reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

My sie kochalismy dziennie zobaczymy ale tak jak mowie u nas bylo to spowodowane bardzo duza checia posiadania dziecka bez wzgledu na plec.

010igov3fkey3mez.png

reklama
Hej dziewczyny. Nadrobie Was później , ale przeczytałam, że ktoś się stara o synka.
Jeśli chodzi o nasze starania to w sumie, na płci nie zależało nam już w ogóle. Po 15 miesiącach starań, zaczęliśmy po prostu pragnąć dziecka.
Czynniki, które mogły sprawić, że jednak syn to: seks co 2-3 dzień, pozycja od tyłu i ja pierwsza orgazm, mąż brał 3 miesiące profertil, tylko chłodne kąpiele. W kontaktach pełno ładowarek, używałam żelu conceive plus do każdego stosunku. W diecie dużo mięsa i pomidorów i to w sumie tyle.
Ja od początku czułam, że to chłopczyk. Od samego pozytywnego testu:-)
Maziajka trzymam kciuki, żeby twoje przeczucia się spełniły.
Miciurka jednak poznaliście płeć, tak? Gratuluję zdrowego syneczka!

Witam
Imama nie wiem na ile ta teoria z oligospermia sie sprawdza ale w naszym przypadku wedlug tej teori powinnam miec dwie corki a mam dwoch cudnych kochanych synkow :) A i przytulanka co 2-3 dni byly.

Imama U mnie nic się nie sprawdziło z tych rzeczy ktore znalazlas:) Ja to inna jestem hehe Starania codziennie do owulacji= syn, starania jedne 4dni przed owulacja,drugie min 40h przed owulacja = córka. Mąż palił duuuzo = syn, teraz nie pali 5lat = córka.

No wiadomo gdyby wszystko sie sprawdzało to byśmy miały co chcemy [emoji23][emoji4] ja tez z mężem paliłam i mamy synków. A skoro Marzycielka pisze ze z oligospermia tez sie nie zgadza to juz sama nie wiem. Czytam czytam zeby znalezc pomysł na siebie ale widze ze to i tak u kazdego co innego i bądź tu mądry [emoji15]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To jak los na loterii, nie mamy na to wpływu. Ale samo planowanie to największa frajda :) Ważne żeby nie nakręcić się za bardzo na jedną płeć, by potem nie płakać :)

U nas w szczęśliwym cyklu nie było oligospermii ale też bez szału, bo mąż miał 82 mln plemników w całej próbie nasienia no i tylko 8 % prawidłowych. A jak narazie 3 lekarzy mówiło, że będzie syn.

reklama
Do góry