reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
WITAJCIE:-)
U mnie ok i cieszę sie bo siostra przyjeżdza do mnie:-)

patrysia zrob zdjecie w nowych spodniach z brzuszkiem i wkleic nam prosze..

super że niunia dobrze sie rozwija:-)a ja wkleje zdjątko ale troche później teraz musze tu opczytać wątki i na nie odpisać i szykowac obiadek bo niedługo siostra przyjeżdza:tak:a jutro jeszcze jade na usg co niedługo zobacze moje maleństwo:-)

AGNIESIAK nie wiem jak to jest z tym podbarwionym śluzem bo u mnie jak miała być @ to odrazu normalnie leciał bez śzu podbarwionego ale mam nadzieję ze to tylko tak że fasolka jest już w brzusiu:tak:

A co tu tak cichutko dziś:-D
ja wrociłam z uczelni i myślę sobie, że pewnie te moje panny naskrobały setki stron a tu proszę:-) Zaskoczyłyście mnie:-D
U mnie @ na całego wg suwaczka:tak:
W tym miesiącu ida w ruch testy owulacyjne, moze pomogą. Aha! No i tempkę mierzę:tak:

Agniesiak,szkoda...bo pełna napięcia (tak,jak reszta dziewczyn) trzymałam kciuki i już widziałam "światełko" w tym tunelu ;-)
Pozdrowienia dla Was wszystkich :-)

Aga jeśli zabierzesz sie za ten cykl z mierzeniem tempki i testami to duża szansa ze juz wiecej @ mieć nie bedziesz ....( znaczy przez dłuższy czas)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny....tak sie zastanawiam i może mi podpowiecie...
Bo na dziewczynkę to tak 2 dni przed owulką powinny być starania...i ja mam cykle 26-28 dniowe więc suwaczek mam na 27 dni.....tak żeby wypośrodkować.
I skoro chcemy trafic w tą dziewczynkę to przy cyklu 26 dniowym ta owulka powinna być dzis lub jutro...serduszkowaliśmy 29 maja (wczoraj zasnęłam zanim mąż z pracy wrócił:zawstydzona/y:) i nie wiem czy to tak zostawić czy starać sie dziś jeszcze bo moze owulka będzie potem....:sorry:
Ogólnie ze śluzem u mnie marnie...żadko kiedy mam uczucie "ślisko"...jest wilgotno ale bez tego rozciągliwego śluzu...Brzuch mnie ewidentnie dziś pobolewa i już nabrzmiało mi podbrzusze....szyjka dość wysoko...ale jakoś udaje się ją jeszcze dosięgnąć. Miękka i wilgotna...chyba się lekko otwiera ale dość trudno mi to stwierdzić bo to moje pierwsze obserwacje....:sorry::sorry:

A poza tym na końcu szyjki czuję lekkie zgrubienie coś jakby twarda krostka:eek: ale nie boli i nei mam żadnego zapalenia ani nic z tych rzeczy...co to moze być? A może już było zawsze tylko ja teraz wyczułam???:eek::eek::eek:

pomóżcie mi zinterpretować jak z tą owulką....
Chcemy tak z 2 miesiace postarać sie o ta dziewczynkę a jak się nie uda to potem juz nie będe zwracała uwagi na to czy przed owulką w trakcie czy po.....
Pozdrawiam i dzięki za pomoc

reklama
Witaj Madzia....
Moim zdaniem powinnaś zostawic to tak jak jest...
W planowaniu płci najważniejsze jest wiedziec dokładnie kiedy sie ma owulacje i niestety nie jest to proste bo jak sie okazuje( i mozna to na tym forum zaobserwowac) najprostrze wyliczenie ze jeste to 14 dni przed @ nie zawsze sie sprawdza....jesli czytałas forum to zauwazłas ze dziewczyny robia wiele zeby wiedziec kiedy owulka jest dokłądnie ...najskuteczniejszy jest monitoring...
Dziewczynka jest najpewniejsza z 4 dni przed owu....do 2,5 dnia i to licza sie godziny....ale jak wiadomo to tylko zwieksza szanse a nie daje gwarancji....

Do góry