reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czy jestem w ciązy?

hej dziewczyny pierwszy raz z moim partnerem uprawialismy seks bez zabezpieczenia.Mialam wtedy okres i nie skończył we mnie wiem ze to nie odpowiedzialne ale tak wyszło. Dziś mam dostać okres od 3 dni czuje oznaki zblizajacej sie miesiaczki (bol podbrzusza, lekki bol piersi) tak jak mam zawsze wiec sie uspokoilam. Dziś rano wstałam i byłam pewna ze zaraz dostane okres podbrzusze bolalalo bardzo (mam bardzo bolesne miesiaczki) ogolnie bylo mi slabo no poprostu tak jak zawsze gdy mam 1 dzien okresu wiec bylam spokojna ze miesiaczka zaraz sie pojawi ale jestem lekko zaniepokojona bo dalej jej nie ma a ból prawie ustał. Jutro mam w planach zrobić test ciążiwy jestem zestresowana i przychodze z zapytaniem czy myslicie ze moge byc w ciazy?

reklama
Dziewczyny może któraś miała podobną sytuację i podzieli się doświadczeniem.
Otóż staramy się o drugie dziecko i w tym cyklu miesiączka spóźniona i test pozytywny. Po 2 dniach od testu krwawienie które trwało niecałe 2 dni i test nadal pozytywny. Wizyta oczywiście umówiona ale dopiero na sobotę. Czy jest możliwość że faktycznie jestem w ciąży mimo krwawienia. Dołączę zdjęcie testu po skończonym krwawieniu.

Był robiony popołudniu
IMG_20241001_164200.jpg

Dziewczyny może któraś miała podobną sytuację i podzieli się doświadczeniem.
Otóż staramy się o drugie dziecko i w tym cyklu miesiączka spóźniona i test pozytywny. Po 2 dniach od testu krwawienie które trwało niecałe 2 dni i test nadal pozytywny. Wizyta oczywiście umówiona ale dopiero na sobotę. Czy jest możliwość że faktycznie jestem w ciąży mimo krwawienia. Dołączę zdjęcie testu po skończonym krwawieniu.
W sobotę może nic jeszcze na USG nie być widać nawet, jeśli to ciąża.
Dużo wiarygodniejsze będzie teraz dwukrotne oznaczenie stężenia hormonu betaHCG we krwi w odstępie 48h, czyli np jutro rano oraz w sobotę rano i sprawdzenie, czy przyrost jest prawidłowy.
Tak, mimo krwawienia możesz być w ciąży. Owszem, krwawienie może być objawem poronienia, ale może być też spowodowane np krwiakiem, który pękł.

Dziewczyny w sobotę byłam na wizycie i faktycznie wiele się nie dowiedziałam. Macica powiększona ale endometrium 5mm. Czyli to krwawienie nie było miesiączką. Trzeba czekać i zrobić betę w środę. Zrobiłam ją już dzisiaj z dodatkowym progesteronem i jestem załamana.
Beta 52,2
Progesteron 1,69

Dziewczyny w sobotę byłam na wizycie i faktycznie wiele się nie dowiedziałam. Macica powiększona ale endometrium 5mm. Czyli to krwawienie nie było miesiączką. Trzeba czekać i zrobić betę w środę. Zrobiłam ją już dzisiaj z dodatkowym progesteronem i jestem załamana.
Beta 52,2
Progesteron 1,69
A czemu kazali Ci betę zrobic w srodę? Masz jakiś wczesniejszy wynik?

Zrób betę jeszcze raz w czwartek, a w przypadku jakichkolwiek boli natychmiast do szpitala.

reklama
Miałam zrobić w środę i w piątek a kolejną wizytę ustalili na 16.10. Ale mi się to wydawało za długo dlatego zrobiłam dzisiaj i już na jutro umówiłam się z innym lekarzem.

Do góry