reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja nie mogę czekać do dnia spodziewanej @..... bo jak tylko wynik wyjdzie pozytywny to muszę brać dalej Duphaston aż do wizyty u gina... Dlatego do 25 dc muszę się dowiedzieć... od tego zależy czy fasolinka się utrzyma czy nie... A muszę jej po porostu pomóc... Jeśli się okaże że nie to po 25 dc zrobić przerwę w Duphastonie i czekać na @....

W klinice do której chodziłam kilka cykli tez mi kazali robic w 10 dniu po owu bete nawet po pregnylu czy owitrelu po to własnie by w razie fasolki ją wspomóc ...teraz gin tez kazał nawet w 9 DPO ....wiec cos w tym jest ....co innego jak nie ma sie problemów z zajsciem w ciąze tzn jak jest to jeden z poczatkowych cykli prób .

reklama
WITAM.
Kochane jestem bardzo smutna:-(Ale najpierw z dobrych wieści to to ze synek zdrowo się rozwija :-)waży 1131 :tak:No ale to na tyle z dobrych wieści bo mojemu dziecku śpieszy się na świat jest ułożony główka i już napiera i z tąd te bóle pochwy krzyża niekiedy twardnienie brzuszka:-(moja szyjka nie jest ciekawa musze leżeć i za 2 tygodnie czyli 9 listopada kolejne badanie szyjki i jeśli sie nie poprawi to musze iść leżec na patologie i mojemu dziecku podadzą sterydy:-(gin powiedział ze na szew jest za późno(nie wiem do końca o co chodzi z tym szwem):eek:mam zapisane leki które musze brać 3x1 co osiem godzin nazwa SCOPOLAN czy ktoś je już brał:eek:nie moge już się tak zajmować dzieckiem nic dźwigać dużo odpoczywać ale wiadomo jak to jest mieć 2 latka w domu:-(nastraszył mnie że jak się niepoprawi to może dojść do porodu a ja przecież jestem w 29 tc to za szybko ja nie chce:no::-(w nocy bolał brzuszek jak na @ jak chodze koli mnie w pochwie jestem zdołowana nawet się popłakałam ginowi jak robił usg szyjki:-(z tego co mówi że szyjka lepiej wyglada na usg ale ginekologicznie nie jest dobrze co nawet 2 razy badał i sam był nieciekawy z miny i tak poważnie mówił że emocje puściła co się popłakałam :-(ja nie mam nic do szpitala jestem nieprzygotowana jeszcze nie teraz niech dzidziuś się rozwija ja niechce aby podawano mu sterydy :-(nie mam humoru boje się każdego ruchu:-(nie spałam prawie całej nocy:-(nie wiem co mam myśleć o tym wszystkim:-(

Patrysia ty musisz teraz naprawde uwazac i duzo leżec ....wiem jak to jest leżec z dwu latkiem w domu ...nie ma ci kto pomóc?????
szew jest zakładany własnie jak sie szyjka skraca i otwiera ale moze byc załozony tylko do pewnego momentu , widocznie masz juz za bardzo skrócona szyjke ...
miałam podobna sytuacje ale troszke pósniej w 34 tygodniu ale na 2 tygodnie M przywiązał mnie do łózka( dla mnie to była katorga , ja nie potrafie zjeśc obiadu siedząc na dupie , ależenie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)))) ale przeszło....potem ciąze przenosiłam wiec spokojnie ....

Ostatnia edycja:
Patrysiu, najwazniejsze, ze dziecko zdrowo sie rozwija a ty duuuuuzooooo lez! I badz dobrej mysli!!!

Ja wlasnie dowiedzialam sie, ze do nas jedzie moj tata :) zostanie kilka dni, potem jedzie na 1.11 do rodzinki a potem chyba znowu do nas :)
Bede mniej sie udzielac na bb ale nie rozpakowywac ;) a jak co to mam nr do Pauli :)

Patrysia ty musisz teraz naprawde uwazac i duzo leżec ....wiem jak to jest leżec z dwu latkiem w domu ...nie ma ci kto pomóc?????
szew jest zakładany własnie jak sie szyjka skraca i otwiera ale moze byc załozony tylko do pewnego momentu , widocznie masz juz za bardzo skrócona szyjke ...
miałam podobna sytuacje ale troszke pósniej w 34 tygodniu ale na 2 tygodnie M przywiązał mnie do łózka( dla mnie to była katorga , ja nie potrafie zjeśc obiadu siedząc na dupie , ależenie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)))) ale przeszło....potem ciąze przenosiłam wiec spokojnie ....

niestety jestem zdana na siebie tylko tyle co M pomoże ale też musi pracować:-(jestem w szoku jak to sie mogło stac przecież było dobrze a tu nagle takie coś:-(moje słowa do gina czy dziecko przeżyje ja już mam takie filmy nie moge się przestać martwic:-(zrobie wszystko dla synka bede lezeć nawet teraz leze i musi być dobrze co wierze ale jednak jak się to ma na swojej skórze to czarne myśli w do głowy przychodza:-(

Doczytałam tyle że PYSZCZEK urodziła tak??

