reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam dziewczynki

szybko bo znowu czas mnie goni
Kubuś jest rozkarmiany ale to żmudna praca i bardzo ciężka. Jutro jedziemy do Krakowa z samego rana do Instytutu, który specjalizuje się w jelitkach krótkich. To filia Instytutu Matki i Dziecka z Warszawy. Stworzony dla dzieci południowych.

Kubuś jest cały czas na jedzonku pozajelitowym i takie też bedziemy mieć w domku podłączane na noc. Będziemy pod ścisłą opieką lekarzy z Krakowa, którzy stopniowo będą nam zmiejszać przepływ aż odłączą od tego jedzonka. Kubuś przyrasta wagowo bardzo ładnie, chwyta już zabawki, raczej próbuje i komicznie to wygląda :-D jak śpiewam to otwiera buzie i mruczy razem ze mną :-D rozwinięty jest ponad swój wiek. Ostatnio nawet przekręcił mi się na boczek.Jest śmieszkiem ale potrafi też zapłakać na cały oddział :-D

teraz sobie śpi a ja piję kawkę. Mam tyle pakowania jakbym się przeprowadzała do innego mieszkania :-D od telewizora po laptopa, lezaczki, karuzele, koce, nasze ubrania, kosmetyki, zabawki :szok::eek:

Podczytuje Was regularnie i czekam na szczęsliwe porody :tak:

reklama
Ja dziś wczesnie wstalam. Moja mama ma przechlapane bo była z facetem i sie rozstali a teraz ten ją nęka... Wczoraj przyjechał do niej i stał pod drzwiami, wysylal jej mmsy z grobem mojej babci, straszyl i mowil,ze sie nie ruszy do rana. masakra jakas! Mama na policje zadzwonila ale ten dziad zdazyl juz pojechac...do mojej cioci:szok: Ciotka go przepędziła i znów do mamy przyjechal, masakra jakaś. Wysyła jej ciągle smsy, straszy, że spotkają się w sądzie, wysyła maile, nawet profil na NK jej załozył i powymyslał na nia takie rzeczy, że głowa pęka...Napisałam do administratorów i mama ma na policje dzwonic. Wogole jej cv napisal i przeslal na maila, oczywiście same oszczerstwa itp. Cały czas pisze w listach na końcu, ze ja kocha, i kochac bedzie do śmierci.. Nawet do mnie wypisuje ten dziad...na nk i wogóle, eh..:wściekła/y::no:

hej dziewczyny!ja nadal 2w 1 chodz wieczorem mialam takie parcie ze myslalam ze sie zaczyna...poza tym wczoraj za duzo pochodzilam i niestety dzis mnie wszystko boli:-(moj maz sobie wymyslil ze nazwie synka Nikodem(pierwsze)Dyzna(drugie imie) no nasakra poprostu...ale raczej zostanie Kacper ale on chce Kasper...
Kinga przykro mi ze @ przylazla
Paula nastepny cykl bedzie tez Twoj
Bershka super ze Kubus taki radosny pomimo tego co przechodzi:-)

Buziaki dla pozostalych dziewczyn:-)
Aga wszystkiego najlepszego bo dzis Twoje urodzinki:-)

Dziendobry babeczki!

Ale u nas dmuuuucha!!! Szok!

Ja nadal w dwupaku i przez najblizsze 2 dni nie moge rodzic bo mam Maciejka w domu bo sie przeziebil i dostal dzis lekko podgoraczkowego stanu-niby tylko 37.2, ale do przedszkola go nie dam, tymbardziej, ze mu ropka oczko zachodzi-biedulek moj...Myslalam, ze przez weekend mu przejdzie, ale nie.

Agniesiak! Wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!!!

Paula, Kinga, Dzastina-nastepne cykle sa Wasze!!!

Witam was!

