reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

pajka- u mnie test owulacyjny dodatni jednak o czymś swiadczyl.......o tym ze jestem w ciązy!!!!!!!!!! wychodzil pozytywny a potem test ciązowy potwierdzil!!!!!!!

reklama
Pajka ja tez nie rozumiem czemu nie robisz testa..:eek: U mnie przy tempce 36,8 wyszedl pozytywny dzien przed @.. no ale wiadomo, różne organizmy, jednak ja bym zrobiła na Twoim miejscu teraz, po co czekac do rana?? Skoro i tak by wyszedł jak jesteś a jak nie to nie.:tak:

dziewczyny ja wiem po swoim organizmie, ze tak wysoka temoka o niczym nie swiadczy bo juz bylabym w 5 ciazy. W kazdym cyklu tak mam wiec sie nie napalam , zre to ciaza. kilka razy mialam tak, ze fl była dluga a ciazy nie bylo a temoka bykla wysoka! a na nastepny dzien przyszla @testa wieczorem nie bede robila bo nawet nie mam go pod reka jak cos zrobie jutro rano:-D nie naleze do osob, ktore wala testy jak popadnie bo dla mnie zrobienie testu i zovbaczenie I krechy boli 100 razy bardziej nic zobaczenie @

Pajka ja się z tobą zgadzam nie ma się co srać za przeproszeniam. Zrób sobie spokojnie testa jutro rano albo i nie rób jak nie chcesz:) ty wiesz najlepiej czy robić warto czy lepiej poczekac jeszcze.
Ja mocno kciuki zaciskam pamietaj! Buziak! :happy:

Pajkaaa tu nie chodzi o robienie testów jak na sraczke ,....jestes po terminie @ masz tempke powyżej 37 , starasz sie o dziecko ( zakładam) i masz nitki krwi ....oby nie było za późno.....moze jestes w ciązy a nie wziecie dupka czy luteiny moze spowodowac ze ją stracisz i dostaniesz @....

Nie wiem , ja pisze z dobrego seca , ale jeśli uwazasz ze pisze brednie moze lepiej porpostu zadzwonic do lekarza....dam głowe ze powie , żeby robic test jak najszybciej

Ostatnia edycja:
witam

Załączniki

• DSC01878.jpg
    DSC01878.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 46
  • DSC01868.jpg
    DSC01868.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 52
Jestem już w domku, Sebcio śpi chwilowo ;-)

Patrysiu jesteśmy bardzo zadowoleni z wizyty, bo lekarz bardzo miły i pogodny, zagadywał Sebusia jak się dało, a do tego wiem że świetny fachowiec. Na usg wszystko wyszło dobrze z bioderkami na ten moment ale lekarz dokładnie obejrzał Małego i zapytał czy miałam mały brzuszek w ciąży, bo Sebusiowi było w środku najprawdopodobniej ciasno i dlatego teraz trzyma stópkę szczególnie prawą tak odgiętą do góry, nie chce prostować tzn ściągać w dół paluszków. Ale na tę chwilę to nie jest nic powaznego, mamy wykonywać ćwiczenia stóp przy każdej zmianie pieluszki, tak samo bioderka dla lepszego odwodzenia mamy go układać na brzuszku w pozycji żabki, oraz układac glówkę na prawą stronę, bo lekarz zauważył u niego skłonność do przekręcania główki ciągle w lewo i przez to może się główka deformować, więc teraz mamy cały czas kłaść na prawą. No i czeka nas kontrola za 2 miesiące. Na razie jest ok, dobrze że poszliśmy, bo przynajmniej możemy zastosować od razu profilaktykę żeby nie dopuścić do nieprawidłowości :)

Gosiu dostaniesz skierowanie do poradni preluksacyjnej na konsultację ortopedyczną i usg bioderek na tej wizycie u pediatry :tak: tylko że dobrze jest pójść na to usg pod koniec pierwszego miesiąca życia, lub w 5-6 tygodiu,a u mnie na fundusz pierwszy wolny termin był dopiero na koniec stycznia :eek: więc poszłam prywatnie..aha i ja w szpitalu dostałam taki wpis w książeczkę zdrowia Małego że mam pójść do orotpedy :tak:
Co do tego przesikiwania - oj u nas też czesto Sebcio sikał za pieluszkę, ale to dlatego że ja nie wiedziałam że trzeba siusiaka do dołu ułozyć, a poza tym dobrze założyć pieluszkę, ja na początku nie umiałam i w szpitalu cały czas zasikiwał ubranko, aż mi głupio było :sorry: ale teraz biorę siusiaka do dołu, pieluszkę dokładnie zakładam i już jest ok, czasem jeszcze się zdarzy, ale bardzo rzadko :-D

Anufifi myślałam ostatnio o Tobie i przypomniało mi się że Tomuś jest grudniowym dzieciaczkiem :) Spóźnione ale szczere buziaki od e-ciotki Kasi :sorry::-) była jakaś imprezka? :-D

reklama
Do góry