reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Pinka to bez sensu ze tyle samo idzie...eh a ile dni okolo? korcze non stop cos nam wypadnie...maly znowu katar dostal... ehhh....
kina1409 no mi tez sie nie chce biegac po aptekach i sprawdzac...wiem ze apteka ta blisko mnie czyli kolo piotra i pawla jest droga! juz kilka razy sie przejechallam na tym na np. mleku enfamil ktore tam kosztuje 30.20 a w np. Auchon 26.90. przynajmniej dla dzidzi leki maja drogie.

reklama
dziewczyny mam pytanie nie wiecie na jakiej stronie jest "ściągawka" ile powinno wazyc niemowle w danym tygodniu??? bo ja mam wrazenie ze moj jest gruby:/

tricolor super, gratuluję :-) no i pomyslnej i spokojnej ciązy zyczę ;-) no własnie ktory to tydzień śmiga fasolce?
kina śliczny brzusio i spory jak na 20 tydzień...ja w ciąży przytyłam prawie 30 kg :szok::zawstydzona/y: z 50 kg. "tasiemca" zrobiłam się słonicą wazacą prawie 80 kg. dzis po ponad roku wazę 63 kg. nie jest zle, zresztą wczesniej byłam za chuda, więc u mnie ciąża wypadła na + i porpawiła mi wygląd i samopoczucie.
PINKA25 "Ale sie dzieje no same cięzarne hheh " komu jeszcze gratulować??? bo u mnie się nie zanosi i chyba długo nie będzie hehee

Dzis byłam w Lidlu na zakupach, tanio owszem, ale po mięsko, pampersy i zywnosc dla małego i tak musiałam skoczyc do większego marketu, więc mozna powiedziec, ze niewiele zaoszczedziłam ;-) mają tanie słodycze, wiec kupiłam trochę, bo jutro u nas Halloween i dzieciaki będą buszować po osiedlach i pomyslec, ze za rok, dwa moj mały wyskoczy w jakims koszmarnym przebraniu :tak:

No dzieki dziewczyny,dzieki :-)

W ciazy najprawdopodobniej jestem od 5 października :-) Dokładna jestem, co ?;-) No, ale testy owulacyjne robilam wiec wiem z duzym prawdopodobieństwem. Do gina ide w poniedzialek 3 listopada. Przedwczoraj robilam badania- wszystko w normach, beta HCG - prawie 13 tys. Non stop chodze głodna i tylko czasma czuję delikatne mdłości, a poza tym wcale nie czuje, że jestem w ciazy :-) Do pracy chyba do końca roku pochodze, bo szczerze powiedziawszy juz mi sie nie chce, no ale musza znaleśc kogos na moje miejsce. Pozyjemy, zobaczymy :-)

Ale widze, że nie tylko ja tutaj z brzuszkiem chodze :-)

ale uroczy filmik znalazłam na you tube :
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=ST3FdbUoj1o&feature=related]YouTube - Tata[/ame]
i:
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=vF8vZM-O3hc&feature=related]YouTube - What is so funny?[/ame]

ale fajny filmik, drugi niestety nie działa...a tak swoją drogą, to malenstwo powinno tatusia w nos upieprzyć za takie "szczucie" biedne głodne, a tacie się na całuski zebrało :-D
Ale zimnica u nas, niby słonko, ale jakis mroźny wiatr wieje, wiec mały był dzis na dworku tylko 30 minut, boje sie, ze niedługo będzie jeszcze gorzej.
Dziewczyny, a jak myślicie, od kiedy mozna z dzieckiem zacząć zabawy z kredkami??? Widzę, ze synus ma hopla na punkcie długopisów, ale nie wiem czy mi kredek nie wszamie :-D kiedy Wasze bąble zaczynały takie plastyczne zabawy?
Miłego dnia rodaczki paa

Dzięki Gosiu, muszę zatem poszperać za bezpiecznymi, nietoksycznymi, niełamliwymi kredkami ;-) u Kuby jest jednak problem, bo on wszystko do buzi pakuje, wyprobujemy, zobaczymy, zreszta sama z chęcia sobie pobazgram :-p na zimę planuję ruszyc z moimi wizjami i troszke pomalować znowu, a nuż cos sprzedam, Ty bodajze też masz zdolności plastyczne, o ile dobrze pamiętam?

Gosiu nic konkretnego,tak sobie bazgram, abstrakcje...uwielbiam natomiast tynki artystyczne, mialam w Pl kilka zlecen na nie, wrzucę fotki wieczorkiem no i moze wyszperam jeszcze jakies "dzieła" ze starszych fotek...ja mysle, ze masz smykałkę, własnie o tych malowidłach u corci w pokoju myslę, nie kazdy potrafi :-)

reklama
Gosiu kilka moich "wybryków", no i największe zlecenie z podpoznanskiej restauracji ;-) wrzucam, poki łobuz smacznie spi :-)W sumie sama widzisz, ze nic specjalnego, takie tam bazgrańce, ale się mozna przy tym niezle wyżyć:-p

Załączniki

• Fotki 3 254.jpg
    Fotki 3 254.jpg
    45,1 KB · Wyświetleń: 51
  • Fotki 3 257.jpg
    Fotki 3 257.jpg
    46,1 KB · Wyświetleń: 78
  • Fotki 3 259.jpg
    Fotki 3 259.jpg
    47,8 KB · Wyświetleń: 62
  • Fotki 3 773.jpg
    Fotki 3 773.jpg