reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Beti niestety jestem w pracy i nie mam jak odespać (musiałam wstać o 5:00) ale z wielką chęcią bym poodpoczywała w domu z Kacperkiem :tak:
a za Ciebie trzymam kciuki!!!! oby sie udało :tak:
możesz mi wyjaśnić na czym polega ten monitoring?

reklama
Wiedziałam , że to przeze mnie...
...no wtłuke...

Dziewczyny ..tak nie moze byc ...ja sie naprawde ciesze jak sie wam wszystkim udaje i nie moze tak byc ze macie opory pisac o swoim szczęsciu...jak tak będzie to ja przestane pisac bo bedzie mi głupio wam tu psuć nastroje ...a nie chce stad iść....

poza tym umówiłam sie z Beti ze zrobie wszystko co w mej mocy i dostane @ jak najszybciej i ja dogonie i nie dam sie będe walczyc

no.....

Paula monitoring to usg w okolicach dni płodnych które pokazuje jak rosnie pecherzyk i kiedy peka i wtedy wiadomo kiedy owulka i kiedy sie strac :)

robi sie z 3 w cyklu żeby wszystko było jasne ....

Beti hihihih ja kruszynka z moimi 179 cm wzrostu? Hihi :-D;-) a przez zimę i siedzenie w domu t i ówdzie słoninki przybyło :tak::baffled::-D
A u Ciebie super wieści, żeby się udało! :tak::-)

Paula ja bym Ci bardzo radziła zacząć stosować chociaż testy, lub pójść na monitoring, bo możesz wtedy znacznie skrócić staranka! Ja mam cykle średnio 26-dniowe, przez 5 cykli stosowałam testy owu i wtedy wiedziałam kiedy mniej więcej mam owulkę, a wyniki testów owu wcale nie pokrywały mi się z moimi obserwacjami. Śluzu płodnego np. w oógle u siebie nie zauważałam. Więc poszłam na monitoring, czyli usg przezpochwowe, gdzie lekarz ocenia wielkość pęcherzyka, kiedy może pęknąć i kiedy prawdopodobnie będzie owulacja. Ja byłam 3 razy na takim usg. 10go dnia cyklu- pęcherzyk miał 22 mm (to już i tak dużo), 12go - 25 mm i wtedy ginek powiedział że lada moment owulka. a 14go dnia cyklu już nie było pęcherzyka i był po nim płyn, czyli że pękł i do owulacji doszło. A przytulaliśmy się już od 10go dnia codziennie przez kilka dni :-)
Tak więc owu była wcześniej niż przypuszczałam, wcześniej myślałam że mam koło 13go-14go dnia. Naprawdę warto zaufać specjaliście i już niedługo cieszyć się kruszynką :tak:

to może powiem tak, umówiłyśmy się z Anufifi ,że po wizytach damy sobie znać smskiem co tam jakie wieści:-)napisałam jako pierwsza, Aniula odpisała, że jest jak jest, zrobiło mi się smutno bardzo, bo obiecałam, że będziemy razem
i to wcale nie tak, że psuć nastroje, kurczę ciężko tak napisać....my tu Ci bardzo kibicujemy kochana i mimo,że to forum i znamy się wirtualnie, ale to tak bardzo mocno się odbiera jak coś u którejś nie tak,zresztą same wiecie jak to jest
więc Aniula proszę mi się tu nie burzyć:-p:-p:-):-) bo ja wiem ,że za niedługo będziemy oby dwie odliczać czas od pierwszych ruchów do końca:-):-)

ja uparta jak osioł jestem ....łatwo mnie zdołowac ale szybko sie podnoszę ...
wiec musi sie w koncu udac...

wiecie ...nigdy tak nie czekałam na @ ja teraz ...ciagle chodzę do wc i sprawdzam ...ale na razie nawet nie pobolew
natomiast po tym leku mam hepipoptery w głowie...jak nawalona....

ale wiecie co:-)
jeśli to było po owulce i wg naszych tu doświadczeń to będzie trzecia dziewuszka jak nic:-):-):-)

Paula idź na monitoring u nas kosztuje ok 30zł, ale powiedzą Ci jak jajo rośnie ile ma i ile mniej wiecej do owulki:-)

Choć znamy się wirtualnie to wiemy o sobie i o swoich organizmach, o swoich uczuciach i przeżyciach więcej niż kto inny na żywo ;-) Ja np tylko jednej koleżance powiedziałam że się z M staramy o dzidzię, ale nawet wczoraj pytała czy robiłam już test, to chociaż trudno było się powstrzymac to powiedziałam że jeszcze nie :sorry: jak będę już po wizycie u ginka to wtedy jej powiem, ale i tak wiem że ona zachowa to w tajemnicy :tak:

reklama
A ja miałam dzisiaj całe mieszkanie posprzątać i klatkę :baffled: Może to za dużo jak na jeden dzień teraz...heh chyba sobie rozłożę na dziś i jutro ;-)

Do góry