Patrysia musisz leżeć i dużo odpoczywać jak tylko masz okazję a jeżeli nie to siedź i nic nie rób kochana. Dobrze ze dzidzia rozwija się tak dabrze. Buzka
royana no niezle gosci bedziesz miała:) no to tak uważaj na siebie i jak coś to pisz do nas w wolnej chwili:) A jak by co to daj znać smsem Pauli:tak:

dzień dobry :)
czytałam wczoraj Wasze posty 4godziny, naprawdę jest tu miło:) Jesteście takie zżyte i tak się wspieracie. I pomyślałam sobie że może nie powinnam się tu wtykać. Któraś z Was podpowiedziała że jest podobny wątek, może powinnam tam się przenieść. Wy tu macie swoje sprawy, niektóre przeżywają trudny czas a ja jeszcze nie mogę doczytać co się dzieje:( Nie wiem czy dam radę kiedyś być aż taką częścią Waszego grona, bo jestem nowa :(
Wyczytałam też że Agnieszka która chwilowo Was opuściła miała mieć chłopca a teraz na suwaczku widnieje Waneska :) Jak to się stało? Nie mogłam znaleźć odpowiedzi :)

Tak jak któraś z Was napisała nastawiłam się na to że będę musiała cierpliwie poczekać :) Dlatego teraz zacznę obserwacje a w lipcu starania :) Mam tylko pytanie: skąd wiedzieć że nastąpi owulacja mierząc temp?? Czy skok temp oznacza owulację, czy dopiero kiedy się on utrzymuje jakiś czas? Jeśli to 2 to jak długo?? Czytałam też w Waszych wpisach że w staraniach o dziewczynkę test pozytywny oznacza STOP w jak to określacie SERDUSZKOWANIU :) :) Czy tak?? Czy taka przerwa od starań od owulacji wystarczy?
Pomyślałam że połączę tablice chińskie z metodą o której piszecie :)tak dla pewności :)

Kiki gratuluję córeczki :) Macie takiego rodzyneczka kochanego w domku :)

P.S. przepraszam że piszę: "któraś z Was" , "jedna z dziewczyn" itd, ale nie mogę zapamiętać Waszych loginów :)

zapomniałam dodać ze cykle mam 27-28 dniowe :)

Ostatnia edycja:
Malenka, dobrze ze do nas trafilas :)
Kazda z nas zaczynala tak jak Ty, byla "nowa" ale im wiecej sie tu zaglada, pisze, tym bardziej bedziesz czescia "nas" :)
Niedlugo nas poznasz, my poznamy Ciebie i nie bedziemy sobie wyobrazac, ze moglo byc inaczej :)
Po prostu pisz z nami :)

maleńka pisz pisz smiało i nawet nie myśl o odejsciu:) poznamy się!:tak:

dziewczyny jak mnie ta pierś boli.....:baffled: nie moge sobie miejsca zlaleźć...
przed chwilą układałam naczynia do zmywarki jak się schyliłam to koszmar:no:
nie mam pojecia od czego tak mnie boli... ta druga mnie nie boli aż tak mocno

reklama
niestety jestem zdana na siebie tylko tyle co M pomoże ale też musi pracować:-(jestem w szoku jak to sie mogło stac przecież było dobrze a tu nagle takie coś:-(moje słowa do gina czy dziecko przeżyje ja już mam takie filmy nie moge się przestać martwic:-(zrobie wszystko dla synka bede lezeć nawet teraz leze i musi być dobrze co wierze ale jednak jak się to ma na swojej skórze to czarne myśli w do głowy przychodza:-(

Doczytałam tyle że PYSZCZEK urodziła tak??

Patrysiu lez i staraj sie odpoczywac jak najwiecej...a jakas siostra nie moze Ci pomoc przy synku??napewno wszystko bedzie dobrze i synek sie zdrowy urodzi...nie zamartwiaj sie tak bo wiesz ze Alanek czuje to co Ty czujesz!!!
co do Pyszczka to ja tak napisalam ze urodzila bo sie nic od wczoraj nie odzywa i sie martwimy...bo chyba nikt nie ma z nia kontaktu:-(

Royanka ale Ci tatusko niespodzianke zrobil:-)przynajmniej nie bedzie Ci nudno:-)

dziewczyny a czy 2listopad to tez swieto??

Do góry