reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja czytam ale nic nie pisze bo nie mam co pisać, musze kupić inne testy owu bo te to dziadostwo :-) nie wychodzą mi wcale :-) Imama, Kitqa i Ana będzie dobrze nie martwcie się ;-)

reklama
Ana ten strach o ciąże chyba zostanie do końca. Ja już nic nie czytam bo nieraz takie smutne historie się trafia ze później spać nie potrawie.
To Cię postraszyło dobrze ze to od kuzynki bo ja byk chyba odrazu zemdlała.
Co do badań to mi badali w pierwszej kolejności tarczyce, ths bo bardzo często jest powodem poronień. Na jej miejscu napewno bym zrobiła badania bo nie ma żartów. Dwa razy poronienie wiec coś poszło nie tak. U mnie nie znaleziono przyczyny tak czasem jest ale radziłabym tak jak piszesz zrobić badania. Może do tego zbadać testosteron progesteron estradiol i prolaktyne. To podstawowe badani z których idzie wywnioskować czy coś jest podwyższone bądź za mało. Moja siostra Np ma mega wysoki testosteron stad brak okresu bardz plamienia cały miesiąc.
Mi po dwóch poronieniach gin zaleciła 100mg aspiryny raz dziennie. Czytałam różne opinie. Ale podobno pomaga.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Imama pogadam z nia szkoda mi ich strasznie tyle lat i nigdy nic ,az tu nagle test pozytywny, mozna sobie wyobrazic radosc ich, ktora nie trwala dlugo niestety, a w nastepnym mcu powtorka.

Ana z drugiej str dobrze ze coś "ruszyło" po takim czasie. Przykre ze niestety poroniła. Jeszcze jak tyle lat próbowali to dopiero załamanie. Ale pewnie jak się udało dwa razy zrobi badania i będzie Ok [emoji6]
Biedronka ja tez nigdy nie chciałam mierzyć bo się nie znałam itd ale to naprawdę super sprawa. Tyle dobrze ze teraz aplikacje są zapisze się i wyznacza nam owu [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ana i Imama dziękuje :-) a gdzie mierzyłyście te temperature w pochwie czy ustach??? Na katechezach przedmałżeńskich pani mowiła, że trzeba mierzyć conajmniej po 3 godzinach ciągłego snu a u mnie nie wiem czy było by to możliwe bo mój mały coraz gorzej śpi, chyba ząbkowanie oszaleć można, oczy zamknięte ma i krzyczy :-D i powiem Wam, że jak już to wygodniejsze dla mnie byłoby mierzenie w ustach, jakie macie doświadczenia z mierzeniem????

reklama
Ana i Imama dziękuje :-) a gdzie mierzyłyście te temperature w pochwie czy ustach??? Na katechezach przedmałżeńskich pani mowiła, że trzeba mierzyć conajmniej po 3 godzinach ciągłego snu a u mnie nie wiem czy było by to możliwe bo mój mały coraz gorzej śpi, chyba ząbkowanie oszaleć można, oczy zamknięte ma i krzyczy :-D i powiem Wam, że jak już to wygodniejsze dla mnie byłoby mierzenie w ustach, jakie macie doświadczenia z mierzeniem????

Ja mierzylam zwykłym czołowym, Rez wstawałam do dziecka i bardzo ładnie pokazało. Prowadziłam wykres na owufriend, zacznij tez badać szyjkę. Na początku trochę trudne ale potem wylapujesz o co chodzi [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

m3sx9jcgquxjjbv2.png

Do góry