Agniesiak wszystkiego najlepszego za okazji urodzinek!!!!
:-):-)

Paula może w tym cyklu nam się powiedzie:)) bardzo mocno bede trzymała kciuki za nas!
Dzastina jak u ciebie?? też z nami bedziesz się starała dalej ?;-)
Musimy sobie dopingować i się wspierać razem:happy2:

royana zdróweczka dla Maciusia i uważaj na siebie i ty.
Berskha ciesze sie ze Kubuś radosny:-) buziaczki dla maluszka!
Gosia musisz sie oszczędzać kochana bo będzie poród na gwałt;) buzka

Witajcie ;-)

Ja już po porannej wizycie u mojego gina, no i ogólnie nic się u mnie jeszcze nie dzieje - Synuś się na świat nie spieszy :sorry: Wyniki moczu mam dobre, ciśnienie też, nic prawie nie przytyłam przez te dwa tygodnie od ostatniej wizyty, serduszka posłuchałam, a moja szyjka "w lesie" jak to ginek stwierdził :sorry: Zero rozwarcia, choć główka dobrze już na nią napiera, z tego co mówił. Także te strzepki śłuzu chyba o niczym nie świadczą na razie.

Coś czuję że sobie jeszcze pochodzę w tej ciąży...:sorry: Chciałabym już w tym tygodniu urodzić...A tu cisza :confused:

Plan jest taki że jesli nic się nie będzie działo to w przyszły wtorek, 10.11 mam zrobić KTG i z wynikiem pomaszerować jeszcze raz do mojego gina (tylko wynik pokazać, już nie będę musiała płacić za wizytę), a jeśli nadal nic by się nie działo to w piątek 13.11 (!!!) czyli tydzien po terminie mam się zgłosić na porodówkę i mówic że nie czuję ruchów :szok::-D, nawet jak będę normalnie czuła to mam się upierać że nie czuję i że źle się czuję i mają mnie już ostatecznie tego 13go zostawić w szpitalu... Mój szpital oczywiście przepełniony, akurat taki sezon że jest masa pacjentek, więc muszę miec dobry powód żeby mnie przyjęli. Jejku to jeszcze tyle czasu...

Gosiu i Royannko a Wy jak tam? Na pewno będziecie pierwsze miały Waszych Synków przy sobie, a ja będę nadal człapać z brzuszkiem, no ale nic, skoro tak ma być to niech będzie :sorry2:

Agniesiak Wszystkiego Najlepszego z Okazji Urodzin! :-)
A z tym byłym Twojej mamy to rzeczywiście masakra jakaś :no: Na policję musicie to zgłosić koniecznie!

Kinga , Paula szkoda że nie wyszło w tym cyklu, będę kibicować w następnym! :tak:

Paula zapalenie pęcherza to nic przyjemniego (wiem coś o tym) :baffled: oby szybko Ci przeszło!

Dzastina a jak u Ciebie sytuacja wygląda?

Bershka cieszę się że Kubuś taki pełen życia jest i dobrze się rozwija :-) Buziaki dla Was :)

Pozdrawiam wszystkie Dziewczyny!

Anufifi, Beti - co u Was słychać? Pewnie podczytujecie, a nic nie piszecie.

Pyszczku, u mnie tez cisza.

Przez te tabletki co bralam, to zapomnialam jak czulam te skurcze we wrzesniu co powodowaly rozwarcie, i teraz jak cos czuje to nie wiem co. Wczoraj wieczorem mialam wrazenie ze co 15minut brzuch mi sie stawia, ale czulam wtedy tez maluszka, wiec to chyba nie to...bo nie wiem, czy powinnam czuc. A w ogole to Alanek stal sie ostatnio bardzo aktywny i brzuch(skora) az mnie szczypie jak on sie prezy. Bol nierzyjemny.

reklama
Royanna u mnie cisza jak makiem zasiał :sorry::-D a Sebuś też w weekend kicał równo, ale to mnie akurat cieszy, bo wiem że wszystko ok, jak jeden dzien byl mniej aktywny (w tamtym tygodniu Wam o tym pisałam) to martwiłam się, więc teraz przynajmniej jestem spokojna :tak: U Ciebie Aniu może organizm zareaguje na odstawienie leku i wszystko jakoś szybciej pójdzie...

Chyba muszę sobie znaleźć jakies zajęcie konkretne, tzn nawet wiem jakie - pisanie trzeciego rozdziału pracy mgr :) Jak już dobrze przysiądę to wiem że dni będą szybciej mijały i nie będę się niecierpliwić że jeszcze nie rodzę :) Może niedługo się zmuszę i zacznę coś pisać...Wyjdzie mi to na dobre gdy potem przy maluszku nie będę miała czasu, to część rozdziału będę miec napisane :)

Ostatnia edycja:
Do góry