reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ja mam tesciową ANIOŁA...ani mi w głowie sie wynosic ....teraz jak wracamm z pracy to nie dośc ze z Tomciem siedzi i obiad zrobi to mi w mieszkaniu porobi ...a wszystko po to że jak przychodze to mam sie tylko dziecmi zająć ...mam pranie powieszone badź złożone ...łożka poscielone wsio zrobione ...az mi czasem głupio :dry::dry::dry:.Czasem tylko plecie jakies głupoty niby doradzac z czymś chce ale co mi tam ....nie mam prawa narzekać :):-)

jarzebinko witamy sporo cie nie bylo,fajnie ze juz jestes!!znam te noce ja to prawie wcale nie moge spac a jak zasne to spie jak mysz pod miotla.to moze na dziewczynke masz takie mdlosci.przy twojej pierwszej ciazy tez tak mialas?

jeżeli chodzi o objawy, to pierwsza ciąża przeszłam całkowicie bez objawowo, bez żadnych dolegliwośc, czułam się wyśmienicie :tak: pracowłam do końca 8 miesiąca i naprawdę było OK :tak::-D:tak: teraz jest całkowicie inaczej i może akurat ........ będzie "Calineczka"

Anuffi, ściskam mocno i zaciskam kciuki za wzrost pęcherzyka :tak:

Bershka, mój brzuszek też pomalutku się zaokrągla :tak: ale do miana ciążowego jeszcze mu sporo brakuje :tak: chociaż i tak M zauważył,że troszkę wcześniej niż z Kacprem mi się przytyło :tak: ale co sie dziwić, te mdłości są dobijające i co godzinkę praktycznie muszę coś zjeść bo inaczej nie da sie funkcjonować :tak: mam nadzieję, że po 3 miesiącu to minie, bo nie chciałabym przytyć więcej jak ostatnio czyli 15 kg, a przy takim apetycie to może być ciężko utrzymac ta wage .....

pozdrawiam Was serdecznie piatkowo i prawie już weekendowo:tak::-D:tak:

Oj jarzębinko z calego serca zycze ci coreczki:)
Ale wiesz co....podobno przy dziewczynkach stezenie hormonkow jest wyzsze niz przy chlopcach wiec stąd mogą byc te mdlosci ktorych przy Synku nie mialas...:)
Ja to bym sie nie zczaila bo przy synku darlo ze mnie na maxa...wiec pewnie i przy dziewczynce by darlo!!!!! Ale nie martw sie niedlugo [poczujesz sie lepiej...i wiosna przyjdzie....slonce...ehhhbedziesz pieknie brzuszek nosic w letnich sukieneczkach:)
cc_m.jpg

Witam .:)
Wczoraj cos szukalam i znalazlam cos ciekawego.. Madzia moze Ci sie przyda.. :-)
"Test chmurkowy to polega na tym, ze musisz nasiusiać do słoiczka i wsadzić go na ok pół godzinki do zamrażalki. Jak wyjdzie Ci taki biały osad-no wygląda jak chmurka- na górze to znaczy, że prawdopodobnie jesteśw ciąży a jak w środku lub na dnie to nie. Ja robiłam raz i ta chmurka wyszła mi tak nie zupełnie na wierzchu i niezupełnie w środku, ale później zrobiłam normalny test i wyszła ciążą. "
Mnie zasypalo sniegiem strasznie :baffled: ..chyba dzieci sie tylko ciesza bo ferie sie zaczynaja dzis.. a ja sie przynajmniej wyspie..:-)
Pozdrawiam WSZYSTKIE Dziewczynki.. Milego dnia.. Buziaki:)

Witam weekendowo:-)

Bershka szkoda że nie wkleisz nam zdjecia.... ale suwaczek śliczny;-)

Madzia Ty to jesteś następna po Ptasiorku, cierpliwa jak ..... ja to bym juz 10 testów zrobila.... choc wydaje mi się ze jesteś w ciąży.... a objawy też na to wskazują.... a powiedz 26 współzyłaś w nocy.. a 29 byłas na monitoringu a kiedy rano czy po południu... kiedy wg ciebie była owulka miałas jakies objawy:confused:

Anuffi czekamy do soboty co tam sie u Ciebie dzieje....

Czarodziejko fajnego mieszkanka szukacie 4pokoje to super przy dwujce dzieci;-) a kolezanka to naprawde z tych co dużo klepać lubia chyba....

Sylwuś jakaś nowa metoda.... Madzia próbuj bo my tu z niecierpliwości niewytrzymamy....

Pyszczek,Kiki, Kicia,Ptasiorek, Margerita, go-sienka i reszta dziewczyn pozdrawiam

Aha pixella kobitko Ty już po usg napisz co słychać?????

Jarzębinko miałam Cie napisać na koncu posta i mi umkło bo mnie mały zagaduje:zawstydzona/y:

Ciesze się ze u Ciebie wszystko ok.... co do mdłosci i wymiotów to tak do 16tyg tyg powinny minąc tak mówi ginekolog..... u mnie jeszcze trwaja... ale juz sie przyzwycziałam taki codzienny rytuał:-D mówisz ze tyjesz... że niemiałas takich mdłosci przy Kacperku więc coraz wiecej wskazuje ze ta ciąza jest inna więc wg dawnych wierzeń moze bedzie Calineczka czego Ci bardzo zycze....:tak:
Kiedy masz nastepna wizyte?

buziole

Hm, rybke też bym zjadła, ha ha ha:-):-):-).
Anufifi, zazdroszczę teściowej, ja jak zamieszkałam z teściową (juz dawno był i nie pamietam,ha ha ) to małpa żeby nie gotować wychodziła na stołówkę. Ja myślałam, że mi pomoże bo byłam tylko co po porodzie. No odrazę mam.
Witam w klubie :-) ja byłam po cesarce i franca tylko raz przyniosła jakiś obiad a tak to NIC ech.... Teraz mieszkamy sami i mam ją głęboko.... ;-) no ale wspomnienia zostają na całe życia...... dobrze sobie czasem tak ponarzekać :tak::tak::-D:-D

reklama
Sylwia, dzięki za ciekawy pomysł, napewno spróbuje i to pewnie niedługo, bo teraz na "siusiu" raczej czekać nie muszę,ha ha ha. :-D:-D:-D
Agnieszka, ja współżyłam 26 stycznia wieczorem, a na monitoringu byłam też wieczorem, tak, ok 19-stej 29. No mam nadzieję, że dobrze wyliczyłam.:szok:
A teraz do Jarzebinki, ja pierwszego też mam synka i miałam mdłości do 5-tego miesiąca i to straszne, szczególnie rano. Teraz ( o ile jestem w ciąży) mam mdlości od samego początku, w przeddzień planowanej miesiączki złapało mnie "coś", tak że musiałam leżeć i cały czas spałam (czego nie miałam przy synku), dziś jakby lepiej z tym spaniem, ale chętnie bym się położyła.:-)

Do góry