reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Hej :-)

Wczoraj mialam pierwszą wizytę u gina :-) Mój "gigant" ma 2,7 mm i juz słychać serduszko. To 5 tydz i 6 dzień według usg co własciwie pokrywa sie z moimi wyliczeniami :-) Jak na razie wszystko ok, mam nadzieję, ze do końca tak bedzie. Oczywiscie mam sie szczędzać itp. Niestety od niedzieli trzyma mnie jakas cholerna "jelitówka":baffled:. Męczę sie straszliwie. Mialam tez stan podgoraczkowy. Balam sie , że może zaszkodzic to dziecku, ale lekarz mnie uspokoił. Siedzę w domu i trzymam się blisko toalety ;-)Mam nadzieje, że wkrótce mi przejdzie:baffled:

Milego dnia dziewczyny.

reklama
Aaaaaaaaaa, jeszcze sobie cos przypomnialam odnosnie tego usg na Polnej. Jak byłam w pierwszej ciazy to w 26 tyg tez bylam i mam zapis na kasecie wideo. To było wprawdzie 3 lata temy, ale zasady chyba sie nie zmieniły. Lekarz do ktorego chodzilam czekał na mnie i weszlam bez rejestracji. Po prostu przyszłam prosto od gabinet gdzie robia usg i on mnie wprowadzil. Babce, która robila mi badzanie musialam dac w łape 50 zł za nagranie.

Witam:)
Również jestem z Poznania i może troszkę późno piszę, bo widzę, że Wasze dzieciaczki już w większości duże to mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona:)
Mój synek- Wojtek ma 7 miesięcy i jest małym ruchliwym rojberkiem:)
pozdrawiam wszsytkie mamusie i ich dzidzie:)

helol
caly dzien przesiedzialysmy w domu,bo Zuzka stwierdzila,ze ona w taka pogode nie bedzie wychodzic.Teraz pikne ogladaja dobranocke z tata,a ja odreagowuje:rofl2:.
Gosia - jak brodka malej?

Pozdrawiam

heyka
co do usg na polnej to ja sie tam w przychodni zapisalam i w 22tc jak bylam poszlam przed 8h wzielam numerek do usg. i czekalam w kolejce. niestety zasze jest duzo kobiet...ale warto czekac. lekarz jest mily...przynajmniej ja trafilam na milego.jesli sie weznie swoja plyte to nagraja ci filmik.jesli dzidzia sie fajnie ustawi zrobia zdjecie i ci wydrukuja. oczywiscie badania wszystkie maluszka zrobia.wszystko wady wykluczaja..itp. no i oczywiscie za darmo. jedyny minus to czekanie. pozniej sie idzie na wizyte do gabinetu.ale tez czekanie. ale warto dla tego usg:) jak lezysz to masz pod sufitem taki duzy ekran specjalny zebys widziala tez:) no i tak w moim przypdaku potwierdzono ze bedzie chłopak.:)) ja niestey nie wiedzioalam ze mozna nagrac na plyte itp. i nie mam filmiku.ale naprawde warto:)
pozdarwiam i mykam do wyrka puki maly spi. bo pewnie o 2h bedzie placz o jedzonko:)
do juterka! poznanianki:)

i ja sie witam .... tymrazem z domku, bo siedzę z małym, przeziebiony i jego to dopadło :tak:

a w czwartek popołudniu odbieramy klucze do swojego M i w piatek przeprowadzka :tak: bo w czwartek jak na złość wszyscy znajomi maja jakieś plany :baffled: wiec koniec tułaczki :tak::-D:tak:

jarzebinka zdrówka dla synka, no i szybciutkiej przeprowadzki, w koncu się doczekaliscie ;-)
Gosia jaka oszustka???
A ja wczoraj i dzis walczyłam z siuskami Kubusia, oczywiscie bezskutecznie, myslalam, ze apopleksji przy tym dostanę normalnie :wściekła/y: no nic pozostaje jeszcze jutro, oby tylko mi "zgrał" kupkę i siuski w jednym czasie, to naprawde nie lada sztuka, aby zebrac cały materiał do badań w jednym dniu, bo przeciez musi być świezy :-) kupiłam tez dzis nowe woreczki na mocz( wczoraj zresztą tez, ale nie trzymał klej,wiec nic sie nie uzbierało ) bo do pojemniczka za diabła mały nie chce zrobic psipsipsi...a probowałam wszystkiego, łacznie z posadzeniem małego w kuchennym zlewie i puszczeniu wodu, nie działa...no to się pozaliłam :-D wybaczcie :-D
kredzia111 Witaj :-)
tricolor jak choróbka? przeszlo juz? zdroweczka i Tobie zyczę i oszczędzaj się teraz i leniu**** ile wlezie :tak:

hejo

jestem babeczki jakos ostatnio nie mam weny na pisanie:rofl2: kurcze denerwuje mnie ten bałagan wciaz latam z mpoem i sprzatam a konca nie widac:no::no:
na dodatek dzis jajnik tak mnie nawala ze nie wiem zaraz umre:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Jarzebinka- super swieta w nowym domku:tak::tak::tak:ale ci zazdroszcze mnie tez to czeka bo złozylismy wniosek o panstwowe mieszkanie raz ze mnie kasy sie płaci a dwa sa w lepszym stanie;-)
Gosia- i jak głowa przestała cie bolec?( to co miałam ci wyslałam mam nadzieje ze dojdzie bo babka pytała mi sie co jest w srodku skłamałam rzecz jasna bo tego nie mozna wysyłac:szok::szok::szok: heheh)
Natka- niom ja cos wiec jak jest z tym sikaniem i kupa ale wiesz co mocz musi by swiezy ale kupa z poprzedniego dnia moze byc tylko w lodówce musisz ja trzymac:-p
Ilona - a ty chcesz te karuzelke czy nie bo jak nie to ja tu upchne daj znac:-)

u nas dzis swieto Krolowej wiec juz powoli napierdzielaja petardami masakra i tak do 22;00 giej mała mi pewnie dzis przez to tak szybko nie zasnie:no::no::no:

reklama
Do góry