę.. bo mały zaraz wszystko wypluwa :-(

reklama
Brzos oby to nie angina...mi Niko pokasłuje cholera...nie lubie przedwiosnia bo wszyscy na około chorzy ...
ja pomyslę o tych warsztatach chetnie poslucham...:))

oo Marciaa to myśl o tych warsztatach i się zapisuj, bo mają ograniczoną ilość miejsc :-)
naczytałam się w necie na stronach medycznych i wg nich objawy anginy są inne, niż objawy Adasia..
więc mam nadzieję, że to tylko wyższa gorączka przy zębach, niż jakieś choróbsko :-(

Brzoskwinkaa mi pediatra mówiła że co 4 godziny można podawać jeśli jest wysoka gorączka lub pyralginę jeśli jest już bardzo wysoka :-)

Brzoskwinkaa mi pediatra mówiła że co 4 godziny można podawać jeśli jest wysoka gorączka lub pyralginę jeśli jest już bardzo wysoka :-)
hmm.. mnie kiedys lekarz mówił, że powinno się naprzemian dawać paracetamol z ibuprofenem.. eh zgłupiałam już.. ale widzę, że znowu temp wraca małemu powoli, więc w nocy będzie pewnie dawkowanie :/ no i wiem, że czeka mnie zarwana nocka, bo Adaś pośpi 3-45min i budzi się na 15-20min i dalej spać.. dobrze, że nie marudzi.. napije się czegoś pogada sobie polezy i zasypia..

paracetamol jest przeciwbólowy i przeciwgorączkowy , prawie wcale nie działa przeciwzapalnie więc jeśli to byłaby angina to młodemu pomoże tylko na gorączkę :-(

zrób mu też chłodne okłady na czoło i łydki (nie wiem czemu łydki akurat, ale kiedyś to wyczytałam w dzieciowej gazetce)

fakt, Kochaj i tańcz to chała, dlatego przyszłam zobaczyć co u Was :)

dzięki Dziewczyny! Kochane jestescie!

na razie okładów nie robię, bo młody wypaca tą gorączkę i temperatura spada :-) najważniejsze, że Adaś chce pić i dużo pije :-) poza tym jest żywy i chce się bawić, uśmiecha się :-)

edit.

a te kochaj i tańcz nie jest najgorsze... widziałam gorsze filmy :p

reklama
Do góry