reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Teraz sie uda, wierze w to- z takim zapalem.
A ja , az boje sie testowac po 20.09.- boje sie zobaczyc I, bo wtedy zawieszam staranka na pol roku. Az mi jest smutno, ale co zrobic. Dziekuje Bogu ze mam chociaz synka.
Ale bardzo bym chciala drugie.

reklama
Beatko tego ci zycze:-)z calego mojego serduszka, zobaczysz juz niedlugo spotkamy sie na czerwcowkach , czekaj ty na majowki sie zalapiesz jakby co :-D
to super, uda sie tak dzielnie nad tym pracowaliscie :-)oboje
ok ja uciekam bo musze sie uczyc tescik dzisiaj mam

Gosiu, cieszę się że się nie załamujesz i spokojnie przyjełaś nadejście @. Szkoda tylko, że nie przełamałaś pasma niefasolek na naszym wątku. Więc która kwalifikuje się jako następna do testowania?Beatko nie pisałam bo za bardzo nie mam o czym pisać U mnie nadal @ brak, ale.... :-) dzisiaj wieczorkiem zobaczyłam dosłownie kapkę krwi w śluzie, więc może wkrótce się coś ruszy w tej sprawie.

Dobry wieczór dziewczynki. Nie udzielam sie bo nie jestem doświadczona w teścikach- przy pierwszym dzicku było tylko jedno pytanie i jeden numerek ;) do końca, teraz zależy mi na chłopcu. Proszę więc ekspertki- z tego co widzę są tu- o poradę. Jeśli mój cykl trwa zwykle 28 dni, a w tym miesiacy wyjatkowo 30 (chyba stres zwiazany z decyzją o następnym dziecku) więc szczyt o. powinnam mieć ok. poniedziałku, a licząc 30-to dniowy cykl- w sobote i mam takie kreseczki w teście owulacyjnym: 2 dni temu- kontrolna i słaba owulacyjna, wczoraj- kontrolna i silniejsza owulacyjna i dzisiaj- kontrolna i prawie niewidoczna owulacyjna. Czy możliwe żebym miała tak wcześnie szczyt i dziś zaczyna mi sie kończyć? Nadmieniam że temperaturki nie mierzę, a śluz bardzo skąpy, wręcz niezauważalny a dziś rano przy robieniu kawy popłynąła mi czysty, przejrzysty i tak rzadki jak woda... Kurcze dziewczyny, ja jestem 'rasowym' baranem ia jak pomyslę ze miałabym czekać do następnego miesiaca to chyba zrobię to dzisiaj. Gdybym miała pewność że to nie szczyt. Całuję Was mocno i przypominam: UŚMIECHNIJ SIĘ! :-D

Hej Mamis
ja mialam tak samo w ostatnim cyklu tzn z tymi kreseczkami no i lipa nic nie wyszlo nie wiem co to znaczy
zastanawiam sie teraz czy przypadkiem nie mialam wcale owulki albo co ( no chyba ze byla pozniej ale znowu to nie mozliwe po @ pojawila sie 13 dni po tej najsilniejszej kreseczce) ehh mam nadzieje ze teraz juz bedzie ok i nam sie uda

reklama
w sobote i mam takie kreseczki w teście owulacyjnym: 2 dni temu- kontrolna i słaba owulacyjna, wczoraj- kontrolna i silniejsza owulacyjna i dzisiaj- kontrolna i prawie niewidoczna owulacyjna. Czy możliwe żebym miała tak wcześnie szczyt i dziś zaczyna mi sie kończyć? Nadmieniam że temperaturki nie mierzę, a śluz bardzo skąpy, wręcz niezauważalny a dziś rano przy robieniu kawy popłynąła mi czysty, przejrzysty i tak rzadki jak woda... Kurcze dziewczyny, ja jestem 'rasowym' baranem ia jak pomyslę ze miałabym czekać do następnego miesiaca to chyba zrobię to dzisiaj. Gdybym miała pewność że to nie szczyt. Całuję Was mocno i przypominam: UŚMIECHNIJ SIĘ! :-D

Mamiś, generalnie zasada jest taka, że dopiero po równie silnej bądź silniejszej kresce testowej w przeciagu 24-36godzin jest owu. Jak sa juz dwie mocne krechy juz na tescie owu beda slabesze kreski.Dlatego jak sie mocno stara o bejbika to trzeba nawet robic test dwa razy dziennie aby nie przegapic.
Kolejna zasada (oczywiscie to teorie)chcesz chłopca to po dwoch mocnych kreskach odczekujesz jeszcze nawet kilka godzin i dzialasz dzialasz dzialasz ile wlezie. Plemniczki męskie są silne tylko 24 godziny wiec musisz wpasowac sie. Oczywiscie caly okres płodny jest dłużej :))

No a u mnie,wciąż dziwne te kreski, wczoraj ciemniejsza-ale jeszcze tyci jaśniejsza od kontrolnej a dziś, znów słabsza.Licho to wie, być może w tym cyklu brak owu. No ale staranka wczoraj były. Testy mi się kończą wrr!!!

Beatko, super super, trzymam kciukasy. UDAŁO SIĘ!!

Dorotko, i co i co?
Gosiu, kurde, już myślałam że choć tobie się udało.
Miłego dzionka dziewczynki

Do góry