Witajcie babeczki kochane!!!
ja od BB juz dawno jestem uzalezniona, ponad 3lata, a tak na duuuza skale to od roku, jak mam juz stale lacze internetowe;-)

Tak sie ciesze, ze przynosisz dobre wiesci, a mleczko mu zwieksza i bedzie dobrze. Co do odparzen polecam wlasnie sudokrem. Moj synke raz dostal takiego odparzenia na pupci, ze wygladalo to jak zywa ranka-efekt uboczny, czy jak kto woli reakcja alergiczna na wilgotne chusteczki Biedronkowe

. Smarowalam przy kazdym przewijaniu i po 2-3dniach sladu nie bylo. A kupki to mi robil przy kazdym karmieniu, czyli max co 2godzinki! , rzadkie i sudokrem zapobiegal ladnie. Wlasciwie nigdy nie mial tych odparzen, raz od tych chusteczek

.
Dziewczyny moje kochane, jak ja wam dziękuje za wszystko.... Zrobiłam rano test I ohydna krecha... ale myślę sobie @ dalej nie ma więc czekam... i naczekałam się jakieś 30 minut bo wredota przylazła... kompletnie mnie zaskoczyła... bez bólu brzucha tak jak to normalnie miewam,,,,
Więc dziś zaczynam 1 dzień cyklu a dokładnie 10 cykl starań... kiedyś musi się udać.. Już wcześniej nastawiłam się na porażkę i przyjęłam ją godnie... skoro nie w tym miesiącu to w następnym i tak do skutku... co ma być to będzie.. W tym cyklu zacznę mierzyć tempke od 5 dc i będę obserwować owu... ale na monitoring nie idę bo to nie ma sensu już wiem kiedy ona jest a nie mam zamiaru już mojego gina wzobogacać bo za 3 dni monitoringu zapłaciłam mu 300 zł.. efektów żadnych ale przynajmniej wiem kiedy się moge spodziewać owulacji... i na pewno tytm razem się uda... mus:-):-):-):-)
Przykro mi ze @ sie pojawila, ale w koncu sie uda

. I masz racje aby opuscic ten monitoring-duzo to kosztuje, a swoj organizm juz znasz. Bedzie dobrze!
(...)
Royanna cieszę się że wszystko ok po wizycie :-) w takim układzie może rzeczywiście uda się poczekac do terminu

A jakie jeszcze przygotowania Ci zostały?? My musimy jeszcze skręcić łóżeczko i przygotować, no i spakować torbę do szpitala. A do kupienia zostały drobiazgi.
Dziewczyny jakie polecacie termometry do mierzenia temperatury ciała dziecka i nie tylko? (nas również). Miałam dla nas zwykły rtęciowy ale coś się popsuł, nie chce naciągać i mierzyć, więc muszę jakiś kupić lepszy, ale od razu żeby i dla maluszka był..
(...)
No, musze poprac i poprasowac posciel, czekam na dostawe bo wczoraj zamowilam materacyk, musze spakowac torbe, dokupic drobiazgi(szczotka do wlosow, termometr do kapieli, kosmetyki), ugadac z cicia jaka posciel ma dokupic, a my do tej poscieli baldachim i zaslonki(aby stlumic durne rozowe ksiezniczki na tapecie

) i chyba byloby tyle...
Co do termometrow, ja najchetniej uzywam rteciowego wlasnie, bo mam 2 elektryczne, nie wiem nawet jakiej firmy, ale byly taniutkie, ok 10zl, i sa do bani! Porownywalam wielkrotnie temperature i nie dosc, ze najczesciej ja zanizaja, to w dodatku sa baaaardzo niedokladne. Bo nie zanizaja o 1 czy 2 kreski, ale niekiedy nawet o cale stopnie! Np na rteciowym pokazuje ze jest 38,2st, a na elektrycznym 36,8st! Do bani!
Zastanawiam sie nad kupnem takiego na allegro za ok 100zl do ucha i czola, ale nie wiem, czy to tez nie bedzie wyrzucenie pieniedzy w bloto...A przydalby sie jakis dokladny, bo ja sobie rteciowym potrafie zmierzyc temp, ale synkowi juz nie

, i zawsze robi to moj M

(...)
Royanna dobrze że jesteś teraz spokojniejsza po wizycie u gin

napewno maluszek doczeka do bezpiecznego terminu
zdrówka dla synka życzę...niestety tak to już jest w przedszkolu a do tego jeszcze ta jesienna pogoda...(...)
Dziekuje
dobrze , że ja mam takiego gina ...on by nigdy nie wziął ode mnie za monitoring...juz mi czasem głupio bo ja do niego jak na sraczke , co chwila z czyms a on nic nie bierze...
tzn on tu w przychodni nigdy nie brał , ale jak czasem wieczorem jade prywatnie to mi liczył za monitoring 20 zł

, aż głupio było dawac , a za wizyte z usg to ostatnio zapołaciłam 50 zł ...
jak tak pomysle to lubie go jeszcze bardziej ...hehe
Naprawde fajny doktor!!! Trzymaj sie go i nie opuszczaj

Dziewczyny właśnie oglądam tvn24 i mówią że po weekendzie będzie pierwszy śnieg!!!

Ale w ciągu dnia 5 stopni...
O rany

W calej Polsce???
U nas dzis na termometrze o godz 8 bylo tylko 5st
(...)
Pyszczek ja do dzisiaj nie znalazłam dobrego elektronicznego termometru, już chyba ze 3 różne wyrzuciłam

i wróciłam do zwykłego rtęciowego
ale chętnie też bym sie dowiedziała jaki polecacie

(...)
No wlasnie, to tak jak ja...
jeżeli chodzi o moją fryzurę to nic nadzwyczajnego, poprostu podciełam. Po bokach mam krótsze a na środku głowy nieco dłuższe.. ciężko zrobić fotke aby bylo widać a ja nie lubie zbytnio pozowac

tak łoo
Ladnie

:-):-):-)
Paula czuje sie o niebo lepiej:-)tylko wczoraj wieczorem bolal mnie brzusio tj podczas okresu i nie wiem co to bylo??czyzby skurcze??bolalo dosyc mocno

jak myslicie??
(...)
Dobrze, ze lepiej sie czujesz:-)
Bol jak na @ to nie skurcze, ale przygotowania, chyba, ze czulas jak cieplo lub ten bol Ci promieniuje od gory brzucha do dolu...
Mnie tez czesto tak boli brzuch, szczegolnie wieczorami...
Ufff, ale napisalam posta:-)
Milego piatku