• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Czy mogło dojść do zapłodnienia?

Witam. We wstępie napiszę, że przyjmuje leki Duphoston na wyregulowanie okresu. Biorę je około 5 miesięcy zaczynając od 16 dnia cyklu kończąc 26 dnia. Okres występuje idealnie. Ostatnio kochałam się z narzeczonym bez zabezpieczenia w drugi dzień okresu ( 15 maja). Okres trwał 6 dni, nie był taki intensywny jak zwykle. 21 maja zaczęły mnie pobolewać sutki i bolą do dnia dzisiejszego, są twarde i wrażliwe na dotyk. Gdy kaszlę strasznie kłują mnie jajniki, lub gdy wstaję z łóżka. Czy jest wgl możliwe zapłodnienie w tej sytuacji?

reklama
Witam. We wstępie napiszę, że przyjmuje leki Duphoston na wyregulowanie okresu. Biorę je około 5 miesięcy zaczynając od 16 dnia cyklu kończąc 26 dnia. Okres występuje idealnie. Ostatnio kochałam się z narzeczonym bez zabezpieczenia w drugi dzień okresu ( 15 maja). Okres trwał 6 dni, nie był taki intensywny jak zwykle. 21 maja zaczęły mnie pobolewać sutki i bolą do dnia dzisiejszego, są twarde i wrażliwe na dotyk. Gdy kaszlę strasznie kłują mnie jajniki, lub gdy wstaję z łóżka. Czy jest wgl możliwe zapłodnienie w tej sytuacji?
Owulacja zazwyczaj występuje mniej więcej w połowie cyklu. Jednak zdarzają się przypadki, że się przesunie. Dodając do tego żywotność plemników w drogach rodnych kobiety, jest niewielka szansa na zajście w ciążę że stosunku odbytego w czasie miesiączki.

Objawy, które opisujesz to nie są objawy ciąży, ponieważ nie nie pojawiają się 6 dni po stosunku.

Aby wykluczyć ciążę, zrób test ciążowy ok 14-16 dni od stosunku. A z dolegliwościami, jeżeli nie mina zgłoś się do ginekologa.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry