reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

nie ja nie chodze na monitogingi bo poprostu nie mam czasu na to. Moje życie to wielki kocioł ciągle w biegu ciągle coś... nie mam nawet czasu pomyśleć o takich badaniach:zawstydzona/y:

reklama
rozumiem bo ja tez mam tak , ale wciskam jakos ta wizytę bo inaczej u mnie by lipa była...z reszta i tak jest...hmmm....
Nie wiem co doradzic ...moze udaloby ci sie isć choc raz w okolicy owulki żeby sprawdzic czy wszystko gra.....

Kinga :-( ale główka do góry, raz się udało, uda i teraz

Paula to namiary na tą wróżkę, daj znać jak sobie zrobisz wróżbę

Gosiu to nie moja wróżba, ja nie potrafię stawiać tarota

A ja sobie zaszalałam i kupiłam szlafroczek i koszulę do karmienia do szpitala. Ale zrobiło mi się tak bardzo słabo w sklepie, od razu ślina lepk,a gorący pot i o mało co nie zemdlała. Czułam już zawroty głowy więc szybko musiałam wyjsć w trakcie płącenia za szlafrok na zewnątrz. Zostawiłam wszystko w sklepie torebkę kartę płatniczą etc ale Pani mi wszystko przypilnowała. Tak samo działo mi się z Olim i byłam na obserwacji w szpitalu na 4 dni ale nic nie znaleźli niebepiecznego. Wiec teraz nie panikuję.

Paula czemu tak wczesnie idziesz na l4??ja jak wszystko bedzie ok planuje isc na zwolnienie juz na wakacje:p

Gosia wcześnie???!!! Ja w poprzedniej ciąży byłam na zwolnieniu od dnia w którym się dowiedziałam że jestem w ciąży czyli kiedy zrobiłam test :tak:mimo iż ciąże znosiłam bardzo dobrze :tak: pierwsze 2 tygodnie na normalnym a później już 100% aż do porodu. W końcu to jedyna taka okazja kiedy można sobie odpocząć i poleniuchować trochę ;-) teraz też mam taką okazje ale wtedy miałam troche inną sytuację w pracy niż teraz i jak narazie nie wiem jeszcze czy przez całą ciąże będe na L4....póki co dobrze się czuję a nie chcę jeszcze nic mówić nikomu to jeżdże do pracy ale później jak będe bardzo zmęczona to bede odpoczywała sobie w domku :tak:

Pyszczek przykro mi że tak źle się czujesz, ale takie uroki ciąży, są i te dobre i te złe icon_pai.gif ja w domu mam herbatke pomarańczową z imbirem....jeszcze jej nie stosowałam na mdłości ale może taka też by pomogła a lepiej brzmi niż sama imbirowa ;-)

Jarzębinko te dojazdy są najgorsze z tego wszystkiego ale szkoda mi mojej pracy zostawić i szukać czegoś innego bliżej miejsca zamieszkania bo gdzie mi będzie lepiej jak tu ;-) nie jest tu znowu tak rewelacyjnie ale myśle że zmieniając prace mogłabym tylko sobie zaszkodzić :sorry2:

Kinga przykro mi bardzo icon_pai.gif ale może to rzeczywiście tylko plamienie....na dniach napewno sie wyjaśni....głowa do góry jak nie tym razem to następnym się uda :tak:

Czarodziejko witaj :-) i opowiadaj jak było?

Ostatnia edycja:
Bershka dziękuje za linka ale jakoś boję się zrobić wróżbę.... :unsure: zresztą nie wiem jakie pytanie mialabym jej zadać...
dobrze że nic Ci sie nie stało i w pore wyszłaś ze sklepu...omdlenia podobno są normalne w ciaży...ja ich nigdy nie miałam i mam nadzieje że nie będe miała takiej przyjemności....

Ostatnia edycja:
Dziekuje Wam
Może masz racje anufifi powinnam isc na monitoring aby wiedziec czy wogóle mam owolacje:sorry2: pojde... może teraz w kwietniu sie wybiorę.

Zanim dzieci się urodzą,
w Bożym blasku sobie brodzą,
przykrywają się chmurkami,
rozrabiają z aniołkami...
Święty Piotr się z nimi bawi,
a Bóg Ojciec błogosławi.
Gdy z tęsknoty drży już ziemia,
wołają - do zobaczenia!
I skaczą przez nieba progi.
Hej smyki! Szczęśliwej drogi!
Na każdego anioł czeka,
szepcząc: będę miał...człowieka,
malutkiego, bezradnego...
O! Już jest! Witaj kolego!
Coś wymyślić prędko trzeba,
by nie uciekł mi do nieba,
więc zapomnij mój kochany
tamte łąki i polany.
Zapomniałeś? Znakomicie!
No to teraz - ciesz się życiem!
Gdyby ci się zaś przyśniło
jak tam w górze było miło,
to pamiętaj - ani słowa!
Jak umowa - to umowa...
Po tych słowach Anioł Boży
lekko palec swój położył
na usteczkach niemowlaka.
Jeśli kto się zna na znakach
już rozwiązał sekret cały:
skąd pod nosem dołek mały.

pozdrawiam i trzymam kciuki:tak:

Kinga śliczny wierszyk, wzruszający

Paula to zabawa, ja sie nie bałam bo w sumie jak będzie chłopczyk to też będzie super pięknie :tak:

reklama
Wiecie co...
tak sobie myślę
Bo przed wyjściem na miasto strasznie sie wkurzyłam i pokłóciłam się z mężem przez telefon potem zlazłam się na mieście w deszczu z dzieckiem.
No i pewnie po tym wszystkim sie skumulowało i zaczełam plamić :-(
Może gdybym bardziej o siebie dbała było by inaczej...

Eh...
ide poleżeć.
Buziaczki dla was papaa

Do góry