reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy mogę być w ciąży ?

Dzień dobry, dla uspokojenia sie, chciałam zapytać czy jeśli biorę regularnie tabletki antykoncepcyjne oraz krwawienie z odstawienia wystąpiło w termine, w którym miało wystąpić mogę być w ciąży ? Zrobiłam dla pewności test ciążowy, ponieważ mimo wystąpienia krwawienia z odstawienia dalej się niepokoje, po 5 minutach wyszedł negatywny, niestety po nocy od zrobienia testu coś pokusiło mnie żeby zerknąć na niego jeszcze raz i pojawiły sie dwie niewyraźne/rozmyte kreski przy „T” co mnie bardzo stresuje, czy może to oznaczać ciążę ? :(
IMG_4694.jpeg

reklama
Nie powinno się patrzeć na test po czasie dłuższym niż napisano w instrukcji (3-5 minut?), bo może wyjść fałszywie dodatni. Zrób drugi albo idź na krew to się dowiesz.

Dzień dobry, dla uspokojenia sie, chciałam zapytać czy jeśli biorę regularnie tabletki antykoncepcyjne oraz krwawienie z odstawienia wystąpiło w termine, w którym miało wystąpić mogę być w ciąży ? Zrobiłam dla pewności test ciążowy, ponieważ mimo wystąpienia krwawienia z odstawienia dalej się niepokoje, po 5 minutach wyszedł negatywny, niestety po nocy od zrobienia testu coś pokusiło mnie żeby zerknąć na niego jeszcze raz i pojawiły sie dwie niewyraźne/rozmyte kreski przy „T” co mnie bardzo stresuje, czy może to oznaczać ciążę ? :( Zobacz załącznik 1662271
Na większości testów jest napisane, że wynik otrzymujesz po 2-5 minutach. Wynik uzyskany po 10 minutach nie powinien być brany pod uwagę ( a co dopiero po całej nocy ).
Lepiej wykonać świeży test zgodnie z ulotką dla pewności.

Nie. Test po tylu godzinach jest po prostu zalany i wyschnięty i jest nieważny.
Jak chcesz to zrób kolejny test albo badanie z krwi.
Na ten w ogóle nie patrz.

Nie bierze się pod uwagę wyniku po czasie określonym w instrukcji testu . Po tym czasie zachodzą różne reakcje chemiczne i czasem może pojawić się ,,druga,, kreska

reklama
Do góry