hej dziewczyny pierwszy raz z moim partnerem uprawialismy seks bez zabezpieczenia.Mialam wtedy okres i nie skończył we mnie wiem ze to nie odpowiedzialne ale tak wyszło. Dziś mam dostać okres od 3 dni czuje oznaki zblizajacej sie miesiaczki (bol podbrzusza, lekki bol piersi) tak jak mam zawsze wiec sie uspokoilam. Dziś rano wstałam i byłam pewna ze zaraz dostane okres podbrzusze bolalalo bardzo (mam bardzo bolesne miesiaczki) ogolnie bylo mi slabo no poprostu tak jak zawsze gdy mam 1 dzien okresu wiec bylam spokojna ze miesiaczka zaraz sie pojawi ale jestem lekko zaniepokojona bo dalej jej nie ma a ból prawie ustał. Jutro mam w planach zrobić test ciążiwy jestem zestresowana i przychodze z zapytaniem czy myslicie ze moge byc w ciazy?
reklama
Dziewczyny może któraś miała podobną sytuację i podzieli się doświadczeniem.
Otóż staramy się o drugie dziecko i w tym cyklu miesiączka spóźniona i test pozytywny. Po 2 dniach od testu krwawienie które trwało niecałe 2 dni i test nadal pozytywny. Wizyta oczywiście umówiona ale dopiero na sobotę. Czy jest możliwość że faktycznie jestem w ciąży mimo krwawienia. Dołączę zdjęcie testu po skończonym krwawieniu.
Otóż staramy się o drugie dziecko i w tym cyklu miesiączka spóźniona i test pozytywny. Po 2 dniach od testu krwawienie które trwało niecałe 2 dni i test nadal pozytywny. Wizyta oczywiście umówiona ale dopiero na sobotę. Czy jest możliwość że faktycznie jestem w ciąży mimo krwawienia. Dołączę zdjęcie testu po skończonym krwawieniu.
Był robiony popołudniu
bleucoco
Fanka BB :)
Jeśli po krwawieniu test z moczu nadal wychodzi pozytywny, to przed wizytą oznaczyłabym dwukrotnie betaHCG, np. jutro rano i po 48 h.Był robiony popołudniu
Zobacz załącznik 1664887
blanny
W sobotę może nic jeszcze na USG nie być widać nawet, jeśli to ciąża.Dziewczyny może któraś miała podobną sytuację i podzieli się doświadczeniem.
Dużo wiarygodniejsze będzie teraz dwukrotne oznaczenie stężenia hormonu betaHCG we krwi w odstępie 48h, czyli np jutro rano oraz w sobotę rano i sprawdzenie, czy przyrost jest prawidłowy.
Tak, mimo krwawienia możesz być w ciąży. Owszem, krwawienie może być objawem poronienia, ale może być też spowodowane np krwiakiem, który pękł.
Dziewczyny w sobotę byłam na wizycie i faktycznie wiele się nie dowiedziałam. Macica powiększona ale endometrium 5mm. Czyli to krwawienie nie było miesiączką. Trzeba czekać i zrobić betę w środę. Zrobiłam ją już dzisiaj z dodatkowym progesteronem i jestem załamana.
Beta 52,2
Progesteron 1,69
Beta 52,2
Progesteron 1,69
Lady Loka
A czemu kazali Ci betę zrobic w srodę? Masz jakiś wczesniejszy wynik?Dziewczyny w sobotę byłam na wizycie i faktycznie wiele się nie dowiedziałam. Macica powiększona ale endometrium 5mm. Czyli to krwawienie nie było miesiączką. Trzeba czekać i zrobić betę w środę. Zrobiłam ją już dzisiaj z dodatkowym progesteronem i jestem załamana.
Beta 52,2
Progesteron 1,69
Zrób betę jeszcze raz w czwartek, a w przypadku jakichkolwiek boli natychmiast do szpitala.
reklama
Miałam zrobić w środę i w piątek a kolejną wizytę ustalili na 16.10. Ale mi się to wydawało za długo dlatego zrobiłam dzisiaj i już na jutro umówiłam się z innym lekarzem.