reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Royanka bardzo mi przykro z powodu brata/braci i rodziców. Czasami lepiej się rozwieźć niż żyć jak kot z psem. W mojej rodzinie niby wszystko ok ale nie do końca....brat po rozwodzie na szczęscie z pierwszą żoną nie mieli dzieci, teaz ma drugą żonke i córeczkę 3 m-czną a moi rodzice....tato bardzo nie szanuje mojej mamy ale skoro jej to odpowiada to ja nic na to sama nie poradzę :-(

Paula trzymaj się !!!! już niedługo będziesz mogła starać się o dziecko

W pierwszej ciąży czułam lekkie smyrnie w okolicach 16 tyg ale w 13 tym ? :confused::-D;-)moze im coś w brzuchu bulgocze :D

jak powiedziałam tak zrobiłam...pojechałam do przyjaciółki i wróciłam dopiero godzinę temu :zawstydzona/y::-) Oli padł w aucie i został przetransportowany do swojego łożeczka, na brudaska ;-)

Witam Dziewczynki:)
Co do kopniakow to mozliwe Bershka..:tak:ja w 2 ciazy mialam ostatnia @ 6.06 a pierwsze ruchy 10.10 .. wiec i u Ciebie pewnie to juz one :-);-) a mowia ze w 2 ciazy czuje sie je szybciej :-)
Pozdrawiam Wszystkie zafasolkowane i trzymam kciuki za starajace sie :sorry2:
Milego Dnia:)

hej dziewczyny!!

Royanka nieciekawie masz z ta rodzina ale czasami tak sie zdaza...moja tez nie jest idealna!!

paula kochana bedzie dobrze czas szybko leci wazne zebys to wstetne chorubsko wyleczyla!!

Bershka my tez wczoraj worcilismy o 23do domu i Maja na brudaska poszla spac:-)wyszalala sie u dziadkow hehe:-)

A mi sie dzis tak strasznie chce spac ze masakra:-(ja nie wiem czy to jeszcze niewyspanie po Londynie czy po wczorajszym wyjsciu??dzis ide spac o 21 bo tak sie nie da funkcjonowac:-(Meczy mnie wszystko powoli zastanawiam sie czy nie isc na l4 chodz na tydzien zeby troche odpoczac??

Hej Dziewczyny :-)

Ja dzisiaj na chwilę przed uczelnią. Też już mnie męczy to jeżdżenie autobusem w tę i z powrotem, a jeszcze musze spacerować trochę do przystanku..

Paula zupka mi się chyba udała bo wyszła dobra :tak:

Gosia mam pytanko do Ciebie - czy Ty masz jeszcze poranne mdłości?? Bo ja własnie mam, może nie codziennie, ale jejku myślałam że w II trymestrze już nie będzie, a tu nadal są :baffled:
A zdjęcia nie wkleję bo nie mam chwilowo aparatu, już kiedyś pisalam że nasz aparat się zepsuł i przymierzamy się do kupna nowego. Brzuszek już trochę mam :tak:

Ja po Waszych wczorajszych postach zastanawiam się kiedy ja poczuję pierwsze ruchy? Heheh nawet nie wiem co to za uczucie, czy ja te ruchy rozpoznam w ogóle? :-D To już w sumie 16ty tydzień, więc może już niedługo bobasek da znać o sobie?

Pozdrowionka dla wszystkich!

Pyszczek ja zadnych mdlosci nie mam czasami jest mi slabo tj dzis rano:-(ruchy napewno niebawem poczujesz:-)w pierwszej ciazy moze to byc od 18do 22tyg:-)

WITAJCIE KOCHANE:-)
Nie było mnie ostatnio na forum i nie będzie przez najbliższe dni:-(niestety moje obawy o ciąże się potwierdziły w niedziele zaczęłam plamić dobrze że M był przy mnie co odrazu zadzwonił do mojego ginekologa i powiedział mu że jeżeli plamienie było jedno i potem jest spokój to mam w poniedziałek do niego przyjechać(w niedziele nie mógł bo kończył remont w gabinecie)a gdyby zaczęła krwawić dużo nieustannie to do szpitala no więc tak patrzeliśmy co chwile na majtki czy są czyste i było ok to jechaliśmy wczoraj do gina i okazało się że moja ciąża jest zagrożona:-:)-:)-(ale jest fasolka na swoim miejscu co ginekolog powiedział że będziemy ratować ciąże tak się ucieszyłam tak więc mam dupohstan i folik taki inny specjalny do brania razem z duphostanem no i w nagłym przypatku mocnego bólu brzucha no-spa

Patrysia - jak masz mozliwosc, zmierz sobie poziom progesteronu - ja w 6 tygodniu tez zaczelam plamic i, mimo tego ze jeszcze przed zajsciem bralam duphaston, okazalo sie, ze progesteron jest o 2/3 za niski jak na ten tydzien ciazy, wiec od razu moja gin potroila dawke tabletek, ale ze doszly wymioty, dostalam jeszcze zastrzyki (kaprogest) i bralam je przez 5 tygodni - jestem niemalze pewna, ze tylko dzieki takiej reakcji mojej gin udalo sie i mamy teraz przesliczna coreczke :-) u Ciebie tez bedzie ok, ale czasem trzeba sobie pomoc :happy2: powodzenia i pisz jak sie czujesz jak tylko bedziesz mogla!

Witam

Dzięki Syla, tylko to nie o mnie chodziło z tymi ruchami. Ja już czuję doskonale :tak:w końcu 25 tydzień mam ;-)

Pyszczku jeszcze z 2-3 tygodnie i poczujesz maleństwo ;-)

Dziewczyny ja mam cały czas zatoki zatkane. Kataru nie mam, ale jak tylko nockę prześpię to masakra. Wstaję z otwartą buzią. Woda morska nie pomaga na lepsze oddychanie a nie chce cały zcas brać kropli do nosa. Macie jakieś sprawdzone pomysły ?

reklama
Chodzą mi po głowie jeszcze dwa imiona dla chłopczyka
Gabriel i Marcel

co o tych imionach sądzicie ? tak serio :tak:

Do góry