reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Tak sobie myślę czy osoba wykonująca badanie nie powinna upewnić się, że w przypadku dziewczynki widzi wargi sromowe, a w przypadku chłopca – penisa i mosznę. Brak członka nie jest wystarczającym dowodem na to, że dziecko jest płci żeńskiej ? [emoji848]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Tak sobie myślę czy osoba wykonująca badanie nie powinna upewnić się, że w przypadku dziewczynki widzi wargi sromowe, a w przypadku chłopca – penisa i mosznę. Brak członka nie jest wystarczającym dowodem na to, że dziecko jest płci żeńskiej ? [emoji848]

Kitqa widzę ze tez myślisz o badaniu czy na pewno lekarz dobrze określi plec, ja codziennie myśle i szukam w internecie informacji i sporo jest pomyłek. Czasami siusiak się podwinie i mówią ze dziewczynka albo myla pępowinę z siusiakiem u dziewczynek czy opuchniętymi wargami. Ja dopiero uwierzę jaka plec jak dostanę zdjęcie genitaliów albo lekarz mi je dokładnie pokaże na usg :D

IMG_2394.JPG
Zdjęcie z internetu z 20 tygodnia plec męska

Załączniki

• IMG_2394.JPG
    IMG_2394.JPG
    97,9 KB · Wyświetleń: 2 420
Tak sobie myślę czy osoba wykonująca badanie nie powinna upewnić się, że w przypadku dziewczynki widzi wargi sromowe, a w przypadku chłopca – penisa i mosznę. Brak członka nie jest wystarczającym dowodem na to, że dziecko jest płci

żeńskiej ? [emoji848]

Też tak uważam więc jeśli Twój gin tego nie stwierdził to może jednak jest to chłopczyk :-)

Nie chce podważać doswiadczenia lekarza tylko chce miec pewnosc. A niestety w moim przypadku nie widzial nic pomiędzy nożkami bo dziecko nie pozwolilo na to. A z tej pozycji najlepiej widać kto to jest : ) pokazal na szybko z profilu lechtaczke (ktora jak dla mnie nie byla pod katem prostym... Ok moge sie nie znac) i przeszedl dalej do ogledzin pozostalych narzadow. Takze nie mam stu procentowej pewnosci. Ale jak narazie juz wszyscy wiedza ze bedzid dziewczynka : )

reklama
Dziękuje Majorcia [emoji8] jutro z rana będę dzwonić o wyniki i zrobię tez test czy coś bardziej widać.
Kitqa zgadam się. Dopiero jak Ci pokaże jajuszka i siusiaka to mówimy o chłopcu, mi doktorka dokładnie pokazała. I oczywiscie myśle ze najlepsze jest potty shot i tez Ok 15-20tc bo później różnie już bywa. O dziewczynce myśle ze z przekroju bocznego nie powinno wnioskować się płci jedynie ze jest to w 13 tc.
Dużo pomyłek nie powiem ze nie. Tez kiedyś liczyłam na cud. Musisz poczekać ma drugie potwierdzenie. Wcześniej lekarz tez powinien powiedzieć np 80% córka. Jak twój powiedział? Ze pewny ze dziewczynka? Moja znajoma tak miała ze jej powiedzia ze druga córa, ona pokupowala rzeczy a na następnym ze chłopczyk bo coś wyskoczyło.

Do góry