reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Witajcie :-)
Ostatnio w ogóle nie mam czasu zaglądac do Was :confused:

Bershka mam pytanko do Ciebie :) jak w końcu wyglądał prezent który mieliście dać docentowi na wyjście ze szpitala? Dałaś zdjęcie Kubulka? Wiesz bo chciałabym w jakis sposób podziękować mojemu lekarzowi prowadzącemu ciążę, mimo że nie był przy porodzie, to jednak przez te 9 miesięcy otoczył mnie fachową i dobrą opieką, mogłam na niego liczyć, to dobry człowiek i chciałabym się mu jakoś odwdzięczyć. niedługo idę na pierwsza wizytę po porodzie (wcześniej nie mogłam się zebrać) i zastanwaiam się czy coś nie kupić i nie dołączyć zdjęcia Sebuśka z kilkoma słowami podziękowania...Jak Wy to zrobiliscie?

A może Dziewczyny podsuniecie mi jakiś pomysł...

Pozdrawiam wszystkie Koleżanki!

Witajcie dziewczynki :-)
Zaglądałam do Was ale szczerze mówiąc nie miałam ochoty pisać jak czytałam tą "sprzeczkę"....moim zdaniem zarówno Pati jak i Wy dziewczynki macie swoje racje, Pati inaczej to wszystko widzi i chciała znaleść tutaj pocieszenie a spotkała się z krytyką, poniekąd ją rozumiem że poczuła się zraniona....to jest wątek o planowaniu płci co wiele z nas o tym zapomniało i piszemy tu dlatego że nam tu jest dobrze, że zrzyłyśmy się ze sobą :tak:
wierzę że Pati będzie cieszyła się z 3 synka ale to że ma jeszcze nadzieje na córeczkę jest normalne. Mi po tym co przeszłam jest wszystko jedno co będzie niemniej jednak mam cichutką nadzieję na córeczkę bo przecież marzyć każdemu wolno. Jednak jak będzie chłopiec to będę się tak samo cieszyła :tak: bo najważniejsze jest zdrowe dziecko. :tak:
Jednego tylko u Pati nie rozumiem dlaczego tak chce wstawić zdjęcie z usg na nk i to że ma żal do męża (tak zrozumiałam) że on nie chce tego zrobić. Powiem szczerze że dla mnie wstawianie takich zdjęć jest trochę dziwne i ja napewno nie będe wstawiała jednak nie neguje osób które to robią, to indywidualna sprawa.
Pati nie naciskaj męża i nie miej do niego żalu o to. Napewno pochwali się jak dzidzia się urodzi :tak:
To chyba tyle co chciałam napisać na ten temat.....:happy2:

A teraz co u mnie...
Wczoraj byłam u ginki zbadała mnie i powiedziała że wszystko ładnie rośnie, wyniki badań też dobre :happy2: dzisiaj byliśmy na usg i wszystko jest ok :-)
Widzieliśmy bijące serduszko, dzidzia machała rączkami i nóżkami :-)
z usg wyszedł 11-12 tydzień ciąży i termin porodu przesunął się na 29 lipca ale ja i tak trzymam się terminu OM tj. 12 sierpnia :tak:
było już widać przezierność karkową i ma 1 mm także wszystko jest ok :-) z czego bardzo się cieszymy :-) kamień spadł nam z serca....:blink:
niestety narazie mam tylko jedno zdjęcie z usg bo reszta poszła do karty i odda mi je ginka przy najbliższej wizycie czyli za miesiąc...

A oto nasza kruszynka :-)
IMG_5170.jpg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Paulko-śliczności .
jak dobrze,że wszystko dobrze i będziesz juz spokojniejsza.:tak:
a moge spytać czy badasz toxo i co ile?
Jak patrze na takie cudeńka to od razu dostaje pawera i chęci do walki o swoje szczęście .

Paula.. Dzidzia sliczna :-) Ciesze sie ze wszystko ok.. i jak byc powinno .. Dajesz nadzieje nam po Po.. ..ze jeszcze czekaja Nas szczesliwe chwile :zawstydzona/y:.. Dziekuje ;-)..
Tusia.. To jak M.. wroci do roboty Kochana !! :-);-)

Tak dokładnie Sylwia
Paulka daje nam wielką nadzieje i bardzo jej DZIĘKUJE>;-)
a ty Sylwia no no w niepewności trzymasz kiedy teścik?

Tusia, Sylwia myślę że Kicia jest lepszym przykładem i nam wszystkim daje nadzieje..bo przecież ona niedługo już rodzi :tak::-) ale dziękuje Wam kochane :-)

Tusia badania na toxoplazmoze robiłam tylko raz w tej ciąży :tak: myślę że sama nie będe juz robiła no chyba że mi ginka zleci.

Ryba, Patrysia, Tusia dziękuje że się martwiłyście :blink:

Honia bardzo dobre wieści :-) trzymam kciuki za staranka! :tak:

Czarodziejko napisz jak u Ciebie po wizycie u gina?

Pozostałe dziewczynki serdecznie pozdrawiam i też Wam dziękuje jeśli o mnie myślałyście :happy2:

Paula.. tak masz racje Kicia jest najlepszym przykladem :tak:.. i na dniach sie bedzie cieszyla z Swojego Skarba :-)..
Ale Ty.. jestes w 1 trymestrze .. i jakos tak blizej do Ciebie :)).. Bo Twoja fasolke ogladamy a Kici to juz bedziemy ślicznotke ogladały po drugiej stronie brzuszka :D

reklama
Paula wspaniałe wieści i cudna kruszynka na zdjęciu! :-) Widzisz i przeziernosc dobrze wyszła czyli dzidzia zdrowa, bardzo się ciesze Waszym Małym Szczęściem!!! :)

Do góry