reklama

Czy mogło dojść do zapłodnienia?

Witam. We wstępie napiszę, że przyjmuje leki Duphoston na wyregulowanie okresu. Biorę je około 5 miesięcy zaczynając od 16 dnia cyklu kończąc 26 dnia. Okres występuje idealnie. Ostatnio kochałam się z narzeczonym bez zabezpieczenia w drugi dzień okresu ( 15 maja). Okres trwał 6 dni, nie był taki intensywny jak zwykle. 21 maja zaczęły mnie pobolewać sutki i bolą do dnia dzisiejszego, są twarde i wrażliwe na dotyk. Gdy kaszlę strasznie kłują mnie jajniki, lub gdy wstaję z łóżka. Czy jest wgl możliwe zapłodnienie w tej sytuacji?

reklama
Witam. We wstępie napiszę, że przyjmuje leki Duphoston na wyregulowanie okresu. Biorę je około 5 miesięcy zaczynając od 16 dnia cyklu kończąc 26 dnia. Okres występuje idealnie. Ostatnio kochałam się z narzeczonym bez zabezpieczenia w drugi dzień okresu ( 15 maja). Okres trwał 6 dni, nie był taki intensywny jak zwykle. 21 maja zaczęły mnie pobolewać sutki i bolą do dnia dzisiejszego, są twarde i wrażliwe na dotyk. Gdy kaszlę strasznie kłują mnie jajniki, lub gdy wstaję z łóżka. Czy jest wgl możliwe zapłodnienie w tej sytuacji?
Owulacja zazwyczaj występuje mniej więcej w połowie cyklu. Jednak zdarzają się przypadki, że się przesunie. Dodając do tego żywotność plemników w drogach rodnych kobiety, jest niewielka szansa na zajście w ciążę że stosunku odbytego w czasie miesiączki.

Objawy, które opisujesz to nie są objawy ciąży, ponieważ nie nie pojawiają się 6 dni po stosunku.

Aby wykluczyć ciążę, zrób test ciążowy ok 14-16 dni od stosunku. A z dolegliwościami, jeżeli nie mina zgłoś się do ginekologa.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry